18 Aralık 2014 Perşembe

Scrikss Calligraphy Set

Scrickss Kaligrafi Seti


Kaligrafi setleri çok değişiklik göstermesine karşılık scrikss fiyat/performans olarak çok öne çıkıyor. Değişik kalınlıklarda yazmak istiyorsanız ya da en uygun yazma kalınlığınızı öğrenmek istiyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim bir set. Fiyatlar piyasada çok çeşitli özellikle kaligrafi setlerinde göstermelik bir sürü renkli kartuşu bulunan kalitesine göre çok pahalı setler bulunmakta, bu setlerde öncelikle bakmanız gereken yer kalemin uçlarıdır. Kalitesizleri gözünüzle çok rahat ayırt edebilmektesiniz (teneke gibiler ve renkleri genelde bakır renkte). Scrikss uçları son derecede kaliteli ve dayanıklı. Piyasada genellikle 50tl ve üzerinde bulunmakta fakat sirkeci ve office1superstoredan 40tlden alabileceğinizi bilin, aldığınızda bir çok dolma kalemden daha pahalı olması gerektiğini anlayacaksınız. Bu nedenle de belki bulmanız biraz daha zor. Her zaman ki gibi bu ürünü de iyi özellikleri ve kötü özellikleri diye iki şekilde inceleceğim.

İyi Özellikler

-          M, 1.1, 1.5 ve 2.3 uçlara sahip olması ve bunları aynı kalemde rahat kullanılabilmesi
-          Set içinde dönüştürücü bulunması ve istediÄŸiniz mürekkeple kullanabilmeniz ayrıca set içinden scrkiss kısa kartuÅŸ çıkmakta yani çok yaygın olan pelikan kartuÅŸlarıyla uyumlu
-          Kaligrafi setlerinde çok önemsemeyen gösteriÅŸe sahip, normal dolmakalemden farkı yok
-          Hafif ve yazmaya uygun, boyutları itibariyle elinize tam oturuyor
-          Yazı  yazarken mürekkep gelmemesi gibi bir problemle karşılaşılmıyor, bu fiyattaki dolma kalemlerde sıkça rastlanabilinen bir problem


Kötü Özellikler

-          Ä°nce ucunun bulunmaması, benim gibi ince ve hızlı yazmak isteyenler için dezavantaj
-          Renk seçeneÄŸinin pek bulunmaması sadece siyah ve beyaz olarak bulabiliyorsunuz (beyaz rengini sadece internette gördüm)
Scrikss Kaligrafi Seti

-          Uçlarının mürekkep akıcılığı çok fazla, sailor marka mürekkep kullanıldığında (daha akışkan diÄŸer mürekkeplere göre) çok çabuk mürekkep gidiyor ve duraklamalarınızda yazılarınızda rahatlıkla farkediliyor.
-          Uçları sert, yumuÅŸak yazım tercih edenler için uygun deÄŸil
-          Kapağı çok zor açılıyor fakat uzun süre kullanılmadığında mürekkep kurumuyor bu yüzden sıkı yapılmış olabilir.

DeÄŸerlendirme:

Kategori: Başlangıç- Orta
Kalite: 7.5/10
Görünüm: 7/10
Yazma: 7.5/10
Ergonomi: 8/10
Fiyat/Performans: 9/10

7 yorum:

  1. Yazı için teşekkürler. Bu seti alıp almamak konusunda kararsızım. Basit bir dolmakalem kullanıcısıyım. El yazımın orjinalinden güzel olması sanki bu işi biliyor hissi uyandırsa da aslında kaligrafi bilgim yok. Ama sizin yazıdan sonra o paraya iki tane farklı dolmakalem almaya karar verdim. Yeni yazılarda görüşmek üzere kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Ben aldım ve memnun kalmadım, mürekkep kalemin ucunda kurudu ve uç iptal oldu. Kalitesiz bişey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak uzun süre dolma kalemleri kullanmazsanız hepsinde aynı problemle karşılaşabilirsiniz. Ürünün garantisi mevcut faturanızla aldığınız yere başvurabilirsiniz.

      Sil
  3. Dolmakalemlerde kuruyan boya için kolay çözüm;soğuk suda biraz beklettikten sonra pompası ile su çekerek temizleme ve su tam boşaldıktan sonra mürekkep çekerek kullanılabilir.

    YanıtlaSil