25 Mart 2015 Çarşamba

EN BEĞENİLEN DOLMA KALEM ÜRETİCİSİ ÜLKELER

EN BEĞENİLEN DOLMA KALEM ÜRETİCİSİ  ÜLKELER

Merhaba,

Yaklaşık 1 ay öncesinde bloğumda anket yayınlamıştım, süresi bugün doldu. Sizinle bu sonuçları paylaşmak istedim. Öncelikle ankete katılan kişilere teşekkür ederim. Sonuçlar beni çok fazla şaşırtmadı herkesin yaklaşık olarak tahmin edebileceği bir sonuç çıktı. Bir sonraki anketi daha uzun süreli yayında tutmayı düşünüyorum ve dolayısıyla daha fazla kişinin katılabileceğini düşünüyorum. Bir sonraki anket dolmakalem markaları için olacak, bütün markaları ankete katmayı düşünmüyorum ama çoğunluğu olacak ve ayrıca diğer seçeneği koymayı düşünüyorum her ihtimale karşı. Sizinde merak ettiğiniz konular olursa, anket oluşturmak isterseniz, bu yayının altına yorum yapabilirsiniz.
Sonuçlara gelecek olursak ankete 33 kişi katılmış ve toplamda 73 oy kullanılmış. Birden fazla oy kullanabiliyorsunuz bu yüzden daha fazla oy bulunmakta.


anket sonucu


       1)      ALMANYA
21 oy ile birinciliği kazanmış, bu sonuçta payın hem çok kaliteli ürünler yapması ve hem Türkiye’de Alman markalarının çok iyi bir dağıtım ağının bulunması ile açıklayabiliriz. Pelikan, Montblanc, Lamy, Faber Castell, Kaweco gibi bir çok marka Almanya üretimi.



       2)      JAPONYA
16 oy ile Almanya’dan sonra ikinci ülkemiz Japonya. Japon kalemlerini ben çok kaliteli buluyrum fakat ülkemizde Alman markaları kadar geniş dağıtım ağı olmadığı için biraz geri kaldığını düşünüyorum. Platinum, Pilot, Sailor gibi markalar Japon üretimi.

       3)      TÜRKİYE
      Türkiye üretimi kalemler İngiltere ile üçüncülüğü paylaşmasına rağmen üçüncülüğe Türkiye üretimli layık gördüm. Çünkü Scrikss firmasının eski üretilmiş dolmakalemlerinin çok daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Şimdi ürettiklerini ayrı tutarak bu değerlendirmeyi yaptım.

       4)      İNGİLTERE
      İngiltere üretimli kalemler Türkiye’de yaygın dağıtım ağıyla bir çok evde bulunması muhtemel bir kalem. Parker marka kalemlerden bahsediyorum, bende eski üretimlerden Parker 45 bulunmakta ayrıca her kırtasiyede rastlayabileceğiniz Parker Vector var. Parker markası genelde değişik uç yapısıyla gündeme geliyor. Çok seveni olduğu gibi bir çok kişi tarafından itici bulunduğunu söylemeliyim.

       5)      AMERİKA
      Ankette tek şaşırdığım nokta, beşinci sırada Amerikan markasının bulunması. Bunda en büyük sebep Cross markasının dağıtım ağının yaygın olmasını düşünebiliriz. Bir de bende olmayan fakat bir çok dolmakalemseverin elinde bulunan Scheafer marka dolmakalemler olabilir.

Amerika şaşkınlığım, Mürekkep Faresi'nin maili sayesinde biraz daha azaldı, Amerikan markaları hakkında düşüncesini yazıma ekliyorum.
''Amerika diyince sadece Cross icin oy verdiklerini de sanmıyorum son yıllarda popüler olan cok markaları var örneğin Noodlers ayrıca Conklin, Bexley gibi cok köklü Amerikan markaları da mevcut''
 Ankette Amerika markalarını seçen kişilerden ya da ankete katılmayıp Amerika markalarını sevenlerden yorumlarını bekliyoruz.

7 yorum:

  1. hiç bilemedim. ben faber castell'ciyim kalemde. ama dolma kalem deyince şaşırdım valla. adını duyup da kendisini pek görmedim. aa bak bi de peter pauper seviyom ben. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peter pauper defter üretiyor sanırım, kalem olarak hiç duymadım :) Faber Castell'in dolma kalemleri de güzeldir denemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  2. Türkiye için scrikss dışında başka marka yok mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de Steelpen var sanırım, başka bilmiyorum.

      Sil
  3. Japonya özellikle Pilot firmasını çok beğeniyorum. İnce uçları sevenler için doğulu üreticileri seçmesinin bir nedeni olmalı. Özellikle kanji yazarken çok yararlı oluyor. UXF, basit tasarım kullanışlılık benim için tercih sebebi. Batılı üreticilerin kullandığı pahalı mallzemeler ve reklamlara boşuna para vermeye gerek yok. Pilot 78G'im pelikan m200'den daha iyi yazıyor.

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle katılıyorum. birçok dolma kalem kullandım. fransız oberthur alman kaweco, otto ama japon kalemlerinin yerini asla alamazlar. F ucunu çok severim ama japon pilotun M modelini aldım ama batılı firmaların F modeli niteliğinde yazıyor. Ben çok memnunum Japon kalemlerinden tavsiye ederim çok kullanışlılar ...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel yazı

    YanıtlaSil