15 Mart 2015 Pazar

GALERİ ALFA DEFTER

GALERİ ALFA DEFTER





Merhaba,
Yine bir defter incelemesi ile karşınızdayım, Galeri Alfa defterler yaygın olarak bulabileceğiniz defterlerden. Bu defterlerin beni kendine çeken tarafı kapaklarında kullandıkları değişik motif ve yazılar. Dağıtım ağı yaygın olmasıyla birçok kişiye de ulaşmış olan bu defterleri size tanıtmaya çalışacağım.



Öncelikle bu defter beni çok şaşırttı. Kapak tasarımının yanında içerisinde ilk sayfada bulunan kendi bilgilerinizi yazabileceğiniz ve hediye için not yazabileceğiniz yağlı kağıttan yapılmış bir kısım bulunması çok hoş olmuş. Daha sonrasında heyecanla arka kısımda notlarımı koyabileceğim bir cep koymuş olduklarını düşünüyorum fakat yanılıyorum. Neyse diyorum o kadar kusur kadı kızında da olur deyip devam ediyorum. Kâğıt biraz tuhaf geliyor, diğer defterlerde kullanılan kâğıtlardan farklı olduğunu dolmakalemimi kullandığım zaman hemen anlıyorum. Kâğıdın yapısı Saman kâğıdına çok benziyor, mürekkebi hemen emiyor ve neredeyse aynı ölçüde arka kısma geçiriyor.



İnceleme için üç kalemimi kullandım. İlk olarak Parker Vector (m uç) ile yazmaya başladım. İçerisinde Lamy (blue-black T10) kartuş vardı. Kağıt mürekkebi çok hızlı emdi fakat arkada kanama yaptı. Bu yüzden Fujika (f  uç) kaleme geçtim. İçerisinde Kaweco mor kartuş vardı. Kalemin damağı kaymış fark etmemişim, dolayısıyla mürekkep çok aktı. Kağıdın arkasına yine mürekkep geçti. En son Yamano marka kalemimle (m uç) yazmaya devam ettim. İçerisinde Scrikss siyah kartuş vardı. Bu sefer kağıtta kanama olmadı fakat gölgelenme arkasına yazı yazılmasını engelleyecek düzeydeydi.





Dolmakalem için hiç uygun bir defter değil ama kurşun kalemle yazanlar için keyifli olabilir. Gözü yormayan bir rengi var ama kurşun kalem dışında kullanabileceğini sanmıyorum. Arka sayfasına yazı yazmadığınız müddetçe solaklar içinde çok uygun bir defter. Mürekkebi hızlı emdiği için elinizle mürekkebi dağıtma olasılığını düşürüyor.



Değerlendirme:


Kâğıt kalitesi: 2/5
Kapak: 4/5
Yazılma: 2/5
Dizayn: 4/5
Arka sayfa yazılma: 1/5

Fiyat Performans: 3/5

4 yorum:

  1. Merhabalar farklı bir blog sayfanız varmış oldukça beğendim :) Blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takibe alıyorum. Benim blog sayfama da beklerim. Heranyeganedir.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Merhaba .

    http://mehtapvekitap.blogspot.com/2015/03/kitap-cekilisi-kazananlar.html

    Adres ve telefon bilgilerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. defterin kapağına bayıldım! ben de etkinlikten geliyorum:) bana da beklerim,
    http://kitapsevinci.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Konularınız çok orijinal. Hayırlı olsun bloğunuz. Sitenize katıldım. Ben de beklerim...:)

    YanıtlaSil