13 Nisan 2015 Pazartesi

LECCE PEN GERİ DÖNÜŞÜMLÜ TÜKENMEZ KALEMLERİ

LECCE PEN GERİ DÖNÜŞÜMLÜ TÜKENMEZ KALEMLERİ



Merhaba, ülkemizde genel olarak tükenmez kalem kullanılıyor olması ile birlikte bu kalemler yazma özelliğini yitirdiklerinde genelde çöpe atılıyorlar. Ne yazık ki tükenmez kalem kartuşu (refill) alıp kalemleri tekrar değerlendirenlerin sayısı çok az.


Tükenmez kalem yapımında kullanılan plastikler doğada çok uzun süre kaybolmuyor ve çevreye zararları oluyor. Buna çözüm olarak düşünmüş olacak ki Lecce pen geri dönüşümlü ve geri dönüştürülmüş tükenmez kalem imal ediyor. Geri dönüşümlü tükenmez kalemler çevreye katkısının yanı sıra bir takım özellikleri ile de diğer tükenmez kalemlerin önüne geçiyor. Öncelikle geri dönüştürülmüş kalemler çok hafif olmaları nedeniyle eli yormuyor. Aynı zamanda bu kalemlerde ergonomik yapıda es geçilmemiş, tutma yerlerindeki çöküntü kısımlar tutmanızı kolaylaştırıyor.
Geri dönüştürülmüş plastik alışagelmiş bir maddeden uzak. Kullandığım süre içerisinde elimde kadife hissi yarattı ve ellerim normal plastikte olduğu gibi terlemedi. Bu sayede kalem bir müddet sonra diğer plastik kalemlerde olduğu gibi elinizden kaymıyor. Uç kalitesi olarak şunu söyleyebilirim, yazarken kalem yağ gibi kayıyor.


Kalemlerin üzerine istediğiniz bir yazı ya da şekli dilediğiniz şekilde bastırıp kaleminizi kişiye özel yaptırabilme imkanınız oluyor. Bana gelen kalemlerden birinde kalemin nasıl üretildiğine dair yazı yazmayı tercih etmişler.



Lecce pen siparişlerinizde size özel baskı çeşitlerini 2 şekilde sunuyor, bunlar tampon ve serigrafi baskı seçenekleri şeklinde.

Serigrafi Baskı

Tampon Baskı

Son olarak bahsetmek istediğim şey bu kalemler bana aşağıda gördüğünüz kalem kabı içinde geldiler. Kabın arka kısmında geri dönüşümün nasıl yapıldığı hakkında bilgi veriliyor.


Genel olarak farklı bir tükenmez kalem incelediğimi düşünüyorum. Farklı özellikte diğer kalemlerle buluşmak dileğiyle…

4 yorum: