23 Nisan 2015 Perşembe

TOSHIBA STYLUS PEN DOKUNMATİK KALEM

TOSHIBA STYLUS PEN DOKUNMATİK KALEM

 Toshiba stylus pen (dokunmatik kalem)

Merhaba yine değişik bir kalem incelemesi ile karşınızdayım. Zamane kalemi olarak nitelendirilen stylus kalemler, ülkemizde daha çok dokunmatik kalem olarak biliniyor. Gelişen teknoloji ile çok sık kullanılacağı söyleniyor fakat ben şahsen çok ısınamadım. Kalem, defter ve kitaba dokunmaktan zevk duyan birisiyim. Ders notlarını pdf veya slaytlardan çalışmak bile bana çok uzak geliyor mutlaka çıktılarını alıyordum. Bir de son zamanlarda elektronik kitap okuyucusu diye bir şey çıktı, tabletten farklı olarak sadece kitap okumaya yarıyormuş. Hiç sıcak bakamadım, insan kitabın sayfalarını koklayası geliyor ayrıca tabletteki ışık gözleri yoruyor ve daha çok uyku kaçırıyor diye düşünüyorum.
Neyse içimi döktükten sonra dokunmatik kalemin özelliklerine gelelim. Kalem yaklaşık 11 cm uzunluğunda, sert plastikten yapılmış ve metal klipsi bulunmakta ucunda ise kauçuk dokunma yüzeyi var. Rengi Lamy Copper Orange modeli turuncusunun bir ton açığı.





Bu kalemi 8 adet Toshiba pilin yanında veriyorlardı, bu şekilde sahip oldum. Kullanmak olmak için telefonumda kullandım. Çok kullanışlı gelmediği için kısa sürede bıraktım. Uzun tırnaklara sahip olanlar için kullanışlı olabilir. Diğer bir güzel özelliği ise ekranda parmak izi kalmasını engelliyor.
İnternette bir çok farklı özellikte Stylus kalem (dokunmatik kalem) gördüm bunlardan bazılarına kırtasiyelerde de rastladım. Sizinle bunları paylaşmak istedim.
Kırtasiyelerde gördüğüm dokunmatik kalemler daha çok tükenmez kalemli veya sadece dokunmatik özelliğe sahip kalemler. Fiyat olarak genellikle 20-30 tl arasında gördüm, ek özellikleri olmadığı için pahalı olduklarını düşündüm çünkü hepsi nitelik olarak aynı, sizde benim gibi pil hediyesi olarak bulabilirseniz alabilirsiniz. Pillerde gayet kaliteli çıktılar, uzun süredir kullanıyorum hala tükenmediler.
Lazerli olanları da var, biraz daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Lazer ve tükenmez kalemli dokunmatik kalem

Lazer ve tükenmez kalemli dokunmatik kalem

Kuş tüylüsünü bile yapmışlar, biraz saçma gözüktü bana. Nostaljik bir hava vermek istemişler ama plastik kullanmışlar, kuş tüyü görünümünde plastik…

Kuş tüyü görünümünde dokunmatik kalem

Kullanışlı olduğunu düşündüğüm en iyi dokunmatik kalem, kalemin arkasında ekran temizleyicisi bulunan içinde normal usb ve micro usb barındıran dokunmatik kalem oldu. Hem işlevsel hem fiyatı 17$ olarak uygun.

USB ve ekran silicisi bulunan stylus kalem( dokunmatik kalem)

Çeşit olarak bir de küçük boyutlu olanları var, kullanışsız gibi gözüküyor ama denemeden bilemeyiz.

Mini dokunmatik kalem

Son olarak nasıl kullanabileceğine dair bir video ile yazımı sonlandırmak istiyorum. İyi seyirler...


2 yorum:

  1. Çocukluğumda babama eşantiyon gelirdi bu tarz şeyler, özellikle lazerli kalemlere bayılırdım :) Blogunuz pek güzel.

    YanıtlaSil