11 Nisan 2015 Cumartesi

TÜKENMEZ KALEM / ROLLERBALL(AKICI) KALEM

TÜKENMEZ KALEM / ROLLERBALL(AKICI) KALEM


Merhaba, samimi bir itirafta bulunursam evde sadece ben dolma kalem kullanıyorum, ailemin diğer üyeleri tükenmez kalem ve rollerball (akıcı kalem) kullanıyor. Rollerball’un Türkçe isim karşılığı maalesef yok bu yüzden özelliğinden dolayı akıcı kalem diye ben isimlendirdim.
Gözlemlediğim kadarıyla ülkemizin genelinde de tükenmez kalem daha yaygın kullanılıyor. Dolmakalem gördüklerinde genelde çok güzel tepkiler alıyorum fakat kullanmalarını tavsiye ettiğimde çok uğraştırıcı, ağır ve sıradan kullanıma uygun olmadığını söylüyorlar.

Geçen babam benden dilekçe yazmak için kalem istedi, ben sevindim en güzel kalemlerimi çıkaracaktım ki dolmakalem olmasın demez mi? Neyse evde bir sürü tükenmez kalemde var. Bir çoğu dolmakalemin yanında almak istemesem bile set olduğu için aldığım kalemler. Üç tane tükenmez kalem götürdüm daha sonrasında hiç birini beğenmediğini söyledi. Bende neden olduğunu sordum. Birinci kalemi gösterişli diye vermiştim Jinhao marka, çok ağır olmasından hemen bıraktı. İkinci kalem Scrikks 84’ün eşi bunu beğenir gibi oldu ama mavi renkle yazmak istemedi. Üçüncü kalem T&T’nin tükenmez kalemiydi o da uzun zamandır kullanılmadığı için atlama yapıyordu yazarken. Yıllardır bekleyen Scrikss 84’ün tükenmez kalemi yazmıştı, T&T atlama yapmıştı.  Son olarak ne ile yazdığını da söyleyeyim, şu promosyon olarak ilaçların verdiği bir plastik bir kalemle yazdı. Neden o kalemi tercih ettiğini sorduğumda hafif, siyah yazdığını ve eline rahat uyduğunu söyledi.


Ablamda genelde ince rollerball (akıcı) kalem kullanıyor, Cross’un turkuaz ince kalemini beğeniyor. Küçük eller için kalemin ince olması daha kullanışlı oluyor, benim ellerimin büyük olması nedeniyle çok ince kalem sevmiyorum ama bazen kalemin ağır olması beni de rahatsız ediyor.

Tükenmez kalem ve rollerball (akıcı) kalemin bakım istememesi ve fiyatlarının dolmakaleme göre daha ucuz olması tercih sebebi büyük ihtimalle. Daha sonrasında refill (tükenmez kalem kartuşu) alarak tekrar kullanılmıyor bile çoğu zaman. Bu özellikleri göz önüne alarak bundan sonra tükenmez kalem ve rollerball (akıcı) kalem tanıtımları da yapacağım. Sonraki yazılarımda görüşmek dileğiyle…

2 yorum:

  1. Merhaba,ben tuba. Endüstri ürünleri tasarımı bölümü okuyorum .konum tükenmez kalem araştırma yaparken yazılarınızı gördüm.acaba bana projeme yardım için bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil