28 Haziran 2015 Pazar

BİTKİLİ YAPRAK DEFTER

BİTKİLİ YAPRAK DEFTER





Merhaba bugün size markası belli olmayan fakat özellik olarak çok beğendiğim bir defteri tanıtmaya çalışacağım. Bu defteri diğer defterlerden ayıran özelliği kapağında kullanılan materyaller. Defter kapağı çeşitli ağaçların yapraklarından ve bir adet odun parçasından oluşuyor. Sonbaharda dökülen yaprakları kullanmak isteyen birinin aklına bu akıllıca proje gelmiş olmalı.



Benim çok sevdiğim bu defterlere ulaşmam şans eseri oldu, bulunması kolay değil. Ankara Kızılay'da birkaç mağazada rastladım. Mağazalar kırtasiye değiller, takı toka satanda var 1 tl’lik ürün satanlarda. Benim nasıl ulaştığımı sorarsanız İstanbul Ankara arasında otobüslerin mola verdiği yerde bir stant da satılıyordu. Fiyatını sorduğumda 5 tl olduğunu duyunca hemen 2 adet almıştım. Şimdi keşke hediye olarak birkaç tane daha alsaydım diyorum. Bu şekilde yalnızca defter üretmemişler, ayrıca fotoğraf albümü ve telefon fihristi de üretmişler. İlgilenenler olursa internet sitelerinde de bulunabiliyor.



Defterde kullanılan kağıt çeşidi kraft, yani geri dönüştürülebilir. Bu açıdan güzel bir kağıt fakat yazımı zor olmuş, dolmakaleme çok uygun bir kağıt olduğunu söyleyemeyeceğim. Kalın bir kağıt olmasına rağmen arka tarafa mürekkebi geçiriyor. Yazım esnasında kalemin ucu biraz zorlanarak birazda kağıttan küçük parçalar kopararak ilerliyor. Mürekkebi çok hızlı emiyor ve kullandığınız mürekkebin rengini koyulaştırarak daha net bir görüntü sağlıyor.


Çok sık kullanıma uygun bir defter değil, görünüm ön plana çıkarılmış A5 boyutundaki defterin kapağı tam açılmadığından yazmanızı oldukça zorlaştırıyor. Defter daha çok nostaljik değişik bir görünümde olması için tasarlanmış.


Değerlendirme:

Kağıt kalitesi: 2/5
Kapak : 4/5
Yazılma :  2/5
Dizayn : 5/5
Arka sayfa yazılma: 2/5
Fiyat Performans: 5/5

2 yorum: