17 Ağustos 2015 Pazartesi

MONTBLANC PERMANENT BLUE INK REVIEW / MÜREKKEP İNCELEMESİ

MONTBLANC PERMANENT BLUE INK REVIEW / MÜREKKEP İNCELEMESİ

Montblanc Permanent Blue

Merhaba bugün size Montblanc markasının kalıcı mavi rengini tanıtacağım. Montblanc kalemlerin çok kaliteli olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda ne kadar pahalı olduklarını da biliyoruz. Montblanc markasının kalemlerine nazaran daha ulaşılabilir fiyatta mürekkepleri var. Bunlardan bir tanesi Montblanc Permanent Blue mürekkep.

İlk başta, mürekkepte tam olarak istediğimi bulamadım. Bunun nedeni kalemde akış problemi yaşamam. Mürekkebi önce Twisbi Vac700 dolmakalemimde kullandım. Çok akıcı olmayan bu mürekkep Twisbi Vac 700 ile birlikte ciddi akış problemleri yaşattı ve bir süre beni yazmaktan soğuttu. Ayrıca Vac 700 ile birlikte hızlı yazım esnasında çok soluk bir renk ortaya çıkıyor. Daha sonra Senator markasının altın uçlu dolmakalemimde denediğimde ise çok beğendim. Mavi rengi artık soluk değil, koyu ve dolgun bir mavi.


Montblanc Permanent Blue ISO 14145-2 sertifikasına sahip, zaten kaliteli olduğu kullandığı mürekkep şişesinden bile belli. Şişeyi yanlışlıkla 75 cm yüksekliğinden düşürdüğümde sapasağlam kaldı, şişe çatlamadı bile. Üzerinde şeffaf bantla son kullanma tarihi yazılmış. 2015 başlarında aldığım bu mürekkebin son kullanma tarihi kasım 2018. Gayet güzel bir dayanım süresi. Zaten o tarihte geçse bile kullanılabilir fakat kalite düşüşü meydana gelebilir.

Mürekebin en belirgin özelliği adından anlaşılacağı gibi kalıcı oluşu. Suya dayanıklılığı mürekkeplerimin arasında en iyisi diyebilirim. Yazdığım kağıdı musluk altında tuttuğumda bile yazıda en ufak bozulma olmadı. Hafif bir yağlı dokusunun oluşu yazarken rahat etmenizi sağlıyor. Kuruma süresi kaleme göre değişmekte olup diğer mürekkeplere göre kısa sürede kuruyan bir yapıya sahip.


Suya dayanıklılığı/ Water Resistance

Ankara Arjantin caddesindeki Montblanc butiğinden 60 tl’ye satın aldım, internette 65-75 tl arasında fiyatı değişmekte.
Cidden çok kalıcı bir mürekkep olduğunu videoda görebilirsiniz.

Hi, i will make a presentation of Montblanc’s Permanent Blue colour today. We know that Montblanc is high quality brands furthermore very expensive brand. Montblanc Inks are more accessible than Montblanc pens because of price. One of these Montblanc Permanent Blue ink.
At first, I could not find exactly what I want in ink. Because my fountain pen is caused to flowing problem. Before I use it in my ink Twisbi brand’s Vac 700 models. This ink was not very fluent and also it show faint in this Vac 700. Then I am using Senator brand’s Gold plated nibs fountain with Montblanc Permanent ink. Finally, i find perfect match. The ink is quite dark anymore.
Montblanc Permanent Blue ink has certificated ISO 14145-2. You can see from the bottle good quality. Accidently, I dropped the bottle height of 75cm. , the bottle was not even cracking. Expiration date written on transparent tape. I received this ink expiration date of November 2018. I bought in early 2015, the life expectancy of a just fine. Already at the time, but it can be used even if passed quality degradation may occur.
The most distinctive feature is ( as the name implies) permanent formed. I would say the best among my water resistant ink. Even when i hold it under the tap to wrote paper, it did not any ink dispersion. A little bit consist of greasy texture makes you feel comfartable when typing. Drying times will vary according to the item having a structure in a short time compared to other drying ink.
The ink price change between 30$ and 33$ in internet sites.

You could see water resistant in this video.



Değerlendirme:
Kategori: Özel kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 3/5
Suya Dayanıklılığı: 5/5
Renk Kalitesi: 4/5
Kuruma Süresi: 4/5
Fiyat/Performans: 4/5

Rating:
Category: Special use
Fluency in ink: 3/5
Water resistance: 5/5
Color Quality: 4/5
Drying time: 4/5
Price / Performance: 4/5

5 yorum:

  1. DeFter , kalem ve murekkep ıncelemelerının yazıldıgı bır blog yazmak nerden aklınıza geldı bılmıyorum amaBayıldım :) denk geldıgım ıcın sanslıyım :)

    YanıtlaSil
  2. Hala mürekkep görebilmek ne güzel. Temin etmesi zor oluyordur diye düşünüyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temin etmesi zor değil internet sitelerinde de bulmak mümküm. Yalnız çok sayıda mürekkebiniz olunca bitirmek konusunda sıkıntı çekebiliyorsunuz.

      Sil
    2. İnternet burada da kurtarıcı olmuş :)
      Bu konuda sıkıntı yaşamamanıza sevindim.
      Evet bir kolleksiyoner olunca en zoru bitirmek oluyor bu tarz ürünleri.

      Sil