4 Ağustos 2015 Salı

RHODIA NOKTALI DEFTER ( DOT PAD )

RHODIA NOKTALI DEFTER ( DOT PAD )


Rhodia Noktalı Defter

Merhaba, bu yazımda biraz ön yargıyla aldığım defter olan Rhodia noktalı defteri tanıtmaya çalışacağım. Ön yargımın olmasının sebebi noktalı deftere yazı yazılmasının zor olacağını düşünmem ve noktalardan rahatsız olacağını düşünmemdi. Fakat çok düzgün yazmanızı sağlıyorlar, çizgili defter sevmeyen ve düzgün yazmak isteyenler için güzel düşünülmüş.


Yaptığım ankette görüleceği gibi herkesin ortak fikri; dolmakalem için en uygun defterlerin başında Rhodia geliyor. Arka sayfada en ufak bir iz dahi oluşmuyor yazdıktan sonra. Gölgelenme bile görülmeyecek düzeyde. 


Gölgelenme bile belli olmuyor

Rhodia defterleri D&R ve diğer kırtasiyelerde bulmak mümkün fakat hepsinde her zaman bulmak mümkün değil, özellikle noktalı olanlar çok sevilmiş olacak ki çok çabuk tükeniyor. Fiyatlarının uygun olması da çabuk tükenmesinde etkili oluyor. A5 boyutu 8-10 tl arası, küçük not tutmak için olanları ise 2.5-4 tl arası değişiyor.

Değerlendirme:

Kâğıt kalitesi: 5/5
Kapak: 3/5
Yazılma: 5/5
Dizayn : 4/5  
Arka sayfa yazılma: 5/5

5 yorum:

  1. ya ben gördüğüm her defteri alıyom. bi sürü marka aldım defter. morning glory gibi olanlardan yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D&R'larda morning glory gibi defterler göz önünde çok bulunuyor, Rhodia genelde bulunmuyor, bulunsa bile bir köşeye atılmış gibi konuluyor. Fiyatı diğer defterlere göre daha uygun ve kesinlikle sayfa kalitesi çok daha fazla, görürseniz rhodia almanızı tavsiye ederim.

      Sil
  2. bende böyle defterlerden istiyorum bulamıyorum nerden alabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında D&R larda olması lazım fakat ucuz oldukları için genelde ücra bir köşeye koyabiliyorlar. Ayrıca internette bazı internet sitelerinde mevcut.

      Sil
    2. Bugün office1 store Ankara tunalı şubesinde de gördüm. Yeni stand açılmış özel, daha kalın kapaklı olan modelleri de mevcuttu. Muhtemelen diğer office1 store'larda bulunabilir.

      Sil