5 Eylül 2015 Cumartesi

PILOT METROPOLITAN ANIMAL COLLECTION FOUNTAIN PEN REWIEW/ PİLOT METROPOLİTAN HAYVAN SERİSİ DOLMAKALEM İNCELEMESİ

PILOT METROPOLITAN ANIMAL COLLECTION FOUNTAIN PEN REWIEW/ PİLOT METROPOLİTAN HAYVAN SERİSİ DOLMAKALEM İNCELEMESİ

Pilot Metropolitan Dolmakalem


Merhaba bu yazımda pilot markasının Metropolitan hayvan serisi modelini inceleyeceğim. Başlangıç dolmakalemi için çok uygun kalem, maalesef Lamy kadar rahat bulunmuyor. Yazım kalitesi olarak çok üstün olan bu kalemlere ulaşmak keşke daha kolay olsa. Ülkemizde serinin bütün kalemleri getirilmemekte. Bende bulunan modeli Türkiye’de yok, İspanya’dan sipariş üzerine aldırdım. Fiyat olarak Lamy safari düzeyinde ve bana göre gövde kalitesi olarak daha kaliteli. Lamy markasının çabuk çizilmesi gibi sorunları Pilot Metropolitan’da karşımıza çıkmıyor.


Pilot Metropolitan Hayvan Figürü serisi/ Pilot Metropolitan Animal Collection


Normal serisinde 3 model, hayvan serisinde 5 modeli ve Retro pop serisinde ise 6 modeli bulunmakta fakat ülkemizde sadece normal serisi mevcut. Özellikle Retro pop serisindeki turkuaz renkli olan kalem ülkemize getirilse çok güzel olur.



Pilot Metropolitan Retro Pop modelleri


Başlangıç kalemi olarak, dolmakaleme iyice bağlanacağınız bir kalem olacağını düşünüyorum.Gövde metal ve bu nedenle biraz ağır ama rahatsız edecek ölçüde değil. Hatta bu ağırlık daha kaliteli hissettiriyor. Kalemin klips kısmı metal ve dayanıklı ayrıca üst kısmında pilot ve Japan yazıları bulunmakta. Kalemin bir diğer güzel özelliği ise avrupa tipi kartuşlarla kullanılması, kutunun içerisinden 1 adet kısa mavi kartuş çıkmakta. Dönüştürücü olarak Scriksskaligrafi setindeki dönüştürücüyü kullandım ve tam uyum sağladı.


Pilot MR Kutusu



Uç kalınlığı seçenek olarak iki adet var biri medium (orta) diğeri fine (ince) , bendeki medium uç ve avrupa uçları ile kıyaslarsak biraz inceye yakın bir yazımı var. Kapak kısmı tık sesiyle tam bir şekilde kapanıyor, dolayısıyla kapandığından emin olabiliyorsunuz. Pilot Metropolitan dolmakalemde ergonomiye çok önem verilmemiş, kalemi tuttuğunuz yer plastik. Tutulan yer düz, kaymaması için bir şekil mevcut değil.

Metropolitan Uç Görünümü

Kalemin fiyatı yabancı sitelerde 14-19 dolar arası değişiyor, Türkiye’de fiyatı en son 65-80 tl arası değişiyordu.
Pilot Metropolitan dolamkalemlerinin yazım kalitesi hepsinin aynı fakat gövde renkleri ve figürleri sürekli değişiyor. Seriler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar videoda gösterilmiş.


Hi, i will make a presentation of Pilot's Metropolitan Animal Collection fountain pen. This Fountain pen is very convenient for starting. This pen writing quality is good. In my opinion, Pilot's Metropolitan fountain pens body are more quality than Lamy Safari fountain pen.


Metropolitan fountain pen has got 3 models normal series, 5 models animal collection and 6 models retro pop models. Especially my favourite Metropolitan is turquise colored one in Retro Pop series.


I think, as a starting fountain pen, you will be like Metropolitan fountain pen day by day. This fountain pen body made of metal and so it is quite heavy. But this is not problem, because of pen's not too much heavy. This heavy feels like more quality. Pen's clip also metal and write Japan, pilot at the top. Another nice feature is the use of European type cartridge pen. The fountain pen box include one short blue Europen type cartridge. I prefer use converter, i tried Scrikss Calligraphy Set converter and ensure full compliance.

There are two options of nibs size. First one is medium size and the other size is fine. If i compare it nibs size, Pilot's medium nibs are more thinner than European medium nibs size.

The pen's cover part closes with sound a click. This sound provide you can be sure it closes. Pilot Metropolitan fountain pen not given much importance on ergonomy. The holding parts plastic and shape of straight circular. Therefore, the pen sometimes may be shift.

The fountain pen pries varies between 14$-19$ in fountain pen site.

Pilot Metropolitan pen all models are the same writing skills but constantly changing body colours and figures. The similarities and differences between shown in the video.


İyi Özellikler:

-              Uç kalitesi çok iyi, yazımı kusursuz
-              Kapak tık sesiyle tam oturuyor
-              Modelleri şık bir görünüme sahip
-              Avrupa tipi kartuş ve dönüştürücülerle kullanılabiliyor

Kötü Özellikler:

-              Bütün modelleri Türkiye’de yok
-              Metal olduğundan boyutuna göre biraz ağır

Değerlendirme:

Kalite: 8/10
Görünüm: 9/10
Yazma: 9/10
Ergonomi: 7/10
Fiyat/Performans: 9/10

Tüm serilerin bulunduğu resimler gouletpens.com dan alınmıştır.

Good Features:

- Nib quality is very good, impeccable writing
- Pen's cover part closes with sound a click
- Models with an elegant appearance
- It can be used with European-type cartridge and converter

Bad Features:

- Not all models in Turkey
- The size is a bit heavier

Rating:

Quality: 8/10
Appearance: 9/10
Writing: 9/10
Ergonomics: 7/10
Price / Performance: 9/10

Series picture taken from Goulets Pens. com

2 yorum: