16 Ekim 2015 Cuma

GRAF VON FABER CASTELL CARBON BLACK INK REVIEW / KARBON SİYAHI MÜREKKEP

GRAF VON FABER CASTELL CARBON BLACK INK REVIEW /  KARBON SİYAHI MÜREKKEP



Merhaba, bu yazımda Faber Castell’in üst düzey markası olan Graf Von’un karbon siyahı mürekkebini inceleyeceğim.


Karbon siyahı mürekkep Faber Castell’in diğer mürekkeplerine nazaran daha kaliteli ve pahalı. Siyah renkli mürekkepten insan neler bekleyebilir sorusuna bu mürekkep cevap verir nitelikte. Doygun pigment değeri ile salt bir siyahı gözler önüne seriyor. Ayrıca suya ve ışığa dayanıklılığıyla kalıcı bir mürekkep arıyorsanız güzel bir seçim. Suyun altına tuttuğunuzda mürekkep üst kısmı biraz akıyor fakat buna rağmen yazılar çok güzel okunabiliyor.



Montblanc kalıcı mürekkeplerine göre daha akışkan bir mürekkep böylece yazarken rahat ediyorsunuz, kalemden temizlemesi de bir o kadar kolay. Kuruma süresi gayet iyi, kısa süre sonra elinizi rahatça üzerinde gezdirebilirsiniz. Fiyatı 80-90 tl arası değişiyor. Dilerseniz daha uygun fiyatlı olan kartuşları da tercih edebilirsiniz. Kartuş fiyatları ise 8 tl ile 9 tl arasında değişiyor.

Hi, i will presentation for Graf Von Faber brand's Carbon Black ink.
Graf Von Faber Carbon Black ink is more quality and more expensive than the other Faber Castell's ink. This ink answer is '' What you can expect black ink?''. You can easily, pigments are so density. Besides you looking for permanent and water resistant ink, the ink will be good choice. Even i hold it under the tap to wrote paper, ink was flowing little bit, but articles were easily readable.
GvFc carbon black ink is more fluent than Montblanc's permanent inks. Driying time is quite good. The ink price change between 25$-30$. As you can wish you can prefer quite cheap cartridge. The cartridge price change between 2$-3$.

Değerlendirme:
Kategori: Özel kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 4/5
Suya Dayanıklılığı: 4.5/5
Renk Kalitesi: 4.5/5
Kuruma Süresi: 4/5
Fiyat/Performans: 4/5

Rating:
Category: Special use
Fluency in ink: 4/5
Water resistance: 4.5/5
Color Quality: 4.5/5
Drying time: 4/5
Price / Performance: 4/5

2 yorum:

  1. merhaba
    ankarada kartuşu bulabileceğim yer onerebilirmisiniz
    selamlar
    Dogan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Doğan Bey,
      Ankara'da Cepa mağazasında nezih kırtasiye var, normalde graf von faber kartuşları orada bulabilirsiniz fakat genelde şişe mürekkepleri getiriyorlar. İnternetten almak isterseniz panel kirtasiye veya hemen.com da bulabilirsiniz.

      Sil