27 Mayıs 2016 Cuma

SCRİKSS GRAPH-X 0.7MM VERSATİL KALEM

SCRİKSS GRAPH-X 0.7MM VERSATİL KALEM


Scrikss Graph x versatil kalem


Merhaba,
Bu yazımda okullarda daha çok tercih ettiğimiz versatil kalemlerden biri olan Scrikss graph-x 0.7 mm kalemden bahsedeceğim. Bu kalem güzel bir kalem olmasına karşın bence geliştirilmesi gereken özellikleri var. Üretici firmanın eleştirilere çok kulak asacağını düşünmüyorum.

Scrikss Graph-x iç aksan



Öncelikle kalem kaliteli bir görünüme sahip. Elinize aldığınızda malzemenin ağırlığı da bu görüşünüzü destekliyor. Renk olarak Scrikss sitesinde krom, titanyum, gri ve siyah renkte olduğunu yazmış ama piyasada kahverengimsi bakır renk ve sarı renklerine de rastladım. Güncel olarak kendi sitesinde vermemiş olmaması tuhaf, belki eskilerden kalma olabilir diğer renkler. Gövde tasarımı altıgen şeklinde, arka kısmında kullandığınız ucun sertliğini gösteren mekanizma mevcut. Arka kısmında silgi mevcut fakat uç kısmındaki tıkanıkları çözmek için iğne koymayı unutmuşlar. Ağırlığından dolayı kalemi bir süre sonra kullanmak eli yorabiliyor.

Uç sertlik göstergesi

Kalemin ucu içeriye girebiliyor bu çok önemli bir detay, kalem zaten ağır düştüğünde uç kısmının yamulması çok olası. Hatta benim başıma geldi ve ucu yamuldu şu an kalemi kullanamıyorum.

Uç koruyucu kısmı yamulunca

Scrikks kalemlerinin ömür boyu garantisi mevcut, doğru fakat emin olun bütün gönderdiğiniz kalemler kullanıcı hatası olacağından bu vaat sadece sözde kalacak. Zaten gönderdiğinizde gidiş ve geliş kargo parasını siz ödediğinizden yeni kalem almak daha mantıklı oluyor.
Kalemin fiyatı Türk markası olduğundan uygun 20 tl civarında bir satış fiyatı var. Aynı segmentte düşünebileceğiniz Rotring 500 ise 30 tl civarında bir fiyata sahip. İç aksan konusunda Rotring 500 biraz daha kaliteli olabilir, Scrikss Grah- x iç mekanizmasında ağırlığı azaltmak ve maliyeti düşürmek için olacak ki çok hafif bir plastik kullanmış.
Son olarak tutma kısmından bahsedeyim, tırtıklı kısmı eli tahriş etmiyor fakat kaymayı da önlemiyor, tutma kısmı plastik yapılırsa hem fazla ağırlıktan kurtulabilir hem maliyet olarak iç mekanizma yerine dışarıdan mantıklı bir şekilde karşılanabilir.


8 yorum:

  1. Bana hediye gelen Scrikss marka dolma kalemimi kartuşla kullanıyordum. Aradan birkaç ay geçtikten sonra kutusundaki pistonu takıp mürekkep çekmek istedim. Ancak piston elime alır almaz ortadan ikiye ayrılıp kırıldı. Sitelerine mail atarak durumu anlattım. Müşteri numarası, fatura vb. elimde hiçbir evrak olmamasına rağmen direk adresimi isteyip kırılan parçayı ücretsiz olarak gönderdiler. Yani ömür boyu garanti lafı laf olarak kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindirici bir haber eskiden kargo ücreti istiyorlardı artık onu da istemiyorlar sanırım. Scrikss markasını kullanmak için bir neden de ömür boyu garantisinin olması, umarım ilgili davranışlarını sürdürürler.

      Sil
  2. Merhaba iyi günler peki Kalemin siyah renginde soyulma veya renk atma oluyor mu ? yazarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler, siyah rengi kaplama boya olduğundan soyulabilir ama bu renginde soyulma ya da renk atma olmadı.

      Sil
    2. graph-x modelinde uç kırma sorunu ve boya atma sorunu bütün modellerinde mevcut sadece bazı renklerinde daha geç boya atması olabiliyor

      Sil
  3. Belli bir bütçem var bu yüzden 45 tl ye alabileceğim en iyi kalemi almak istiyorum scrikss graph x önerir misiniz veya 55 tl ye rotring 500 mu alsam
    ne onerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rotring 500 mağlesef düşürürseniz %90 ucu kırılıyor rotring rapid çok uygun ayrıca bu kalemi nerede kullanacağınızı söyler iseniz daha rahat bir şey önerebiliriz

      Sil
  4. Rotring 500 55TL'ye bulduysaniz alabilirsiniz. Pentel Orenz kullaniyorum onu onerebilirim.

    YanıtlaSil