5 Temmuz 2016 Salı

IROSHIZUKU AMO-IRO MÜREKKEP İNCELEMESİ / IROSHIZUKU AMO-IRO INK REVIEW

IROSHIZUKU AMO-IRO MÜREKKEP İNCELEMESİ / IROSHIZUKU AMO-IRO INK REVIEW


Iroshizuku Amo-iro mürekkep

Merhaba hayırlı bayramlar, bu yazıda size iyimser bir hava katacağını inandığım parlak bir mavi mürekkep olan iroshizuku amo-iroyu tanıtacağım. Iroshizuku mürekkepler arasında en canlı renk olarak bence bu. Garip bir mutluluk verdiğini düşünüyorum.
Mürekkebi Twisbi Vac 700 ile kullandım, genel olarak akıcı bir mürekkep. Kuruma süresi biraz uzun geldi hızlı yazarken elinizi sürdüğünüzde çok dağılıyor. Aynı şekilde suya dayanıklılığı da diğer İroshizuku mürekkeplere göre daha az, kolaylıkla dağılabiliyor. Bu özellik aynı zamanda kumaşlardan daha rahat temizlenebilir olmasını da sağlıyor. Benim gibi sakar biriyseniz bu özellik önemli bir önem arz edebilir. 

Suya Dayanıklılığı


Şişe tasarımı da gayet güzel olan bu mürekkepler ülkemizde bir hayli pahalı. Genelde fiyatı 150-200 tl civarında değişiyor. Detaylı olarak tüm internet siteleri incelenip öyle alınmalı. Daha uygun fiyatlara daha iyi seçenekler bulunabileceği kanaatindeyim.

Değerlendirme:
Kategori: Günlük kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 4/5
Suya Dayanıklılığı: 2/5
Renk Kalitesi: 5/5
Kuruma Süresi: 4/5
Fiyat/Performans: 3/5

Hi everyone, i will introduce bright blue ink brand of Iroshizuku. I think this ink is among the most vibrant colors İroshizuk inks. I think it gave a strange happiness.
I used this ink use with Twsbi Vac  700, generally fluence ink. When you take your hand when typing long drying time came a little too fast falling apart. Iroshizuku amo iro can be easily distrubuted on paper. Water resistance is not good enough, this ink is not permanent. This feature enables the same time being more comfortable than fabrics can be cleaned. If you are clumsy like me, this feature may pose a significant importance. Bottle design is also pretty good with these inks in our country is quite expensive. Usually the price is changing around $25-$28 . It should be examined in detail all Internet sites. I believe there are better options to be more affordable price.

Rating:
Category: Daily use
Ink fluency: 4/5
Water resistance: 2/5
Color Quality: 5/5
Drying time: 4/5
Price / Performance: 3/5

4 yorum:

  1. Eski çizgili defterlerin çizgisinin rengi di mi bu? Ay vallahi o renk. Güzel ama göz yoruyor. Fildişi kağıtla belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden iyi hatırlamışsınız, Mopak çizgili defterlerin çizgi rengine benziyor. Fildişi rengi kağıtla güzel olur, krem renkli kağıtla da güzel olabilir.

      Sil
  2. Teşekkürler. Mavi mürekkepler her zaman favorim olmuştur.

    YanıtlaSil