6 Temmuz 2016 Çarşamba

KOH – I - NOOR TOISON D’OR 5900 2.0MM KAVKALEM

KOH – I - NOOR TOISON D’OR 5900 2.0MM KAVKALEM


KOH – I - NOOR TOISON D’OR 5900 2.0 MM KAVKALEM

Merhaba, bu yazımda yeni yeni kullanmaya başladığım 2.0 mm uçlu kavramalı kalemlerden biri olan Koh – i – Noor markasının Toison D’or modelini inceleyeceğim.

Markanın başka modeli ile

Normal olarak genelde yazılarımı dolma kalem ile yazıyorum fakat sınavlarda mecburen kurşun ya da versatil kalem kullanmamız gerekiyor bu nedenle 2.0 mm ya da 3.0 mm kalemleri tercih etmeye başladım. Genelde çizim yapan mesleklerde daha yaygın olarak kullanılan bu kalemler uç bakımından kurşun kalemlere alternatif olarak kullanılabilirler.


Arka kısmı diğer kalemlere göre daha uzun

Kavkalemin özelliklerine gelirsek. Kalemin arka kısmında saat yönünün tersi istikamette çevrilerek açılan kalemtıraş bulunmakta. Bu kalemde arka kısımdan bastığınızda kalem ucunu elinizle tutmanız gerekiyor, yani otomatik değil. Bu tür kalemler konusunda daha bilgili olan arkadaşım otomatik olanlarının da mevcut olduğunu söyledi, yani diğer versatil kalemlerde olduğu gibi bastığınızda makul ölçüde ucu ittiren bir mekanizma mevcut.

Arka Kısımdaki Kalemtıraş

Gövde yapısı hegzagonal (altıkenar) şekilde. Tutma yerinde ergonomik bir kısım bulunmamakta dolayısıyla eliniz terlediğinde sizi rahatsız edebilir. Uç tutma kısmı 3 parçadan oluşuyor bazı kavkalemlerde uç kısmı daha fazla parçaya ayrılmış olabiliyor. Kalemin iç aksanı da gayet kaliteli.

Koh-i-Noor and Toison D’or 5900 İç Aksanı

Genelde kalemler ülkemizde daha pahalı olmasına rağmen Koh – i – Noor markalı kalemler hemen hemen aynı fiyata ya da daha ucuza ülkemizde bulunabiliyor. Yurt dışında bu kalem 10$ civarında satılırken ülkemizde fiyatı 15 tl. Kalemi İstanbul Sirkeci’den satın aldım, internet sitelerinin bazılarında da mevcut, en uygun nereden bulabilirseniz oradan alın derim.
Daha önce bu kalemlerle ilgili bir yazıyı arkadaşım yazmıştı bakmak için tıklayınız.
Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle, iyi günler.

Hi, i will talk about brand of Koh-i-Noor and Toison D’or 5900 models. Generally i use fountain pen but 2.0 mm. clutch pens are interested by me these days. Clutch pens usually prefer more widely in terms of professions that can be used as an alternative to pencil drawing ends.
When it comes to Koh – i - Noor Toison D’or 5900 2.0mm Clutch pen properties In the back of the pencil sharpener clockwise in the opposite direction are reverse to drop in. You have to hold your hand when you press the pen tip on the stylus from the rear, so it's not automatic. My friends who are more knowledgeable about such items are said to be present in the automatic ones, so your squalls as in other versatile item reasonably push the end of an existing mechanism.
The body structure of the hexagonal shape. It may annoy you when there is thus retaining some ergonomic hand you sweat. End holding portion can be divided into more parts of the end portion in some clutch pen consists of three parts. The interior accents Pen in very good quality.
Koh – i - Noor Toison D’or 5900 2.0mm Clutch pen price difference beetween 8$-10$. This pen can be purchased from website. You can find the most suitable i say taken from there.
Clickhere to see an article he wrote about my friend before these items.

Hope to see you in the new text,  have a nice day.

3 yorum:

  1. pek hoş geldi gözüme. bi alıp kullanabilirim yani. istanbulda bütün bu kalemleri en kolay nerde bulabiliyoruz ki :)

    YanıtlaSil
  2. Kohinoor benim için özel bir marka kalemlerini boyalarını çok seviyorum hemde kalitesine göre ucuzlar. 3,4 tane 2mm lik portmin kalemim var fakat bir tane de kohi noor almadan rahat etmeyeceğim

    YanıtlaSil