22 Temmuz 2016 Cuma

SCRİKSS KALİGRAFİ SETİ UÇ KALINLIKLARI

SCRİKSS KALİGRAFİ SETİ UÇ KALINLIKLARI


Scrikss Kaligrafi Uç Seçenekleri

Merhaba, bu yazımda dolma kalemseverlerin elinde bulunması gerektiğine inandığım Scrikss kaligrafi setinin uç kalınlıklarının örneklerini paylaşacağım. Bu setlerin yararı, size en uygun uç boyutunu anlamamıza yardımcı olması.
Genel olarak bakarsak aslında her uç boyutunun avantajı ve dezavantajı var. Bu sette bulunan uç kalınlıkları 2.3-1.5-1.1 kesik uç ve medium normal uç. Öncelikle 2.3 kesik ucu ele alırsak, iş hayatında veya resmi işlerde kullanılması olası bir uç boyutu değil. Aynı zamanda çok fazla mürekkep tüketiyor, elimde bir çok mürekkep şişesi bulunduğundan bunları bitirmek için sıklıkla kullanıyorum. Ayrıca simli mürekkeplerde simli görüntüyü en iyi görebileceğiniz uç seçeneği.

Rhodia Dot Pad Üzerinde


1.5 kesik uç 2.3’e nazaran daha ince yazmasına rağmen yine resmi işlerde kullanılamayacak boyutta yazım kalınlığı var. Daha az mürekkep tüketse de elinizdeki mürekkepleri hızla bitirmeniz için ideal bir uç seçimi.
1.1 kesik uç benim gibi normal yazısı çok güzel olamayanlar için yazıyı güzelleştiriyor, diğer kesik uçlara nazaran resmi işlerde kullanılabilir, özellikle imza için kullanılabilir. Simli mürekkeplerde ise çok parlama yapmıyor, simleri tam göstemiyor.

Krem Sayfalı Defterle


Medium uç ise tam resmi işlerde uygun ve normal bir mürekkep tüketimi söz konusu. Kesik uçların uzun kullanmadığı zamanlarda tıkanma meydana gelirken medium (orta) uçta böyle bir olay söz konusu değil.
Son olarak benim için en uygun olduğunu düşündüğüm 1.1 kesik uçlu, canım sıkıldığında ve mürekkeplerimi bitirmek istediğimde ise 1.5 kesik uçlu kalem. Sizin favori uç tercihiniz ne?

4 yorum:

  1. Bende de var bu setten. En çok 1.5 ucunu seviyorum. Genel olarak en sevdiğim kısmı ise aylarca kullanmasam da kuruma yapmayan kapak mekanizması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı şekilde şu an genellikle 1.5 ucu kullanıyorum, yazıya karakter katıyor. Yazımda belirtmemişim yorumda yazmanız güzel olmuş, uzun süre kullanmadığınızda da kuruma yapmaması büyük avantaj sağlıyor.

      Sil
  2. Selamlar , bu set bana hediye olarak geldi ve hala ilk kurulumunu beceremediğim için kullanamadım bu konuda bana yardımcı olur musunuz ? Teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, daha önce dolma kalem kullanmadığınızı ve elinizde mürekkep olmadığını varsayarak açıklama yapacağım. Setin içerisinde 6'lı mürekkep kartuşu bulunmakta öncelikle onun içinden bir kartuş alın ve kullanmak istediğiniz uç kalınlığını arkasına biraz baskı uygulayarak yerleştirin, zaten az bir baskı uyguladığınızda kartuşun tam olarak yerleştiğini hissedeceksiniz. Mürekkep akışını maksimuma çıkarmak için kartuşu yerleştirdikten sonra biraz sağa sola çevirin, böylelikle kartuşun ağzının daha çok açılmasını sağlayacaksınız. Daha sonra kalemin gövdesini bu uca sağdan sola doğru çevirerek birleştirin daha sonra kapağı çıkarıp takabilirsiniz. Setin içinden çıkan pompayı (dönüştürücüyü) ise ilerde mürekkep alırsanız kullanabilirsiniz o fazladan gözüktüğü için kurulumu yapamadınız büyük ihtimalle. umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil