27 Temmuz 2016 Çarşamba

UNIBALL UNI KURU TOGA M5 450T 0.5 UCU KALINLAŞMAYAN KALEM

UNIBALL UNI KURU TOGA M5 450T 0.5 UCU KALINLAŞMAYAN KALEM

Uni Kuru Toga M5 450T

Merhaba, bu yazımda ilkokulda çok takıntı yaptığım bir durumun çözümünü bulmuş bir kalemi tanıtacağım. Okullarda kurşun ya da versatil kalemle yazmanın zorunlu olması nedeniyle çokça takıldığım bir konu olan ucu bir süre sonra kalınlaşması ve elinizle diğer tarafa çevirerek bu durumu sıkça düzeltmeniz.
Üniversitede en azından notlarımı dolma kalemle yazarak bu durumdan kurtulmuştum ama yinede vize ve finallerde uçlu kalem kullanmak yetiyor. Yanılmıyorsam Almanya’da vize ve finaller tükenmez ya da dolma kalemle oluyor, hata yaptığınızda silgi kullanmıyor eski yazı görülecek biçimde üzerini çiziyorsunuz böylelikle kimse kağıdınızda değişiklik yapamıyor. Neyse konu dışına çıktım, geri dönersek Japonlar bu konunun çaresini bulmuşlar. Uni Kuru Toga dönen uç mekanizmasıyla yazınızın bir süre sonra daha kalınlaşmasına engel oluyor.


Genel olarak Uni markasının 4 farklı versatil kalem modeli bulunmakta, bunlardan ilki Kuru Toga M5 450, ikincisi bende bulunan M5 450 T, üçüncüsü M7 450 T, sonuncusu metal olan M5 1012 modelleri. Modeller arasındaki fark M sonrasında gelen kalem ucu kalınlığı ve gövdenin görünüşü ve materyali. Mekanizma hepsinde aynı şekilde işliyor, yazarken elinizin hafif kalkması sırasında 9 derecelik bir dönüş sağlaması.
Kalemin fiyatı modeline göre 10 tl ile 40 tl arasında değişebiliyor. Bazı yerlerde daha da yüksek fiyatla satılabiliyor, özellikle bazı yaygın satış ağı olan kitapçılarda pahalı. Karşılaştırma yaparak almanızı tavsiye ederim.
Son olarak bütün Uni Kuru Toga kalemlerin bulunduğu videoyu paylaşıyorum. İyi seyirler, yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.


2 yorum:

  1. Güzel bir kalem. Bu zamana kadar nasıl fark etmemişim, şaşılacak şey. İnceleme için teşekkürler.

    YanıtlaSil