18 Ağustos 2016 Perşembe

MARVY 1800 DOUBLER FIRÇA KALEM

MARVY 1800 DOUBLER FIRÇA KALEM


Marvy 1800 Doubler Fırça Kalemler

Merhaba bu yazımda son zamanlarda ilgimi çeken fırça kalemlerden bahsedeceğim. Son gezimde 2 farklı türde fırça kalem aldım biri mürekkeple doldurulan diğeri ise keçeli kalemler gibi dolu olanlardan. Marvy 1800 Doubler Fırça kalemi seçmemdeki sebep diğer fırça kalemlere göre daha ucuz ve çift taraflı olması.

Marvy Doubler Brush Pen


Marvy 1800 Doubler Fırça Kalemin bir ucu yumuşak fırça uç diğer taraftaki ucu ise 2 mm. kalınlığında keçeli uç. Fırça uç sulu boya fırçasından daha sert keçeli kaleme göre daha yumuşak bir yazıma sahip. Kalemin bir diğer özelliği keçeli kalemler gibi kokmuyor, hatta hiç kokmuyor. Kalemde su bazlı pigmentli mürekkep kullanılmış, fırça kalemlerde bu özellik kalemin rengini açmak için kullanılıyor.

Marvy Fırça Kalem 108 Rengi

Bu tür kalemler daha çok sanatsal çalışmalarda, karikatür çizimlerinde kullanılıyor. Bende kendi çapımda birkaç çizim yaptım, sonuçları paylaşmayı düşünmüyorum çünkü yeteneğim olmadığına karar verdim. Denemesi bile eğlenceli size de öneririm.


Marvy 1800 Doubler Fırça Kalemlerin toplam 108 rengi bulunmakta ben bunlardan 6 tanesini seçtim. Favori rengim 17 numara oldu. Değişik tonlarda bir sürü rengi bulma imkanınız var. Kalemi Kadıköy’de sanat malzemeleri satan bir dükkandan tanesi 5 TL’ye aldım. İnternet de  daha pahalıya satılıyor. Bir ara internet fiyatları daha uygun olurdu fakat son zamanlarda hangi kaleme baksam internet fiyatları daha yüksek çıkıyor. Karşılaştırma yaparak alırsanız daha faydalı olacağına inanıyorum. Tombow markasınında aynı tip bir kalemi var o da internet de 7 TL. Tombow ABT Brush (fırça) Kalemde alınabilir hatta nasıl kullanabileceğine dair video da mevcut.


4 yorum:

  1. Merhabalar bu bahsettiğiniz sanat dükkanının adı nedir?

    YanıtlaSil
  2. Dükkan'ın adını unuttum Kadıköy'de Nezih Kırtasiye'nin bulunduğu sokakta hemen yakınındaydı fakat kapandı orası. Karşı tarafında ise Güven Sanat Kırtasiye var, orada da bulabilirsiniz. Sirkeci'de Hakikat Kırtasiye'de de olması lazım.

    YanıtlaSil
  3. Hangi internet sitesinde bulabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef güvenilir bir internet sitesinde göremedim.

      Sil