26 Eylül 2016 Pazartesi

HERO 301 DOLMA KALEM

HERO 301 DOLMA KALEM

Hero 301 Dolma Kalem

Merhaba bu yazımda Çin’den gelen dolma kalemlerinde biri olan Hero 301 tanıtmaya çalışacağım. AliExpress’ten aldığım kalemler içinde biraz sorun yaşadığım bir dolma kalem.


Öncelikle Hero 301 gövdesinde dikkatlice bakıldığında noktalar halinde soyulmuş yerler olduğunu fark ettim. Çok küçük olan bu delikler zamanla soyularak genişleyebilir. Hero 301 dolma kalemin kapağı çok zor açılıp kapanıyor bunun nedeni kapağın birleşme yeri çok dar olması. Kalemde bu noktayı iyi ayarlayamamışlar. Kalemin klipsi diğer Çin menşeli kalemler gibi çok kullanışlı değil, aşırı sert yapılmış.

Hero 301 Dolma Kalem Ucu

Kalemin ucu m(orta) kalınlığında, iridyum uç. Yazarken başlama problemi yaratmıyor fakat nadiren de olsa atlama yapabiliyor. Kalemi Akkerman 13 Violet mürekkeple kullandım, son derecede akışkan olan bu mürekkeple atlama yapıyorsa diğer akıcı olmayan mürekkeplerle kullanımında daha çok sorun yaşatabilir.



Hero 301 dolma kalemin tutma yeri metal ve altın renkli pirinç alaşımı ile kaplanmış. Bu kısım muhtemelen zamanla soyulacak zaten ufak çizgiler şimdiden mevcut. Tutma yerindeki hafif çukur kısım ve bunların üzerindeki yatay çizgiler elinizin kaymasını önlüyor.

Hero 301 Dolma Kalem Boyutu

Hero 301 dolma kalemi Ali Express sitesinden Jinhaoflagshipstore adlı kullanıcıdan 4$ yani 12 TL’ye satın aldım. Genel olarak ortalama bir kalem, yazıda atlama gibi sorunları var bu yüzden çok tavsiye etmiyorum. Rengi ve duruşunu beğeniyorsanız alabilirsiniz.

Değerlendirme:

Kategori: Başlangıç
Kalite: 7/10
Görünüm: 7/10
Yazma :  7/10
Ergonomi: 7/10
Fiyat Performans: 9/10

2 yorum:

  1. Şekil olarak güzel olmasına rağmen, yazarken atlama sıkıntısı benim için önemli bir kriter. Ben uzak durayım bu kalemden en iyisi. :) İnceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil