13 Kasım 2016 Pazar

MASİS DİVİT SETİ

MASİS DİVİT SETİ

Masis Divit Seti


Merhaba bu yazımda evde kullanımı daha uygun olan Masis divit setini inceleyeceğim. Evde kullanımı daha rahat dedim fakat okulda, iş yerinde hokka yardımıyla mürekkebi dökmeden kullanabilirsiniz.

Öncelikle Masis divit setinin kalın uçlardan oluştuğunu söylemeliyim, içerisinde 3 farklı kalınlığa sahip uç bulunuyor.  Bunlardan en ince olanı bile dolma kalemle kıyaslarsak kalın (bold) diyebiliriz.
Divit uçlarla yazmak biraz yetenek istiyor diyebiliriz, yazarken sık sık mürekkep takviyesi gerekebiliyor bu da yazıda koyu açık renk dalgalanmalarına yol açıyor. Bir de ilk mürekkebi batırdığımız divit ucunu ayrı bir kağıt üzerine önce değdirerek fazla mürekkebi daha sonra oradan takviye edebilirsiniz.

Masis Divit Seti Yazım

Sette beğenmediğim özellik gövde kısmı, ucuz olması için kalitesiz bir plastik kullanılmış, uç kısmını yerleştirirken sorun yaşatabiliyor. Bu nedenle daha önce yazısını yazdığım Memory Comic Pen setin gövdesi ile de kullandım. 


Günlük yazımda çok uygun olmamasıyla birlikte nostalji yaşamak için uygun olduğunu söyleyebilirim. Bu seti 4 TL’ye Office One Store’dan satın aldım. Kalın uç ile yazmayı sevenlere önerebilirim. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

6 yorum:

  1. Çok kez almak istediğim her seferinde almaktan vazgeçtiğim kalemdir: Divit kalemler. Yazınız bana cesaret vereceğini umuyorum. Bu sefer almaya çalışacağım. :) İnceleme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Umarım hoşnut kalırsınız :) yorum için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Kalem meraklısı kardeşim için güzel bir hediye olabilir, yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bu 2000 yıllarında okullarda kullanılıyor uydu bılen varmı teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben kullanmıştım çocukken güzel yazı dersinde. Yaziya ilk defa başlayacaklar icin bir kaç bilgilendirme yazmak istiyorum. Bu tarz daldırma usulü çalışan kalemlerin yazi yazilmadan evvel hazirlanmasi gerekir bu hazirlik uretim sirasinda ucun uzerinde kalan yağı uzaklastirir. Eger yapmazsanız yukarıdaki ornekteki gibi kalem murekkebi tutamaz ve blob noktalar uygunsuz ve keyifsiz bir yazima sebep olur. Hazirlik icin ya ucu sabunlu suyla yikayip alkolle ovabilir. Ucunu çakmakla bir sure ısıtabilir yahut patatese batirabilirsiniz. Kolaylıklar.

      Sil