26 Aralık 2016 Pazartesi

DIAMINE SHIMMERING SEAS MÜREKKEP İNCELEMESİ

DIAMINE SHIMMERING SEAS MÜREKKEP İNCELEMESİ



Diamine Shimmering Seas Mürekkep


Merhaba 2016 yılının son incelemesini Diamine markasının parıltılı mürekkebi Shimmering Seas ile tamamlamaya karar verdim. Aslında başka planlarım vardı fakat maalesef hayatta her zaman planlarımızı gerçekleştiremiyoruz.

2016 senesi benim içinde ülkemiz içinde zor bir seneydi, umarım 2017 senesi Diamine Shimmering Seas mürekkep gibi parıltılı geçer.

Peçete üstünde simler

Simli mürekkeplerden daha önce J. Herbin Rouge Hematite tık. ve Diamine Magical Forest tık. mürekkeplerini inceleme fırsatını bulmuştum. İçlerinden en favori olarak benimsediğim J. Herbin Rouge Hematite fakat Diamine Shimmering Seas renginden dolayı daha rahat kullanabiliyorum. Hatta geçenlerde arkadaşımın nikah şahidi olarak bu mürekkep dolu olan kalemimle imza atmak istedim fakat nikah memurunun verdiği kalem dışında kalem kullanılmıyormuş. Aslında mantıklı bir uygulama çünkü arkadaşıma emin misin uçucu mürekkeple imza atabilirim diye şaka yapıyordum, gerçekten bu durumu suistimal edenler olabilir.

Mürekkebin teknik özelliklerine gelecek olursak diğer kullandığım simli mürekkeplere nazaran daha akıcı bir yapısı var ama temizlenme açısından diğer simli mürekkepler gibi çok uğraştırıcı. Damağı çıkartılıp temizlenebilen dolma kalemlerle kullanmakta fayda var.
Diamine Shimmering Seas mürekkep inanılmaz derecede geç kuruyor bunu tetikleyen faktörlerden birisi de daha çok kesik uçlu ya da kalın uçlu kalemlerle tercih ediliyor olması. Ben 1.5 kesik uçlu dolma kalemimle kullandım ve 15 sn sonra bile elimi değdiğinde dağılıyordu. Bu yüzden dikkatli kullanmak gerekli.


Shimmering Seas mürekkep suya dayanıklılık konusunda beni şaşırttı daha önce incelediğim Diamine Magical Forest suyla birlikte akıp gitmişti, Shimmering Seas mürekkepten aynı performansı beklerken diğer normal mürekkeplerin bazılarına göre, suya daha dayanıklı olduğunu gördüm.

Shimmering Seas Su Testi

Mürekkebin fiyatına gelecek olursak Türkiye’de 60 TL civarında satılıyor fakat 2017’de bu fiyatın ciddi ölçüde artacağını düşünüyorum. Hem doların artışı hem kırtasiye ürünlerine getirilen vergi artışlarının etkisini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kırtasiye üzerine yerli ve yabancı blogların önemi bu sayede artıyor, daha seçici davranıp daha çok bize hitap eden kalem ve mürekkeplere ulaşabiliyoruz. Bloğumun okunma oranı son dönemde oldukça arttı, destek olan herkese çok teşekkür ederim.

Değerlendirme:
Kategori: Özel kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 3/5
Suya Dayanıklılığı: 4/5
Renk Kalitesi: 5/5
Kuruma Süresi: 1/5
Fiyat/Performans: 3/5

4 yorum:

  1. güzel bir inceleme olmuş tüm yazı severlere Dolma kalem ve mürekkep kokulu barış dolu bir 2017 dilerim
    saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yeni yılda daha çok yazı ile karşınızda olurum umarım.

      Sil
  2. Yeni yılda her şey gönlünüzce olsun Çağlar bey. Biz de daha fazla yazınızı okuma fırsatı buluruz bu sayede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yaşar bey. Yeni yılda daha çok yazmayı planlıyorum ve kısmetse bir kaç güzel etkinlik yapmayı düşünüyorum.

      Sil