28 Kasım 2016 Pazartesi

ROHRER & KLINGER HELIANTHUS MÜREKKEP İNCELEMESİ

ROHRER & KLINGER HELIANTHUS MÜREKKEP İNCELEMESİ

Rohrer & Klinger Helianthus

Merhaba bu yazımda Rohrer & Klinger Markasının Helianthus mürekkebini inceleyeceğim. Helianthus Ayçiçeği demekmiş, rengi tam benzemese de güzel bir mürekkep. Helios Yunanca' da Güneş anlamına geliyor anthos ise çiçek, bize ise Ayçiçeği olarak geçmiş.
Helianthus mürekkep için ne sarı diyebiliyorum ne de turuncu daha çok tütün rengi gibi. Bu markanın şişe tasarımı bana ilaç şişelerini anımsatıyor.  Sanki içerisinde mürekkep değil şurup var gibi geliyor.

Rohrer & Klinger Helianthus Mürekkep

23 Kasım 2016 Çarşamba

VISCONTI SİYAH MÜREKKEP İNCELEMESİ

VISCONTI SİYAH MÜREKKEP İNCELEMESİ


Visconti Siyah Mürekkep

Merhaba, günlük hayatta, okulda, işte genelde siyah ve mavi mürekkepleri kullanabiliyoruz. Bu nedenle dolma kalemde kullandığımız siyah ve mavi renkteki mürekkeplerin akışkanlık, suya dayanıklılığı gibi özellikleri daha ön plana çıkıyor. Visconti markasının siyah mürekkebini de bu bağlamda incelemeye çalıştım. Umarım beğenirsiniz.

Genel olarak güzel bir mürekkep, Visconti Ragtime ile birlikte akış problemi yaşatmadı. Kuruma süresi de oldukça kısa 1-2 sn gibi bir sürede gerçekleşiyor. Markanın kalıcılıkla ilgili bir iddiası yok. Güneş ışınlarına ve suya dayanıklılığı yok. Suya dayanıklılığı yok denecek kadar az, kalıcılık istiyorsanız hiç uygun bir mürekkep değil.

19 Kasım 2016 Cumartesi

DOLMA KALEM NASIL KULLANILIR?

DOLMA KALEM NASIL KULLANILIR?

Merhaba bu yazımda son zamanlarda etrafımdaki bazı insanların benden dolma kalemimi istemesi ve kullanamaması üzerine bu yazıyı yazmam gerektiğini hissettim. Normal takip edenlerin iyi bildiği fakat genel olarak yeni başlayanların işine yarayacak aklıma gelen birkaç şeyi paylaşmak istedim. Yorumlarda atladığım konuları yazabilirsiniz, daha sonra yazıyı tekrar güncelleyebiliriz.

   1)      Damak Alt tarafa Gelecek Şekilde Kalemi Tutmalıyız

Dolma Kalem Tutuşu

Mürekkep akan o küçük deliği görmemiz gerekiyor, yan ya da ters tutarsak çoğu dolma kalem yazmıyor. Genelde dolma kalem kullanmayan insanlar bu hatayı yapıyor.

   2)      Elinize Aldığınız Kalemin Kapağının Nasıl Açılacağını Bilmiyorsanız Öncelikle Kapağı Çevirmeyi Deneyin

Çevirmeli ve Çekmeli Kapak Sistemi


Özellikle üniversite hocalarımın ısrarla kalem kapağını çekmesi sonucu uyarmamı bile dinlemeyip ısrarla çekmeye çalışmaları yüzünden nasıl kıvrandığımı az çok düşünebilirsiniz. Zaten dolma kalemden az çok anlayan bir insan hiç bilmese bile açmadan size soruyor. Bunu önlemek için artık kapağı açıp uzatıyorum çoğu zaman ama yine de bilgilendirmekte fayda var.

   3)      Dolma Kalemi Direkt Güneş Işığı Alan Yerlerde Bekletmeyin

Dolma Kalemi Güneş Altında Bırakmayın


     UV ışınları özellikle plastik dolma kalemleri daha kırılgan yapıyor. Güneş ışınları ayrıca            mürekkebin içinde daha kısa sürede kurumasına ve damak tıkanıklığına sebep olabilir.

13 Kasım 2016 Pazar

MASİS DİVİT SETİ

MASİS DİVİT SETİ

Masis Divit Seti


Merhaba bu yazımda evde kullanımı daha uygun olan Masis divit setini inceleyeceğim. Evde kullanımı daha rahat dedim fakat okulda, iş yerinde hokka yardımıyla mürekkebi dökmeden kullanabilirsiniz.

Öncelikle Masis divit setinin kalın uçlardan oluştuğunu söylemeliyim, içerisinde 3 farklı kalınlığa sahip uç bulunuyor.  Bunlardan en ince olanı bile dolma kalemle kıyaslarsak kalın (bold) diyebiliriz.
Divit uçlarla yazmak biraz yetenek istiyor diyebiliriz, yazarken sık sık mürekkep takviyesi gerekebiliyor bu da yazıda koyu açık renk dalgalanmalarına yol açıyor. Bir de ilk mürekkebi batırdığımız divit ucunu ayrı bir kağıt üzerine önce değdirerek fazla mürekkebi daha sonra oradan takviye edebilirsiniz.

Masis Divit Seti Yazım

Sette beğenmediğim özellik gövde kısmı, ucuz olması için kalitesiz bir plastik kullanılmış, uç kısmını yerleştirirken sorun yaşatabiliyor. Bu nedenle daha önce yazısını yazdığım Memory Comic Pen setin gövdesi ile de kullandım.