10 Şubat 2017 Cuma

SENATOR CONCORDE 500 SET / ANTİKA DOLMA KALEM ÇEKİLİŞİ

SENATOR CONCORDE 500 SET / ANTİKA DOLMA KALEM ÇEKİLİŞİ

Senator 500 Concorde Set


Merhaba son zamanlarda bir çekiliş yapmayı düşünüyordum fakat nasıl yapmam gerektiğine bir türlü karar verememiştim. Son olarak kolay bulunmayan ve çoğumuza büyüklerimizden kalan bir kalem hediye etmenin doğru olacağını düşündüm. Umarım doğru bir karar olmuştur, severek kullandığım bir dolma kalem ve ince yazmayı sevenler için ideal bir dolma kalem. Senatör 500 ismini bende ayrıca bulunan diğer kutusuna bakarak söylüyorum. Genelde bu kalemin ismi pek bilinmiyor maalesef. Daha önce Vintage Luxury olarak yazmak zorunda kalmıştım, ismi öyle kaldı.

Aslında bu kalemin ismine dair başka bir teorim daha var. Bunu aslında arkadaşım Çağrı ortaya attı ve mantıklı geldi. Kalemin bazı uçlarında Senatör yazıyor diye söylemiştim fakat ucunda dikkatli bakıldığında senatör değil senato f yazdığı fark ediliyor. Pelikan markası ile Senatör markası eskiden kıyasıya rekabet içindeydiler ve Pelikan markasının eski bir modelini bende bu blogta incelemiştim, hatta şimdilerde bile değişik tarzda satılıyor. Pelikan Pelikano gibi Senatör markası da Senatör Senato modeli oluşturmuş olabilir.


Soldaki Modelde Senato F yazısı okunabiliyor

Neyse gel gelelim çekiliş şartlarına aslında rastgele beğendiğiniz yazılarımın daha çok kişiye ulaşması için sosyal mecralardan( Facebook, İnstagram, Twitter vb. ) paylaşılmasını isterim fakat bunun takibi zor bir de zorlama olsun istemiyorum, dilerseniz yapabilirsiniz. Çekiliş için yorumlara daha önceden yazdığım yazılardan hangisini beğendiyseniz yazmanız yeterli. 25 Şubat tarihine kadar yorum bırakabilirsiniz. Şimdiden herkese bol şanslar.

Eş zamanlı olarak Kalem Treni'de çekiliş yapıyor, şansınızı arttırmak için o çekilişe de şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Kalem Treni Çekiliş

61 yorum:

  1. Merhaba bende dolma kaleme yeni merak salanlardanım henüz yeni başladım o yüzden yazdığın yazılar arasında en çok dolma kalem nasıl kullanılır yazını çok beğendim çünkü bilmediğim şeyler vardı ve öğrenmiş oldum sayende teşekkürler, bu vesileyle bende çekilişe katılmak istiyorum, antika bir dolma kalemle yazmanın hissini çok merak ediyorum çünkü.

    YanıtlaSil
  2. Scrikks kaligrafi seti yazısı güzeldi. puanlama sistemi hoş oluyor. haydi çekilişeee :)

    YanıtlaSil
  3. Aliexpress ile çinden aldığınız kalem incelemeleri. Satıcı, kargo süresi gibi bilgiler aydınlatıcı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aliexpress ile daha sonra yine kalem alımlarım oldu, belirli bir süre kullandıktan sonra sizlerle paylaşacağım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Hanidir merak ettiğim markalardan birisiydi Senatör. :) Kısmetimde burada kazanmak vardır belki de... :)

    YanıtlaSil
  5. Senatör genelde ince yazan,beğendiğim bir dolmakalem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekilişe katılmak için isim yazmanız ve beğendiğiniz bir yazıyı paylaşmanız gerkiyor.

      Sil
  6. Son zamanlarda paylaştığınız Kaligrafi çalışmaları üzerine olan paylaşımlar güzeldi. Fontların yazımındaki el hareketlerine varıncaya kadar birçok detay içeren paylaşımlardı. Benim en beğendiğim paylaşımlar oldular. :) :) senatörü görünce heyecanlanıp bu yorumu yazmadan yolladım.

    YanıtlaSil
  7. Ben en çok Scrikss 84 hakkındaki yazınızı beğenmiştim. O güzel kalemi almama vesile olmuştunuz. Hesaplı olup da güzel yazan kalemlerle ilgili yazılarınızın artması dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scrikss markasının eski kalemleri ayrı bir güzel oluyor. Yeni dönemde uygun fiyata çok güzel kalemler yazmayı planlıyorum, umarım faydası olacaktır. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Aliexpress üzerine yazdığınız yazı güzeldi. İstifade ettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aliexpress yazılarının devamı gelecek, çok güzel yeni kalemler keşfettim. Kaliteli olup olmadıkları belirli bir süre sonra anlaşılıyor bu yüzden ileride bu yazıları yayınlamayı düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  9. Dolma kalem nasıl kullanılır en beğendiğim yazınız.

    YanıtlaSil
  10. BENCE UÇTAKİ SENATO F BASKI HATASI SONUCU UCA YANSIMIŞ UÇ KENARI KIVRIMINDAN DOLAYI BASKIDA R HARFİ TAM ÇIKMAMIŞ.SENATOR KALEMLERİN BU MODELLERİ İNCE YAZIMA SAHİP OLDUKÇA GÜZEL KALEMLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme için teşekkür ederim.Çekilişe katılmak için beğendiğiniz başka bir yazıyı yazmanız gerekiyor.

      Sil
  11. Ben en çok tanıtım yazılarınızı beğeniyorum Visconti dolma kalem yazınız güzeldi çünki size hediye edilen ve ülkemizde pek bulunmayan bir kalemi anlatmıştınız birde mürekkep yazılarınız çok işime yarıyor sevgi ve saygılar "kalem kılıçtan keskindir"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine ileride Lamy markasının ülkemizde olmayan bir kalemini tanıtmaya çalışacağım, belki Türkiye'ye de getirirler. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  12. Platinum mürekkepleri hakkında yazdığınız yazı ve son olarak kaligrafi üzerine yazdığınız yazılar çok doyurucuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Yazı örneklerini devamı gelecek, bende sizlerle birlikte kaligrafi öğrenmeyi seviyorum.

      Sil
  13. SCRİKSS 84 DOLMAKALEM YAZINIZ OLDUKÇA DOYURUCU BİLGİ İÇERİYOR.TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  14. Lamy Al-Star Champagne Gold Pearl Fountain Pen Limited Edition yazınızı beğenmiştim.

    YanıtlaSil
  15. Scrikss HONOUR 38 DOLMA KALEM İNCELEMESİ'ni beğenmiştim.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Bir önceki post olan Waterman postunu beğendim, bu modeli bilmiyordum.

    Herkese bol şans...

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, öncelikle çok hoş bir kalem seçtiğinizi belirtmek isterim, benim de özellikle beğendiğim bir kalem. Pilot Metropolitan Animal Collection kalemler için yazdığınız inceleme yazınızı ilgiyle okumuştum. Çekiliş vesilesiyle bir de ricada bulunmak isterim, bu tip eski kalemlerin mürekkeple beklemekten kaynaklı tıkanma vb. sorunlarının çözüm yolları hakkında yazmanız bizim açımızdan hoş olur. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kalemi seçerken ulaşılması zor ve anlamlı bir kalem olmasını istedim. Eski kalemleri temizlemek biraz değişken bir durum, kalemden kaleme değişiklik gösteriyor. Öncelikle kalem parçalarına kolay ayrılıyorsa öyle temizlemek daha mantıklı. Fakat çoğu eski kalemde çürüyen yerler olabiliyor ve bu yüzden parça değişmesi gerekebiliyor bu da ustalık isteyen bir durum. Dolma kalem tamircisi olarak İstanbul Sirkeci'de Murat Usta var bildiğim kadarıyla, elinizdeki dolma kalem değerliyse çok kurcalamadan tamire götürmek faydalı olabilir. Yorumunuz için teşekkürler, bol şanslar.

      Sil
    2. Cevabınız ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.

      Sil
  18. Ben blogu CARAN d'ACHE FIXPENCIL 22 METAL kalemi araştırırken buldum. En beğendiğim de o yazıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mekanik kalemler daha çok ilgi çekiyor, günlük hayatta daha çok kullandığımız kalemler olduğu için olabilir. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  19. versatil kalemleri araştırırken bloga rastladım. hazır çekiliş de varken, bir yorum yazayım dedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isim ya da nickname yazarsanız sizi çekilişe dahil edebilirim.

      Sil
    2. deniz deniz di nickim ama burada çıkmadı anlamadım

      Sil
    3. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  20. scrikss 84 ile ilgili yazınızı beğendim. aynı kalemi ben de kullanıyorum ve düşüncelerinize katılıyorum. bir de daha önce bu kalemi incelemiştiniz diye hatırlıyorum o yazı da güzeldi.

    YanıtlaSil
  21. Lamy alstar ve scrikss 84 yazilarinizi çok begendim saglam bir senator sevdalisi olarak talibim hocam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isim ya da nickname yazarsanız çekilişe dahil edebilirim.

      Sil
  22. Scrikss 84 hakkındaki yazınız güzel ve doyurucu..

    YanıtlaSil
  23. güzel kalem .metal olmasıda sağlamlılığını pekiştiriyor.Dolma kalemler hakkında görüşlerime gelince genelde M tercih ederim.kapakları vidalı olmayanlar tercih sebebimdir.

    YanıtlaSil
  24. En çok visconti ragtime yazınızı beğensemde çin kalemleri postlarınızı da çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  25. Birisini söylemem gerekirse 'dolma kalem nasıl kullanılır?' yazınızı çok beğenmiştim. 'Minimalist çizimler' in de tadı bir başkaydı tabi :)

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar, öncelikle fotoğrafta gördüğüm kadarıyla SENATO dan sonra gelen harfte "I" şeklindeki çizginin sağ tarafına oval bir çizim eklenecek şekilde girilmiş "B-P-R-" gibi bir harf düşünülmüş gibi. "F" harfinin ek çizgileri düz.

    genel olarak dolma kalem konusunda bilgili ve hassas olan birinden dolma kalem yorumları içeren başlıklarınız hoşuma gidiyor olsa da
    dolma kalem kullanımı konusunda hassasiyet vurgusu yapan

    "16 kasım 2016 tarihli DOLMA KALEM NASIL KULLANILIR?" başlıklı yazınızı ayrıcalıklı olarak beğendim

    YanıtlaSil
  27. aliexpress araştırması yaparken denk geldim ve çinden gelen kalemlerim yazısını beğendim :) burdan da trene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aliexpress için yazılar devam edecek, yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  28. Merhaba, Bende Kalem Treni'ninden görüp geldim :D Scrikss 84 İncelemeniz çok hoşuma gitti benim. Daha önceden görmediğimiz vintage kalemleri tanıttığınız için teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  29. animal collection kalem yazısındaki desenleri çok sevdim. küçük dokunuşlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten güzel desenler var, yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  30. Merhaba, bende de bu kalemden var, fakat standart kartuşla mı çalışıyor acaba? Henüz deneyemedim, ona göre gidip kartuş alacağım. Umarım standarttır.
    Bir de sizin kalemlerin de kapağı zor açılıyor mu?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  31. Standart kartuş kullanılıyor. Biraz sıkı bir kapağı var bu sayede içerideki mürekkep uzun süre kurumadan kalabiliyor.

    YanıtlaSil
  32. Arkadaşlar merhaba SENATOR Concorte 500 dolmakalem fiyatı hakkında ne kadar bilen varmı.

    YanıtlaSil