25 Mayıs 2017 Perşembe

YİREN 358 ŞEFFAF DOLMAKALEM

YİREN 358 ŞEFFAF DOLMA KALEM

Yiren 358 Şeffaf Dolmakalem

Merhaba bu yazımda eyedropper yapmak amaçlı aldığım Yiren 358 dolma kalemi tanıtacağım. Öncelikle hevesimin kursağımda kaldığını söylemeliyim çünkü Yiren 358 şeffaf dolma kalem eyedropper yapmaya uygun bir kalem değil.

Yiren 358 Şeffaf Dolmakalem

Yiren 358 şeffaf dolma kalem dönüştürücü ile birlikte geliyor bu açıdan kullanmanız rahat, açık renkli mürekkeplerle kullandığınızda şeffaf damak güzel gözüküyor. Gövdesinin deliksiz ve dayanıklı olmasına karşın eyedropper olarak kullanılamamasının nedeni gövdesindeki yivli kısımın yeterince kalın olmaması ve kapak kısmı açılırken bu kısmı da her defasında biraz gevşetiyor olmanız. Değişik bir kapak sistemi kullanmışlar, kalem kapağının vida yeri ile gövdenin vidalandığı yer aynı. Böylelikle eyedropper yapmanız tehlikeli bir hal alıyor, mümkünse denemeyin.

Yiren 358 Şeffaf dolma kalemde diğer beğendiğim özellik ise altın renkli kısımları, şeffaf gövdeyle uyum sağladıkları düşünüyorum. Kalemim klips kısmı oldukça sert ve kırılabilir duruyor kullanırken dikkat etmek gerekli. Yiren 358 şeffaf dolma kalem yanında bir de yedek uçla geliyor. Her iki uç ef (ekstra ince) kalınlığında, bari biri medium (orta) kalınlıkta ya da kesik uçlu olsaydı diyorsunuz. Zaten Aliexpress'ten satın aldığınız dolma kalemlerin çoğu ya ince uçlu ya da ekstra ince uçlu oluyor, daha kalınına henüz rastlamadım.



Yiren 358 Ucu


Yiren 358 Şeffaf dolmakalemin uç performansı maalesef kötü, başlangıçta mürekkep akıtmama sorunu ile karşılaşabiliyorsunuz. Bunun sebebi uç kanatlarının aynı hizada olmamasıydı. Loop ile baktıktan sonra düzelttim fakat pürüzlü yazmaya devam etti. Genel olarak modifiye ihtiyacı var bu nedenle çok ince zımpara ile yedeği olduğu için biraz uğraştım. Ayrı bir yazı ile nasıl yaptığımı ve ne sonuç aldığımı yazacağım.

Yiren 358 Damak

Yiren 358 Şeffaf dolma kalemi Aliexpress’ten Ms Rao Monopoly Brand Pens mağazasından 4.90 dolara satın aldım. Eyedropper olacağını düşünerek bu parayı vermiştim, bilseydim daha önceden satın aldığım Penton dolma kalemden bir tane daha sipariş verirdim.

Değerlendirme:                                               
Kategori: Başlangıç
Kalite: 6/10
Görünüm: 8/10
Yazma :  3/10
Ergonomi: 7/10
Fiyat Performans: 6/10

2 yorum:

  1. İnceleme için teşekkür ederim, zira ben de alsam mı diye düşünüyordum. İlk aldığım penton kalemden memnunum ikincisini de alıp kırmızı eyedropper yapayım en iyisi. İlkinde lamy turkuaz var.
    Bu arada eyedropper yaptığım penton'da silikon gres kullan(a)madım ama haznenin yarısı oldu kullanıyorum sızdırma yok. Gayet sıkı. Sadece uçtaki ikinci dolum kapağı içine mürekkep aktı geri dönmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, almamanız daha iyi olabilir. Penton kalemlerde ring var o yüzden silikon gres çok zorunlu değil yerine vazelin kullanabilirsiniz. Ring(halka) olmayan kalemlerde direkt eyedropper yapınmaktan sakının. Maalesef oraya hep mürekkep kaçıyor ve temizlemesi zor.

      Sil