21 Ağustos 2017 Pazartesi

DOLMA KALEM UCU DÜZELTME

DOLMA KALEM UCU DÜZELTME


Dolma Kalem Ucu Düzeltme

Merhaba dolma kalemler hakkında değişik bir yazı ile karşınızdayım. Öncesinde dolma kalem sorunları ve çözümleri gibi bir yazı yazmayı planlıyordum fakat kafamdaki sorunları tam olarak buradan anlatamayacağımı düşünerek vazgeçtim.
Dolma kalemde en önemli kısım bence uç kısmı bu kısımda olan pürüzlük insanı yazmaktan soğutabiliyor. Bu pürüzlülüğün ya da cızırtının öncelikli sebebi uç kısmındaki kanatların hizalı olmamasından kaynaklı olabilir. Öncelikle bu yüzden lup ( 30 kata kadar büyütme yapabilen bir tür büyüteç ) kullanarak bu kanatçıkların hizalanması gerekiyor. Eğer sorun uç topunda veya ön kısımındaki parçaların yeterince düz olmamasından kaynaklanıyorsa çok ince zımpara ile bu kısım düzeltilebilir.

Dolmakalem ucu düzeltme- 2 farklı zımpara 

Düzeltme işlemini yapmak için 4 taraflı çok ince zımparaya ihtiyacınız var. Bu zımparaları Gratis gibi kozmetik mağazalarından bulabilirsiniz. Tırnak törpülerinin olduğu kısımda yer alıyor ama benim bulamadığım zamanlar oluyor o yüzden Aliexpress üzerinden çok ucuza sipariş verdiğimde oluyor. Kalem için kullanılacağı için çok kaliteli olmasına gerek yok.

Düzeltme işlemini bu zımparaların daha çok 3 ve 4 numaralı kısımlarıyla yapmanız gerekiyor, bu kısımlara elinizi sürttüğünüzde çok pürüzsüz bir yüzey hissiyatı vermesi gerekiyor. Eğer elinizle pürüzlülüğü çok hissediyorsanız bu kısmı kalem düzeltmek için kullanmayın. İlk dolma kalem ucu düzeltmelerim çok başarılı olmadı bu yüzden alışıncaya kadar ucuz ve gözden çıkarabileceğiniz kalemlerde denemenizi tavsiye ederim. Yöntem olarak ise ben bu zımparaların genelde shine (parlatma) kısımlarını kullanıyorum ve hızlıca normal yazı yazarmış gibi hareket ettiriyorum böylece elimin tutuşuna göre yazım yaptığım kısımlar daha pürüzsüz olmuş oluyor.


Zımpara satın alabileceğiniz bir link, daha uygun fiyatlı ve kaliteli bulmak isterseniz Türkiye’de mağazalarda satılanlar da uygun oluyor Aliexpress sitesinden başka güncel ilanlara bakabilirsiniz.

Zımparların en pürüzlü kısmını ise çok nadiren ve kalemin ucunda çok fazla pürüz olduğunda başlangıç için kullanıyorum daha sonrasında daha ince kısımlara geçerek işlemi tamamlıyorum. Umarım bu sorunla kullanmadığınız kalemleri kullanılabilir hale getirebilirsiniz yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.


3 yorum:

  1. Kalem işte. Hem de dolma kalem. Bunca inceliği olmalıydı tabii.

    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, ben dolmakalemin ucunu yazınızı görmeden önce kalın bir zımpara ile zımparaladım. Üstünde yazı yazdım 4 kelime kadar. Şuan prüzleri yok ama çok sesli yazıyor ve yazış hissiyatı kayboldu. Bu durumda ne yapmak gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zimparalamayi ince zimpara ve yazi yaziyormus gibi yapmaniz gerekiyor. Acikcasi ilk denemeler hep basarisiz oluyor. Ses muhtemelen duz zimparaladiginiz icin yanlarda sivri kisimlarin kalmasi yuzunden olusuyor, o kisinmlari yazi stilinize gore tekrar ince zimpara ile gecmelisiniz

      Sil