3 Şubat 2022 Perşembe

PENTEL GRAPHGEAR 500 UÇLU KALEM

 PENTEL GRAPHGEAR 500 UÇLU KALEM

Pentel Graphgear 500 uçlu kalem


Merhaba değerli kalem merakı okuyucuları geçen haftaki yazılarımda versatil (uçlu) kalemlerle ilgili yazımın ilk kısmını sizlerle paylaşmıştım. Diğer internetteki kalem yazılarından farklı olarak kalem merakı sitesinde daha önce kullanmadığım kalemleri yazmıyorum. Hazır Pentel graphgear 500 uçlu kalemini kullanıyorum derken kısaca deneyimlerimi yazmak istedim. Şimdi size  Pentel Graphgear 500 uçlu kalemi tanıtacağım.

 

Pentel Graphgear 500 uçlu versatil kalemin ağırlığı çok dengeli bunu gövdesinde sadece tutma kısmının metal olmasına borçlu. Gövdesindeki diğer kısımlar sert plastik. Tutma yeri ergonomik fakat uzun süreli yazımda rahatsız ediyor. Yumuşak bir sünger olsaydı fena olmazdı. Kalemin parçalarını tam ayıramıyorsunuz bu da iç aksanda bir sıkıntı olduğunda müdahale etmenizi kısıtlıyor. Klips ve üst kapak kısmı çok sağlam değil bu nedenle kırılması ya da çatlaması çok olası.

 

Pentel Graphgear 500 İç Mekanizması

Uçlu kalemlerde en fazla önem verdiğim özelliklerden birisi uç haznesinin içeri girmesi çünkü uçlu kalemlerin en hassas olduğu nokta uç haznesinin olduğu yer. Maalesef Pentel Graphgear 500 uçlu versatil kalemin uç haznesi içeri girmiyor ve zarar gördüğünde yedek parça bulma imkanınız yok. Son olarak piyasada 120 TL (9 dolar civarında) satılıyor. Fiyat performans olarak fena bir kalem değil fakat Pentel markasının Orenz modelini tercih ederim. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder