6 Şubat 2022 Pazar

TÜKENMEZ KALEM KULLANMANIN KOLAYLIĞI VE FABER CASTELL LOOM

 TÜKENMEZ KALEM KULLANMANIN KOLAYLIĞI VE FABER CASTELL LOOM

Merhaba bu yazımda kısaca Faber Castell Loom tükenmez kalemi tanıtacağım ve son zamanlarda daha çok kullanım kolaylığından dolayı tükenmez kalemlerin neden daha fazla tercih edildiğinde bahsedeceğim.

Faber Castell Loom Tükenmez Kalem
Faber Castell Loom Tükenmez Kalem


Faber Castell Loom serisinde dolmakalem, roller, versatil (uçlu) ve tükenmez kalem bulunuyor. Hepsinin gövde kısmı birebir aynı denilecek şekilde aynı sadece iç mekanizma kısmı ve uç kısmı farklı. Açıkçası bu seride  Faber Castell Loom tükenmez kalemi ya da Faber Castell Loom roller kalemi daha çok tercih ettiğimi söylemeliyim. Çünkü uçlu (versatil) kalemi günlük kullanım için çok ağır. Dolmakalem ise aynı gövdeye sahip olmasına rağmen fiyat farkı çok fazla. Faber Castell Loom tükenmez kalemin fiyatı 400 TL civarında (yaklaşık 30 Amerikan doları). Yedek tükenmez kalemi refilinin fiyatı ise  50 TL civarında (yaklaşık 4 Amerikan doları).


Faber Castell Loom Tükenmez Kalem
Faber Castell Loom Tükenmez Kalem İç Aksanı (Refill)


Son zamanlarda fazla vakit bulamadığımdan dolmakalemlerimle ilgilenemiyorum. Temizliğiydi bakımıydı mürekkep dolumu ve sızdırma tehlikesine karşı özel taşımak olsun çok uğraşacak vakit bulamıyorum. Bu gibi zamanlarda tükenmez kalemle, roller ve uçlu (versatil) kalemleri kullanmak çok daha pratik ve daha hesaplı oluyor. Bu yüzden Faber Castell Loom tükenmez kalem son zamanlarda en çok kullandığım kalem.

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder