9 Şubat 2022 Çarşamba

TÜRKİYE VOLKANLARI VE VISCONTI HOMO SAPIENS KALEM

 TÜRKİYE VOLKANLARI VE VISCONTI HOMO SAPIENS KALEM

Merhaba bu yazımda Türkiyenin doğal güzelliklerini içeren volkanik alanların bir kısmını ve bu volkanik arazilerin çeşitli şekillerde değerlendirlir (şarap  üretimi, turizm, tarım ve üretim alında). Türkiyenin volkanları hakkında daha çok bilgi almak isterseniz TurkVolc internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. İkinci paragraftaki bilgiyi oradan aldım. Siteye gitmek için tıklayınız.

 

Dünya genelinde yaklaşık 1400 adet aktif volkan bulunmaktadır. Bunlar, son 10.000 yılda püskürdükleri için "aktif" olarak kabul edilmektedir. Bu uzun bir süre gibi görünebilir ancak jeolojik olarak çok yakın geçmiştir. O kadarlık sürede faaliyet göstermiş olmasının, gelecekte yeni faaliyetlerin habercisi olduğunu düşünebiliriz. Türkiye, aktif olduğunu düşündüğümüz volkanların sadece 10 tanesine ev sahipliği yapmaktadır. 10.000 yıllık dönemden önce faaliyet gösterdiğini sandığımız daha başka birçok volkan da vardır.

Kaynak: Ö.SUR1994 Türkiyede Volkanizma ve Volkanik Yer Şekilleri

Üretim alanında volkanik alanlar nasıl kullanılabilir derseniz bunun iyi bir örneğini italya'daki Etna Yanardağı'ndan elde edilen sertleştirilmiş bazaltik lavdan elde edilen Visconti markasının Homo Sapiens serisinde görebiliyoruz. Bu serinin dolmakalemini bir süre kullanabilmiştim. Siyah renginde çok belli olmasa da gözenekler mevcut ve bu gözenekler kalemin gövdesinin bir nebze hafif olamsını sağlıyor. Beyaz modelinin fotoğraflarında ise bu gözenekler çok daha belirgin görünüyor. Seride artık bazaltik lavın bulunmadığı modellerde mevcut ama özelliği olmaması nedeniyle gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. Bazaltik lavdan oluşan modellerininde fiyatları bir hayli yüksek o yüzden 18000 TL (1300 dolar) civarında. O yüzden nispeten daha uygun fiyatlı Visconti Homo Sapiens uçlu (versatil) kalem tercih edilebilir. O da 5000 TL  (370 dolar ) civarında satılmakta.

 

Visconti Homo Sapiens Uçlu Kalem
Visconti Homo Sapiens Uçlu Kalem

Visconti firması Homo Sapiens kalem serisi hakkında neler demiş bakalım: Homo Sapiens, İtalya'daki Etna Yanardağı'ndan elde edilen sertleştirilmiş bazaltik lavdan, masif bronzdan yapılmış bir süslemeyle el yapımıdır. Visconti lav neredeyse kırılmaz, rahat ve dokunuşa sıcak - ve hafif higroskopiktir, elinizdeki nemi emer. Bu kalemi oluşturmak için bazaltik lav reçine ile karıştırılırak üretimi gerçekleştirilir.

 

Visconti Homo Sapiens Beyaz Dolmakalem
Visconti Homo Sapiens Beyaz Dolmakalem

Visconti firması Homo Sapiens dolmakalemleri için ayrıca özellikler mevcut. Kalem kapakları, devrim niteliğinde bir kapatma sistemi olan Visconti 'Hook Safe Lock'u kullanır, böylece kapağın yanlışlıkla cebinizde açılması ve sızması konusunda endişelenmeden bir kalemi kapatabilirsiniz. Dolma kalemin vakum gücü dolgusu, mürekkebin aşınmasına karşı dayanıklı olması için titanyumdan yapılmıştır ve döşeme rengine uyması için pembe altın kaplama büyük boy 18 ayar altın uç içerir.

 

Visconti Homo Sapiens Siyah Dolmakalem
Visconti Homo Sapiens Siyah Dolmakalem

Türünün tek örneği olan Visconti'nin Homo Sapiens bronz dolma kalemi, sektöre gerçekten heyecan verici bir katkıdır. Sicilya'daki Etna Dağı'ndan başka hiçbirinden olmayan bazaltik lav, doğal güzelliğe sahip gerçekten eşsiz bir estetik üretmek için katalize edilmiş bir reçine ile birleştirildi. Malzeme, abanoz benzeri, tatlı, kadifemsi bir dokuya sahip, inanılmaz derecede dayanıklı, higroskopik bir gövde ile sonuçlanır. Bu zengin siyah lav reçinesi, sofistike, parlak bronz süslemelerle tezat oluşturuyor. Namlu ucunda bulunan bronz bant, bir vakum doldurma sistemini ortaya çıkarmak için gevşetilir. Tüm iç bileşenler, mürekkeple sık temastan kaynaklanan pas olasılığını ortadan kaldıran titanyumdan yapılmıştır. Bronz kısmında çarpıcı bir şekilde Homo Sapiens adı yazılıdır, şapkanın üst kısmı ise zarif, kabartmalı bir Visconti logosu ile süslenmiştir. Tüm Visconti kalemleri gibi, bu da bir Visconti mıknatısı ile çıkarılabilir.

 

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder