15 Aralık 2014 Pazartesi

PLATİNUM PLAİSİR DOLMAKALEM

Platinum Plaisir Dolma Kalem
Platinum Plaisir Dolmakalem

Merhaba,
Öncelikle yazmaya platinum plaisir ile başlamayı tercih ettim, bunun sebebi kalem koleksiyonuma ilk bu kalemle başladım. Başlangıç için çok uygun bir kalem. Kalemin fine (0.3),  medium (0.5) ve bold uçları bulunmakta, internette ayrıca extra fine bulunmakta fakat Türkiye’de yok, getirebileceğini söyleyenlerde kalemden daha fazla para istiyorlar. Kalemin fiyatı 2014 yılı içerisinde sirkecide 38tl. Kalemin değerlendirmesini iyi ve kötü olarak iki şekilde yapıldı. Önce iyi özelliklerle başlayalım.


İyi Özellikler

-          Çok sayıda güzel renk seçeneği bulunmakta
-          Alüminyum gövde sağlam ve hafif olmasını sağlıyor, çizilmeye dayanıklı ve hafifliği sayesinde hızlı yazımlar için uygun
-          Kapağındaki sistem sayesinde mürekkep uzun zaman kurumadan kalabiliyor ( birden fazla kalem kullananlar için mürekkep kuruması en büyük dert)
-          Gösterişli ve parlak kesinlikle dikkat çekiyor
-          Gövde ve uç renkleri aynı renkteler
-          Scricks peak ile aynı uca sahip, ucun boyası çıkınca ya da ucu zedelenirse böyle değiştirilebilir, ben öyle yaptım J

Kötü Özellikler

-          Bazen yazarken mürekkep akmaması gibi problemlerle karşılaşabiliyorsunuz özellikle üst modeli olan PGB_3000 de bu daha sık başınıza geliyor.
-          Ucunda desen yok düz renk ve maalesef ucundaki boya zamanla sökülüyor

Kalemin ucundaki soyulmalar 

-          Kendine has kartuşu var (bilyeli), diğer kartuşlarla uyumlu değil bu yüzden 15 tlye dönüştürücü mevcut ya da şırınga ile mürekkep çekip tekrar doldurabilirsiniz.
Kalemin dönüştürücüsü (pompa)

Değerlendirme:

Kategori: Başlangıç
Kalite: 7/10
Görünüm: 8.5/10
Yazma :  6.5/10
Ergonomi: 9/10
Fiyat Performans: 9/10

3 yorum:

  1. Çağlar Bey Merhabalar,

    Dolmakalem blogları arasına hoşgeldiniz. Sayımız artsın, sesimiz duyulsun. Güzel incelemelerinizin devamını bekliyorum. Bu arada blogger izleyici paneliniz var mı? Oradan takip edelim blogunuzu.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam şimdi gördüm. Biraz önce açılmamıştı izleyici paneli :) Tekrar hayırlı olsun.

      Sil
    2. Merhaba Zeynep Hanım,

      Hoşbulduk, sizden bu sözleri duymak onur verici. Güzel yazılarınızı düzenli olarak takip ediyorum. Sayısı son derecede fazla olan makyaj blogları arasında zamanla dolmakalem bloglarınında artması gerektiğini düşünüyorum :) yorumunuz için teşekkürler

      Sevgiler

      Sil