25 Şubat 2015 Çarşamba

MABBELS DEFTER



MABBELS  DEFTER






Merhaba,
Çekilişten sonraki yazım kalem olacaktı fakat bana gelen sürpriz bir hediyeyi sizlere tanıtmayı daha uygun gördüm. Çünkü bu defter farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Geçmişimizde bulunan güzellikleri günlük hayatımızın bir parçası olarak defterlerimizde, kitap ayraçlarımızda kullanabileceğimizi gösteriyor. Yeşilçam filmlerinin unutulmaz sahnelerini defterlerin kapaklarında hayat bulmasını sağlayan kişi R. Görkem Gül. Mabbels Atölyenin desteğiyle hayat bulan bu proje sevgilimin bana hediye olarak almasıyla da siz değerli okuyucularımla buluşuyor. 





Benim elinde bulunan defterin kapağı Adile Naşit ve Münir Özkul’un resimlerini içeriyor. Şener Şen’in olduğu defterde olsa fena olmazdı, onu da ben bulabilirsem alırım artık.





Defterin teknik özelliklerine gelecek olursak boyutu 18*11cm olup çizgisiz açık krem renkte sayfalardan oluşuyor. Sayfaların beyaz olmaması doğru bir seçim olmuş, kâğıt kalitesi iyi. Pilot Iroshizuku Asa-gao mürekkeple yazılan yazılar arka tarafta kanama yapmadı fakat gölgelenme var. Çok ıslak mürekkeplerle arka sayfaya yazı yazılması uygun olmaz, bu açıdan biraz daha iyi kâğıt kullanılabilir. 





Çizimlerin kullanılması yayınlanması telif haklarına aykırı olduğundan Mabbels firmasından izin aldığımı belirtmek isterim. Bu defterleri nerede bulabileceğinizi bende tam olarak bilmiyorum. Sevgilim İstanbul Beykoz’da bir kırtasiyeden aldığını söyledi. Hazırlanmakta olan bir internet siteleri bulunmakta, belki ilerde oradan temin edilebilir. Başka markalarında değerlerimize sahip çıkması dileğiyle…


Toplu resim http://www.hayalci.co/r-gorkem-gulden-harika-seyler-2/ adresinden alınmıştır. Güzel bir yazı da yazılmış okumanızı tavsiye ederim.

Değerlendirme:

Kâğıt kalitesi: 4/5
Kapak: 4/5
Yazılma: 4/5
Dizayn : 5/5                                                                                               
Arka sayfa yazılma: 4/5

4 yorum:

  1. sevgili çağlar, ne yazık ki bir hata sonucu göndermiş olduğun mesajı ancak görebildim. geri dönemediğim için kusura bakma lütfen. kaynak gösterme inceliğini gösterdiğin için teşekkür ederim.

    selamlar.
    selçuk.
    www.hayalci.co

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yazınızı çok beğenmiştim. Umarım okuyucularım sizin yazınızı da okumuşlardır.

      Sil
  2. Selamlar, Mabbels Atölye geçtiğimiz günlerde web sitesini açtı, online alışveriş imkanıda bulunuyor =)
    Sitenin adresi: www.mabbels.com

    İyi günler.

    YanıtlaSil