16 Nisan 2015 Perşembe

thINKme CREATIVE DEFTER

thINKme CREATIVE DEFTER




Merhaba, bugün size thINKme markasının Creative modeli defterini tanıtmaya çalışacağım. Uzun zamandır deri kapaklı bir defter tanıtmayı istiyordum. Başlangıç bu defterle oldu, ilk olarak tanıtmayı düşündüğüm defter, sert karton üzerine deri kaplıydı. Bu defter ise soft nappa denilen bir materyal ile kaplı, altında herhangi bir karton bulunmamakta. Bu özelliğinden dolayı esneme payı var ve bu yönüyle çantaya rahatlıkla sığdırılabiliyor. Sert kapaklı defterler genelde problem yaratıyorlar.

William Shakespeare'in sözü


Renk olarak canlı renklere sahip seçenekleri var, ben en sevdiğim renk olan kırmızıyı tercih ettim. Boyut olarak 130*210 mm. olup 256 sayfa çizgisiz, açık krem renkli kağıttan oluşuyor. Kağıt 70 g./m^2 bu nedenle mürekkebi arka sayfaya geçireceğini düşündüm fakat yanılmışım. Mürekkep kanama yapmadı hatta gölgelenme bile çok az oldu, rahatlıkla arka sayfaya da yazılarınızı yazabilirsiniz.


Defterin kapağı, sağ kısımdan uzanan deri kısımda bulunan iki küçük yuvarlak mıknatıs ile kapatılıyor. Bu kısım kapatıldığında güzel bir görüntü oluşturuyor fakat yazım esnasında elime değmesi biraz rahatsız etti. Solaklar için aynı problemin oluşacağını sanmıyorum, defter solaklar düşünülerek oluşturulmuş olabilir. Defterin ilk sayfasında deftere isminizi ve iletişim bilgilerinizi yazabileceğiniz bir kısım bulunuyor.



Defter arzu ederseniz karton kılıfı ile birlikte geliyor. Sleeve adını vermişler bu karton kılıfa ve istediğiniz defterin boyutuna göre özel olarak seçiliyor. Defterle ilgili başka seçeneklerde mevcut. Firma dilerseniz defteri özelleştirmeniz hakkında da yardımcı oluyor. Baskı çeşitlerinde de bizi bilgilendiriyor. Baskı çeşitlerine diğer yazımda yer vereceğim, Creative modeli sade olarak daha güzel ve mıknatıslı kapak kısmı ile yeterince kullanışlı.


Değerlendirme:

Kâğıt kalitesi: 4.5/5
Kapak: 4.5/5
Yazılma: 4/5
Dizayn : 4/5  
Arka sayfa yazılma: 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder