31 Mayıs 2015 Pazar

Hangi Dolma kalem Markasını/Markalarını Beğeniyorsunuz? Anketi

Hangi Dolma kalem Markasını/Markalarını Beğeniyorsunuz? Anketi

Daha önceden beğenilen dolma kalem üreticisi ülkeler hangileri diye anket yapmıştım. İkinci anket olarak biraz daha spesifik bir cevap için markaları sordum. Her markayı seçeneklere koymadım, yoksa liste iyice uzar giderdi. Hatta çok severek kullandığım Twisbi markasını bile koymayı unutmuşum. Diğer olarak seçenekte belirttiğinizi düşünüyorum. Ankette 40 kişi toplamda 106 oy kullanmış. Herkese ayrıca katıldığı için teşekkür ederim.

Sonuçlar

Sonuçlara bakarsak daha önceki anketle paralellik gösterdiği görülüyor.

      1)    PELİKAN: Birinciliği bir Alman markası olan Pelikan markası almış. Gerek satış ağının güçlü olması gerek dolmakalemlerinin kalitesiyle birinci olması çok şaşırtıcı değil. Özellikle M serisi dolmakalemler kullanım özellikleriyle bir çok dolmakalemseverin gözdesi.
      2)     LAMY: İkinciliği yine bir Alman markası olan Lamy markası geliyor. Bir çok kişinin ilk kalemi olması ve her yerde rahatça bulunabilmesi nedeniyle yine çok tercih edilen bir marka. Geniş renk skalası ile diğer kalemlere göre farklı bir yerde. Uç kalitesi standart olan Lamy Safari ve Al-Star serilerinin yanında daha üst kategoride bulunan Lamy 2000’de çok rağbet gören dolmakalemlerden.
      3)      SCRİKSS (Eski): Scrikss markasının eski kalemleri bir çoğumuzun evinde bulunmakta ve belkide dolmakalem sevdasına tutulmanızda en önemli faktörlerden biri. Belirli bir ruha sahip olduğunu düşündüğüm bu dolmakalemler yıllar geçse bile unutulmayacak cinsten. Yeni Scrikss markalarda keşke piston sistemli olabilse, gövdelerinde bulunan şeffaf kısımdan mürekkebi görebilsek. Türkiye’den başka bir marka bu özelliklere sahip dolmakalem üretse, kısa sürede tutunabileceğini düşünüyorum.


      4)      PLATİNUM: Markanın Platinum Plaisir modeli başlangıç için çok uygun bir model olmakla birlikte, Platinum 3776 modeli şık ve güzel bir dolmakalemin özelliklerini taşımasıyla ilerde tercih edilen bir model.
      5)      PİLOT: Pilot markası özellikle uçlarının kalitesiyle dolmakalemseverlerin gözdesi olmakta. Markada bulunan iroshiziku mürekkeplerle birleşince kalemler daha bir güzel yazıyorlar.
      6)      PARKER: Parker markası geçmişten günümüze gelmiş, her dönem farklı uç tasarımlarıyla öne çıkan bir marka. Parker 45, Parker 51 gibi eski modelleri rağbet gördüğü gibi günümüzde Vector ve Sonnet modelleriyle öne çıkmakta.
      7)      WATERMAN: Maalesef hiç kullanmadığım bir marka ama methini çok kişiden duyduğum bir kalem. Bir ara temin edip Waterman dolmakalemseverler arasına katılabilirim.
      8)      KAWECO: Lamy dolmakalem bulunan yerlerde genelde Kaweco kalemlerde bulunuyor ve bir çok kişi tarafından seviliyor. Özellikle küçük ellere sahip kişiler için çok uygun bir kalem.
      9)      SHEAFFER: Scheaffer marka kalemlerde öncelikle tasarım öne çıkıyor, yazı kalitesi olarak da dolmakalemseverleri üzmeyecek özelliklerde.
      10)   DİĞER:  Bütün markaları koymamam nedeniyle diğer şıkkı da 4 oy almış. Bu oylar içerisinde ankete koymayı nasıl unuturum dediğim Twisbi markasının da mevcut olduğunu düşünüyorum. Farklı bir marka varsa yorumlarda belirtirseniz sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder