20 Mayıs 2015 Çarşamba

YAMANO 2352 S FULIWEN UÇ

YAMANO 2352 S FULIWEN UÇ

Yamano Dolmakalem

Merhaba, bu yazımda piyasada çok bulamayacağınız Yamano kalem markasını ve bu markanın kulladığı alman uç markası Fuliwen ucu anlatacağım. Yamano marka dolmakalemleri genelde parker satan küçük kırtasiyelerde gördüm. Ben ise bir arkadaşımın bana hediye etmesi sayesinde sahip oldum. Çok iyi performans beklemediğim bu kalem beni çok şaşırttı ve uç kalitesiyle en beğendiğim kalemlerimden biri oldu.

Yamano Japon markası, Fuliwen uç ise Alman markası yani bu kalem tam olarak Alman-Japon iş birliğiyle yapılmış diyebiliriz. Öncelikle biraz uçtan bahsedelim. Uç çok yumuşak ve adeta kağıt üzerinde terayağ gibi kayıyor. Damak kısmı diğer dolmakalem uçlarından farklı olarak yumuşak kauçuktan yapılmış. Uç üzerinde Fuliwen markası uç kalınlığı ve üçgen ile kareden oluşan amblem bulunmakta. Bu amblemin bulunduğu her kalemi düşünmeden alabilirim çünkü çok iyi performans gösteriyor.



Fuliwen Dolamakalem ucu


Kalemin gövde kısmı metal ve bu yüzden ağırlık hissedilir ölçüde. Gövde bombeli olarak kalınlaşarak ilerliyor, bu şekilde ağırlık merkezi tutma yerine yakın tutularak dengeli bir yazı yazmanıza olanak sağlıyor. Kapak klipsinde Yamano markası yazılı ve kapağın alt kısmında modeli 2352 s yazmakta. Kapak klipsi ve halkalar da kromdan yapılmış.

Uzun zamandır kullandığım kalemi, mesleğim ile ilgili çalışmalarımda da kullandım. Her ne kadar şu an çalışamasam da, hatırlamak maksadıyla bloğuma koymak istedim. İstanbul ilinin genelleştirilmiş Jeolojik kesidini çizerken bu kalemi kullanmıştım. Çizim yapmak ve sürsaj içinde uygun bir kalem.

İstanbul İlinin Genelleştirilmiş Jeolojisi

İyi Özellikler:
-          Avrupa tip kartuş ve dönüştürücüye sahip
-          Uç yumuşak bir yazıma sahip, mürekkep akışı çok iyi
-          Gövde kısmı kaliteli malzemeden yapılmış
-          Fiyat/Performans olarak ideal bir kalem
-          Kapak kısmı tık sesiyle tam bir şekilde kapanıyor
Kötü Özellikler:
-          Dağıtım ağı sınırlı, bulunması zor

Değerlendirme:
Kategori: Orta
Kalite: 8.5/10
Görünüm: 8/10
Yazma: 9.5/10
Ergonomi: 7/10
Fiyat/performans: 9/10

6 yorum:

  1. baksana senin şu profil foton var ya arkada gözüken neresi yaaa istanbul de mi ama neresi o ışıklar senin durduğun yer neresi bi deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraftaki yer Floransa, üstünde durduğum yer ise Ponte Vecchio köprüsü. Bir ara yurtdışına çıkmıştım o zamandan kalma bir fotoğraf :)

      Sil
  2. bi de söleseneeee kaleme ilgin nerden geliyo yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında başka ilgi alanlarım da var fakat blogta kalemleri yazmak daha kolay geldi. İşsizken oyalanmam gereken bir şey gerekiyordu öyle spontane gelişti yani. Aslında elimde defter daha çok bundan sonra defter ağırlıklı olabilir yazılarım :)

      Sil
  3. Bu kalemleri nereden satın alabiliriz? Fiyatı ne kadardır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirli bir yerde bulamıyorsunuz maalesef, genelde Parker kalem satan kırtasiyelerde rastladım. Fiyatı 40-60 tl arasında değişiyor.

      Sil