9 Haziran 2015 Salı

SAILOR JENTLE INK GRENADE MÜREKKEP

 SAILOR JENTLE INK GRENADE MÜREKKEP



Sailor Jentle Ink Grenade


Merhaba size bugün severek kullandığım bir mürekkebi Sailor Jentle İnk Grenade renkli mürekkebi tanıtmaya çalışacağım. Sailor markası Japon üretimi bir marka ve genellikle Japon mürekkepleri ıslak olması ile ünlüler. Sailor Jentle ink’te bu ıslaklığı rahat hissedebileceğiniz bir mürekkep. Fakat içerisindeki pigmentler bir süre sonra pıhtılaşma gösterebiliyor. Bu yüzden mürekkebin hava ile teması olabildiğince kısa tutulmalı, satın alırken kutu üzerinde bulunan son kullanma tarihine iyi bakılmalı.

Son Kullanma Tarihi Kutu Üzerinde

Bordo Renk Mürekkep


Sailor Jentle ink Grenade mürekkep renk olarak Nar rengi olarak nitelendirebileceğimiz bir renkte fakat kullandığım süre boyunca değişik renklerde kendini gösterdi. Kullandığım dolmakalemlere göre mürekkebin koyuluğu ve dolayısıyla renk tonu değişti. Kuru yazan kalemlerim de daha çok koyu ve bordo bir renk alırken. Islak yazan ve özellikle esnek uca sahip dolmakalemlerim de daha açık bir renk aldı. Sonuç olarak nar rengini ıslak yazan kalemlerde daha net gördüğümden tercih ettim.

Esnek Uçlu Kalemlerle Daha Açık Renk Elde Ediliyor

Renk itibariyle iş hayatında kullanılamayabilir fakat günlük kullanım için uygun olduğunu düşünüyorum. Suya dayanıklılığına gelecek olursak orta karar bir dayanımı var. Ne çok dayanıklı ne de çok dağılıp gidiyor. 

Sailor Jentle Ink Su Testi


Fiyatına gelecek olursak 50 ml şişesi 35-40 tl civarında internet sitelerinde veya Sirkeci’de bulabilirsiniz. Islak yazan mürekkepleri seviyorsanız iyi bir tercih olabilir.

Üstte Kahverengi Mürekkep Diğer Kısımlar Bordo Mürekkep

Değerlendirme:

Kategori: Özel kullanım, günlük kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 5/5
Suya Dayanıklılığı: 3/5
Renk Kalitesi: 5/5
Kuruma Süresi: 4/5
Fiyat/Performans: 4/5

1 yorum:

  1. bordo renk mürekkepli kalem çok kullanmadım, güzel bir tanıtım,teşekkürler :)

    YanıtlaSil