2 Haziran 2016 Perşembe

DIAMINE MAGICAL FOREST INK / DİAMİNE YEŞİL SİMLİ MÜREKKEP

DIAMINE MAGICAL FOREST INK /  DİAMİNE YEŞİL SİMLİ MÜREKKEP




Diamine Magical Forest 

Merhaba, bu yazımda uzun zamandır merak ettiğim deneme şansını daha yeni elde ettiğim bir mürekkebi tanıtmaya çalışacağım. Diamine markasının magical forest adlı yeşil mürekkebi beklediğimden daha güzel çıktı. Dolmakalem buluşmaları sayesinde birçok mürekkep ve kalem görme fırsatım oldu, bu mürekkebi tanıma fırastını sunduğu için öncelikle Kerem Bey’e teşekkür etmek istiyorum.

İnce uçlu kalemde flaşlı çekimde

Mürekkebin özelliklerine gelecek olursak aslında biraz uğraştırıcı bir mürekkep olduğunu baştan söylemeliyim. Uzun süre kullanmayacağınız bir kalemde kullanırsanız, sorun oluştaran bir mürekkep. İlk defa bir mürekkebin kalemin en ücra köşesinde izler bıraktığını görüyorum. İz bırakmasının sebebi içerdiği küçük parlak simler, bir süre sonra her tarafa bulaşıyorlar.



Mürekkebi kaleme çekmeden önce mürekkep şişesini bir müddet ısıtmanız ve çalkalamanız gerekiyor. Bu sayede içindeki simler homojen dağılıp kalemin içine çekmenize olanak sağlıyor. Daha sonra mürekkep pompasında da aynı şekilde simlerde çökme oluyor. Bu nedenle mürekkebin sonuna doğru sim özelliğini kaybedebilir, rengini beğendiyseniz tercih etmenizi öneririm.


Mürekkep çok hızlı kuruyor ve akışkanlığı az bu nedenle suya dayanıklı olacağını düşünmüştüm fakat yanılmışım, suya dayanıklı bir mürekkep değil. Yazdıklarınız yağmur altında rahatlıkla kaybolabilir.


Kullandığınız kalem özellik olarak özellikle uç kısmını parçalarına ayırıyor olmanız önemli, Scheaffer gibi uç kısmı damak kısmı ayrılmayan bir kalemde denemeniz uygun olmayabilir. Çünkü simleri temizlemek bir hayli uğraştırıcı olabilir. Diğer bir önerim ise simleri daha net görmek istiyorsanız kalın uçlu kalemlerle denemeniz daha uygun olur. İnce uçlu kalemlerde simleri görmek için ışık altında çok dikkatli bakmanız gerek.
Fiyatına gelecek olursak mürekkebin fiyatı 60 tl civarında, ben henüz karar aşamasındayım. Birkaç farklı yeşil renge daha bakıp nihai kararı vermeyi düşünüyorum. Sizinde önerebileceğiniz mürekkepler varsa yorum kısmında ya da mailimden özel olarak yazabilirsiniz. Diğer yazılarda görüşmek dileğiyle.
Değerlendirme:
Kategori: Özel kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 2/5
Suya Dayanıklılığı: 1/5
Renk Kalitesi: 5/5
Kuruma Süresi: 4/5
Fiyat/Performans: 3/5

Hi, i was wondering for a long time diamine shimmer ink series. Finally got chance to try Diamine Magical Forest ink, thanks to Mr. Kerem. Diamine Magical Forest green ink has turned out better than i expected.
Firstly, Diamine Magical Forest ink properties are little bit challenging ink because of cleaning stage. Ink contain smalls glitter, so this glitter spreads pens every piece. If you use for a long time, this ink is useless and damaging. When the ink fill the pen, before ink bottles should be heated with your hands and shaking. In this way the gilitter spreads in ink homegenously.
Diamine magical forest driying up rapidly and fluence is not good. The ink is very viscous, so need to leave of pen short time. After a while glitters are collapse down the pen’s pump. You never see glitter toward the end. Therefore you should prefer to main color.
Very fast drying ink fluidity and therefore less resistant to water, but I was wrong, I thought it would be, not water-resistant ink. As you use your pen feature is especially dedicates to the end of the important parts, while leaving the tip of a pen to try on the palate as part Scheaff may not be appropriate. Because it can be a very challenging to clear glitter. Another suggestion if you want to see more clearly now have to experiment with thick-tipped pen would be more appropriate. To see the light in the fine tip that now you need to look very carefully.
The price of the ink when it comes to price around £ 10, I'm at the stage yet decided to buy.
Rating:
Category: Special use
Fluency in ink: 2/5
Water resistance: 1/5
Color Quality: 5/5
Drying time: 4/5
Price / Performance: 3/5


6 yorum:

  1. Çok güzel ama bu kadar çabuk ve tamamen yok olması nedeniyle almak mantıklı gelmedi. Gerçi su altında yazı yazacak değilsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çanta kullanan birisi değilim genelde dosya kullanıyorum yağmur yağdığında üst kısımdan sular ister istemez girebiliyor, böyle bir durumda mürekkebin okunmayacak kadar dağılmasını istemezsin.

      Sil
    2. O zaman hiç alma derim.

      Sil
  2. çekiliş olunca söleee. bi de seni tanıtcam yeni arkadaşlar da gelsin yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba bloğunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloğuma ve de çekilişime bekliyorum ;)

    YanıtlaSil