27 Haziran 2016 Pazartesi

KULLAN AT DOLMA KALEM LANTU

KULLAN AT DOLMA KALEM LANTU


Lantu Kullan At Dolma Kalem


Merhaba bu yazıda İstanbul’da eski kırtasiyelere uğradığım zamanda bulup aldığım Lantu marka kullan at dolma kalemi yazacağım. Bostancı semtinde birbirine yakın olan 3 kırtasiyeye girip dolma kalem olup olmadığını sordum ilk 2 kırtasiyenin cevabı dolma kalem hala kullanılıyor mu?  oldu. 3. Dükkana girip girmeme konusunda tereddütte kaldım ama son bir kez şansımı deneyeyim dedim, iyi ki girmişim. Dükkan sahibi çok sıcak karşıladı, sadece Lantu marka kullan at dolma kalemlerin kaldığını diğer dolma kalemlere rağbet çok olmadığından getirmediklerini söyledi. Kağıt uzatarak istediğin rengi seçerek alabilirsin dedi.


Lantu dolma kalemi daha önce duymuştum, daha çok dolma kalemseverler uçlarında kesme, çeşitli zımparalama işleri için kullanıyorlar. Fiyatı çok uygun 3-4tl. bulursanız kaçırmadan alın derim. Kullanıp atacak mıyım? Yoksa Pilot V-pen’de yaptığım gibi mürekkepleri karıştırıp kullanır mıyım? Bilmiyorum. Uç performansı çok iyi bir kalem büyük ihtimalle ön kısmını çıkartıp tekrar kullanabilirim.
Kullan at dolma kalemlerin mürekkep haznesi biraz büyük oluyor, bu açıdan iyi durumda Lantu markası da, üzerinde 2000 metreden daha uzun yazacağı belirtilmiş. Birde uzun yolculuklarda taşımanız açısından daha kullanışlı. İçindeki mürekkep hem akıcı hem suya dayanıklı, suya dayanıklılığı kalıcı mürekkepler kadar iyi.

Lantu Su Dayanıklılığı

Deneyerek almanızı tavsiye ederim, bazı uçları hasar görmüş olabiliyor. Ben deneyerek aldığım için çok memnunun hiçbir cızırtı veya mürekkep başlangıç sorunu yok am denerken birkaç kalemde böyle sorunlar vardı. Pilot V-pen göre dezavantajı çok renk seçeneği yok sadece siyah, kırmızı ve mavi renkte. Bu arada Pilot V-Pen’de pelikan 4001 turkuaz ve yeşil rengini karıştırarak başka bir yeşil elde ettim, sorun çıkmadı şimdilik, rengini de beğendim. Sizce nasıl olmuş? Sizinde Karıştırıp tepkimeye girmeyen güzel karışımlarınız varsa paylaşırsanız güzel olur. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.

Pelikan 4001 serisi Turkuaz-Yeşil Karışımı Mürekkep


7 yorum:

  1. lantu kalemlerin maalesef kapakları cok dandik. muhtemelen içindeki mürekkep yarı bile olmadan kapağın kenarları çatlayacaktır. bende ilk başta beğendiğim için cokça almıştım ama hiç bir kapak beni şaşırtmadı. o yüzden lantı yerine rossman da satılan dolma kalemi almanızı tavsiye ediyorum. 8 tl idi fiyatı ve hem pişston takılabilir hemde kapağı mükemmel sağlam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İsmail Bey dediklerini doğru, tatil için yanımda geçirmiştim ve damağın uç kısmına mürekkep bir süre sonra iletilmiyor. Bu yüzden kesip zımparalamayı düşünüyorum bakalım fayda sağlayacak mı? Kullan at kalemlerin genel problemi kapak kısmının çatlaması veya bir süre sonra tam oturmaması. Pilot V pen Kullan at dolma kalemde şu an o problemim var. Rossmann'daki kalemi henüz deneyemedim, tavsiyeniz için teşekkürler.

      Sil
  2. Ben açıkçası kullan at dolma kalemleri hiç ama hiç sevmiyorum. Başlangıç için desem, başlangıç için değil; iyi bir dolma kalemin tadını almış biri için ise hiç değil. Ben de zamanında scrikss peak lerden kullanmıştım, kulllandım değil de kullanmayı denedim diyelim, onlara tam olarak kullan at denebilir mi bilmiyorum ama bana kullan at izlenimi bırakmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scrikss peak bence tam başlangıç kalemi, platinum plaisir ile aynı uçları kullanıyor. Bir süre sonra kartuşu çıkarıp eyedropper olarak kullanabilirsiniz.

      Sil
  3. Uçlu kalemi nasıl?

    YanıtlaSil
  4. Ben lantu kullaniyorum memnunum/

    YanıtlaSil