10 Haziran 2016 Cuma

PARKER 45 ALTIN UÇLU DOLMA KALEM / ÇEKİLİŞ

PARKER 45 ALTIN UÇLU DOLMA KALEM



Parker 45 Dolma Kalem


Merhaba, bu yazımda daha önce bahsettiğim Parker 45 dolma kalem’in altın uçlu diğer versiyonunu tanıtmaya çalışacağım. Daha önceki yazı için tıklayınız.Yazının sonunda sizde bir istekte bulanacağım ve fazladan bir Parker 45 altın uçlu dolma kalemi çekilişle vereceğim. 




Parker 45 dolma kalem aslında hemen hemen krom uçlu modeli ile aynı, tek farkı 18k altın ucu olması. Normalde altın uçlar dolma kalemde uçlara esneklik vermesi ve farklı kalınlıklarda aynı anda yazma imkanı verebilmesi yüzünden tercih edilir. Fakat bu esnekliği bu kalemde göremiyoruz yani krom uçlu ya da altın uçlu olması çok bir fark yaratmıyor.
Eski dolum mekanizmasına sahip olduğu için genelde şırınga ile mürekkep doldurmayı tercih ediyorum.



Parker 45 aslında geçmişte çok satılmış günümüzde bazı kırtasiyelerde bulabileceğiniz bir dolma kalem, az bulunduğundan değişik fiyatlarla satılıyor. Bir ara bir internet sitesinde 70 tl civarında satılıyordu maalesef kırtasiyelerde daha fazla fiyatlarla 90-110 tl arasında fiyatlarla satılıyor.


Bu kalemi hediye etmekteki amacım dolma kalem seven yeni kişilere düzgün bir kalem ulaştırabilmek. Çekilişi daha önce yaptığım gibi random.org adresinde isimleri yazarak düzenleyeceğim. Çekiliş son katılım tarihi 23 Haziran 2016 tarihi saat 23.59

Sizden istediğim tek şey beğendiğiniz kalem, mürekkep ya da defter markası ve modelini yorumda belirtmeniz.
Arzu ederseniz diğer yazılarımı takip için facebook sayfasını takip edebilirsiniz, bu zorunlu şartım değildir, dileyenler yapabilir.


87 yorum:

  1. pek heyecanlı bir çekiliş zira gerçekten kullanmak istediğim bir kalem kendisi :) favori defterim yıllar içinde ikna olduğum kadarıyla Oxford markasının sert kapaklı A5 modelleri. Kalem olarak da neden bilmiyorum o kadar üst düzey model varken, kıyı köşe bir yerde bulduğum neşeli desenli,plastik bir inoxcrom, özellikle kapakları pek dayanıklı olmasa da beni ayrı bir sevindiriyor. mürekkep açıkçası o anki renk keyfime ve kullanacağım kalemin tarzına göre değişkenlik gösteriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekilişin sonucunu bende merak ediyorum, umarım bu kalemle anlaşabilecek birine gider. Plastik dolma kalemlerin uç performansları çok iyi olabiliyor örneğin Pilot V-pen ve Lantu gibi markalar. İnoxcrom plastik ama desenleri çok hoş duruyor, uç performansı nasıl bilmiyorum çünkü daha önce kullanmadım, siz nasıl olduğunu yazarsanız sevinirim.

      Sil
    2. 5-20 tl arası fiyatlarla bugüne kadar toplam 7 tane plastik (ve de neşeli desenli:) inoxcrom aldım (ucunu kontrol edip sonra hediye ettiklerim dahil) Hepsinin ucu birbirinin aynıydı ve çok hoş, yumuşak bir yazımları vardı. Yalnız plastikleri özellikle kapak kısmında kırılmaya meyilli olabiliyor dediğim gibi. Gene de bulursanız kesin alın derim. Genelde kıyıda köşede kalmış, beklenmedik kırtasiyelerde çok uygun fiyata bulunabiliyor desenliler.

      Sil
    3. Bulursam kaçırmam, tavsiyeniz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. parker urban premium.
    Türk dili ve edebiyatı öğretmen adayı bir arkadaşıma hediye etmiştim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebiyat öğretmenine hediye edilebilecek en güzel hediyelerden biri olmalı :)

      Sil
    2. İmkanım çerçevesinde öyle olduğunu düşündüm ve ettim.
      Hediyede gelenden ziyade veren önemlidir tabi ama heyecanlı bi öğretmen ADAYI için de ayrı bir anlam taşır herhalde.

      Sil
    3. Tabi doğru söylüyorsunuz, öğretmen adayı da umarım en yakın zamanda atanır.

      Sil
  3. Defter olarak Clairefontaine. Hem uygun, hem çok kaliteli.
    Dolma kalem ise tabii ki Pelikan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Clairefontaine defteri merak ettim, cidden kaliteli olmalı.
      Pelikan dolma kalemleri zaten tartışılmaz.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Rotring versatil kalemleri çok güzel, şayet dolma kalemlerinden bahsediyorsanız şu an kullanan az sayıda şanslı kişilerden birisiniz demektir. Pelikan dolma kalemler iyi bir seçim, Gıpta defterleri de fiyat performans olarak çok beğeniyorum. Güzel seçimleriniz için teşekkürler.

      Sil
  5. Pelikan m serisi + edelstein +rhodia
    Umarım bana çıkar istediğim bir kalem. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dolma kalem camiasındaki muhteşem üçlü :)

      Sil
    2. Aynen öyle :)) inşallah bana çıkar çok istediğim bir model. Parker mürekkep ile süper olur.

      Sil
  6. Güzel hediyeniz için teşekkürler. Senator Windsor ile yazmaktan büyük keyif alıyorum. Öğretmen olduğum için mavi renkli resmi yazı mürekkebini kullanmak zorunluluğundan ötürü maviyi sıklıkla kullanıyorum ve mavinin her tonunu çok seviyorum. Diamine Majestic Blue çok hoşuma giden bir mavi. Defter tercihim ise net olmamakla birlikte sanırım rhodia baskın geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Öğretmenlerin dolma kalem kullandığını duyunca çok daha fazla mutlu oluyorum, yetiştirdiğiniz öğrenciler çok şanslı olmalı. Senator Windsor eskilerden kalma çok kaliteli bir dolma kalem, sahip olduğunuz için şanslısınız.

      Sil
  7. Merhabalar...

    Birçok marka kalemi sıra sıra kullansam da bu aralar en çok Delta Unica ve ikinci el aldığım Waterman Expert (1.versiyon)kalemlerimi kullanıyorum.

    Mürekkep genellikle Diamine olsa da bugün modaya uyup kalemlerden birine Lamy Dark Lilac çektim.

    Defter favorim herzaman Keskincolor Myra'dır. En son merak edip aldığım Clairefontaine Zap book da iyi çıktı, tavsiye ederim.

    Herkese bol şans...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delta Unica'nın gövdesini çok kaliteli ve şık buluyorum. Bütün dolma kalemleri birlikte kullanmak zor oluyor bende olabildiğince hepsini kullanmaya çalışıyorum.

      Lamy Dark Lilac incelemelerine baktım gerçekten insan etkilenip almak istiyor ama en son J. Herbin Rouge Hematite aldım, uzun bir süre yeni mürekkep almam sanırım, eldekileri bitirmek lazım :)

      Keskincolor defterde gerçekten çok iyi, Clairefontaine hiç kullanmadım ama yorumlarda çok sözü geçmiş sizde tavsiye edince kısa zamanda almayı düşünüyorum, tavsiyeniz için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Lamy kalemler görünüş olarak harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lamy Safari ve AL-star modelleri artık klasik oldular, sürekli renkleri değişiyor sadece :)
      Lamy Studio, Logo modellerinden bahsediyorsanız cidden güzel gözüküyorlar.

      Sil
  9. Favorim Sheaffer 440 ama kapağı tam tutmadığı için bir süredir dinleniyor kendileri 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scheaffer 440 ihtiyar sayılır, dinlenmesi normal. Yıllara meydan okuyan güzel bir seçim.

      Sil
  10. Hayaller pelikan m400 gerçekler lamy safari. Hayaller diamine ve j.herbin gerçekler lamy ve pelikan klasik. Rhodia zaten fiks.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalleriniz gerçekleşir umarım. Rhodia fiyat performans olarak tartışılmaz zaten.

      Sil
  11. parker ingenuity

    YanıtlaSil
  12. Rotring surf ve pilot iroshizuku

    YanıtlaSil
  13. İroshizuku asa-gao, diamine sargasso sea ve waterman florida blue benim renklerim ek olarak birde GVFC moss green diyebilirim. Kalemdede two tone 18K g.nib pelikan'a hayır denmez. Defter olarak ise paperblanks'ın evladiyeliklerini seviyorum, karalama kağıdı ararsak da rhodia tabiki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maviyi seviyorsunuz anlaşıldığı kadarıyla, resmi işlerde kolaylık sağlıyor tabi. Çok güzel tercihleriniz var, bol şanslar.

      Sil
  14. Pilot shaker❤️❤️✨

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,
    Kalem denilince akla ilk gelen dolma kalem oluyor böyle bir yazının altına da zaten Dolma kalem haricinde bir yorum yazılamaz ;) Pelikan tabiki bu kategoride ilk sırada yer alıyor. Mürekkep hususunda ise yine pelikan edelstein mürekkep tercihimdir, defter konusunda ise henüz seçim yapacak derecede donanıma sahip olmadığımı düşünmekle beraber çalışmalarımda rhodia defterleri kullandığımı belirtmek isterim.
    Hayırlı akşamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Sizde muhteşem üçlüyü yakalamışsınız bence :)
      Hayırlı akşamlar...

      Sil
  16. Pelikan herşeyi ile tatminkar 👍🏼👍🏼

    YanıtlaSil

  17. Dolmakalem = Senator Vintage Luxury
    Defter = Clairefontaine

    bu arada yazıda dalgınlıkla "krom uçlu ya da krom uçlu olması" yazmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, düzelttim. Defter olarak Clairefontaine'i hiç denemedim yakın zamanda denemeye çalışacağım, merak ettim.

      Sil
  18. Parker çok janjanlı bir kalem. O markasını lamy2000'deki "lamy" yazısında olduğu gibi küçük ve mürekkepsiz soğuk baskı ile yazsaydı daha iyi olurdu.
    -Kalem: Pilot78G (her ne kadar ülkemizde çok erişilebilir olmasada; basit malzeme -plastik ;reçine kalemlerdekik gibi dikkat etmen gerekmiyor-) ucuzluk (yurtdışında $14 satılıyor)
    -Mürekkep; Pelikan 4001; kardeşleri arasından sıyrılarak pelikan 2001,3001,5001,6001) ülkemizde dahi heryerde bulunabilen) uygun fiyatıyla önerebileceğim tek marka. (Yerli aldığım bir mürekkep 2 hafta sonra jele dönüştü üretici firma üstüne bile alınmadı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Kalemde iki kötü özellik var birincisi dediğiniz gibi ''Parker'' yazısı soğuk damga olması, ikincisi konverter sistemi eski tip olması.
      Pilot 78G ülkemizde de bazı kırtasiyelerde satılıyor fakat pahalı. Dediğiniz gibi çok iyi bir dolma kalem kesik uçlu olması da ayrıca güzel.
      Pelikan 4001'i özellikle turkuaz renklisini beğeniyorum ama beğenmeyenlerinde çok olduğunu biliyorum. +001'in kırmızısı turuncu renkli olmasıyla çok eleştiriliyor :)
      Yerli Firmalar özellikle dolma kalem ve mürekkep konusunda anlayışsız olabiliyorlar, hata yapıyorlar umarım hata yaptıklarının farkına varırlar.

      Sil
  19. Merhabalar,
    Ne güzel bir çekiliş olmuş bu. Bol katılımlı olmasını dilerim. Deeptone un duyurusu sayesinde tanıyıp, takibe aldım sizi. Çekilişe ben de katılmak isterim.
    Favori defterim, şu an kullandığım Liz Thermo defterler. EN sevdiğim kalem, bir dönem kaligrafi derslerimde de kullandığım Pilot Paralel Pen. Bir de çok klasik olacak ama orta okuldan, yüksek lisansın sonuna kadar ki tüm sınavlarımda kullandığım, hala da kullanmaya devam ettiğim Rotring 0,9 uçlu kalemim :)
    Bundan önceki ve sonraki yazılarınızı da zevkle okuyacağım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Pilot Paralel Pen Kaligrafi çalışmaları için güzel olan iki setten biri, güzel bir seçim olmuş.
      Rotring uçlu kalemler içinde çok güzel zaten, Liz Thermo defteri daha önce denemedim umarım bir ara deneme fırsatım olur.

      Sil
  20. Pelikan P457 Twist Dolma Kalem ve Pelikan 4001 Yazı Mürekkebi Mavi&Siyah

    YanıtlaSil
  21. Pierre Cardin Exclusive Dolma Kalem 884 ve Lamy Safari kalem
    Parker Quink blue black mürekkep

    YanıtlaSil
  22. Lamy ve pilot markalarının kalemleri ve murekkepleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkiside belli bir kaliteyi tutturmuş markalar. Bol şanslar.

      Sil
  23. Scrikss 419 kalem ve Parker black blue mürekkebi diyebilirim (mürekkebi tek beğenen ben değilmiş :)
    )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parker mürekkepleri beğenen bir çok kişi tanıyorum :) bol şanslar.

      Sil
  24. Lamy Safari Dolma kalem ile, Lamy Turkuaz Mürekkep Çok tatlı oluyor.

    YanıtlaSil
  25. Kalem olarak Lamy tercihimdir. Mürekkep ise Pelikan daha çok kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  26. Kalemde de, mürekkepte de Pelikan.

    YanıtlaSil
  27. Twsbi 580 ve moleskine! J. Herbin ile birlikte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine muhteşem üçlü diyebileceğim bir yorum olmuş, bol şanslar.

      Sil
  28. pelikan m150 + Pelikan4001 veya lamy murekkep

    YanıtlaSil
  29. Pilot 78G B + Sailor Oku-yama + Clairefontaine
    Yüzümüzü Doğu'ya döndük sayılır :)

    Emeğinize sağlık. Şırınga pek çoğumuzun vazgeçilmezi öyle değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilot markasını fiyat performans olarak çok beğeniyorum, bende genelde Doğu mürekkeplerini kullanıyorum :)

      Teşekkür ederim. Şırınga bu kalemde kesinlikle şart, diğer türlü tam dolmuyor maalesef.

      Sil
    2. Hedefimiz Namiki Falcon, bakalım nasip olur mu... :) Klasik Pelikan 4001'lerin de çok hakkı geçti kalemlerimde göz ucuyla onlara da bakıyorum.
      Şırıngalar da hem doldururken hem yıkarken büyük fayda sağlıyor. Kaweco Sport'u hep şırıngayla doldurdum. Hem yeni renk kombinasyonlarına da kapı aralayabiliyoruz böylece :)

      Sil
    3. bende Namiki Falcon almayı düşünüyorum bakalım umarım ikimize de nasip olur :) Klasik pelikan 4001'ler çok güzel karıştırılabiliyor, değişik renkler elde edilince daha çok seviyorum.
      Dediğiniz gibi şırıngalar yıkarken basınçla çok daha iyi temizleniyor.

      Sil
  30. platinum 3776 (fine) + pilot iroshizuku asa gao + rhodia

    son zamanlarda yazmaktan ve karalamaktan en keyif aldığım üçlü bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Platinum 3776 almayı bende düşünüyorum ama bakalım daha çok Pilot Namiki Falcon alacağım gibi gözüküyor. Bol şanslar.

      Sil
  31. Dedemden yadigâr Cross Century Classic & el emeği göz nuru dikme defterler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yadigar kalemler daha anlamlı oluyor, benimde Parker 45 chrome dolma kalemim öyle. Bol şanslar.

      Sil
  32. Parker'in black mürekkebine bayılıyorum. Çok dolu yazıyor gibi hissediyorum. Geçenlerde kartuşunu da aldım. Herkese öneririm, mükkemmel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyat performans olarak cidden çok güzel bir mürekkep, bol şanslar.

      Sil
  33. twsbi 540 kehribar kalemimin içine , j. herbin kahve kokulu mürekkep. ve ebru yaparken kullandığım fildişi renkli kağıttan yaptığım deri kaplı defter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevklerimiz uyuşuyor gibi gözüküyor, kahve kokulu mürekkep hoş olmalı ama hiç denemedim. Akışkanlığı nasıl? Özellikle Twisbilerde mürekkep problem olabiliyor, ben şahsen Vac 700 de çoğu mürekkebimi kullanamıyorum. Bol şanslar.

      Sil
  34. Merhaba, bu çekiliş bitti mi acaba? Yorumlarda göremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef bitti. Çekiliş sonuçlarını yorumlarda değil başka yayınlarda açıklıyorum.

      Sil
  35. pilot dolma kalem ve iroshizuki mürekkep. üzerine tanımam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilot markası hem mürekkep olsun hem dolma kalem olsun gerçekten övgüyü hak ediyor.

      Sil
  36. Enterasan bir hikaye sonucu elime geçen (yeni ürün) Parker marka 18K uçlu bir kalemin modelini nasıl öğrenebilirim. parker orijinal web sitesi ve tüm kalem sitelerini alt üst ettim benzerine rastlamadım. Çıldıracağım yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemin fotoğrafını Kalemeraki@gmail.com.tr adresine atarsanız bakabilirim.

      Sil