22 Haziran 2016 Çarşamba

SİYAH DEFTERE YAZI DENEMELERİ / WRITING EXPERIMENTS FOR BLACK NOTEBOOK

SİYAH DEFTERE YAZI DENEMELERİ / WRITING EXPERIMENTS FOR BLACK NOTEBOOK




Merhaba, bu yazımda siyah defterler ve üzerine farklı kalemlerle yazıların nasıl duracağı ile ilgili küçük bir deneme yaptım onu paylaşacağım.
Öncelikle yeni bir defter aldım, bu defter Thinkbook markasının, daha yeni yeni büyük mağazalarda gördüğüm bir defter. Tercih etmemim sebebi siyah sayfalara sahip olması ve kapağında çeşitli insanlara ait güzel sözler bulunması. Zaten siyah sayfalı defterlerin genelinde mürekkebin arkaya geçmesi gibi bir sorunla karşılaşılmadığından rahatça alabilirsiniz.


Defter arkasında kapak eskizinin Damla Katuk’ a ait olduğu ve iç sayfalarda kök boyası kullanıldığı belirtilmiş. Defterin arkasında defter ile ilgili bir web adresi verilmiş fakat çalışmıyor.



Bu defterde kullandığım kalemlere gelirsek öncelikle daha önceki yazımda bulunan Diamine Magical Forest’ı kullandım. İlk iki sıradaki Albert Einstein yazılarını daha önce incelemesini yaptığım Uni-ball Signo Broad kalemle yazdım. Kırmızı yazıyı Uniball Signo Sparkling Red ile yazdım. Son olarak en alttaki gri yazıyı Bigpoint 937 Glitter gri kalem ile yazdım. Beyaz dışında kullandığım yazılar simli mürekkeplere sahip bu yüzden siyah sayfalarda daha rahat okunmayı sağlayabiliyorlar. Yazım için simlide olsa koyu renkler çok uygun değil, sarı renkli kalemlerde rahat okunabilir gözüküyor ama denemedim.
Kuru kalem olarak Faber Castell Grip Neon turuncu renkli kalemi ve Koh-i Noor Hardmuth Magic kalemi denedim fakat hiç başarılı sonuçlar alamadım. Siyah sayfalarda kesinlikle kuru kalemler parlak olsalar bile kullanışlı değiller.
Sizin denediğiniz siyah defterlere uygun kalem var mı? Önerilerinizi bekliyorum.


Hi, i will share black page writing experiments in this article. Firstly i bought a black notebook, this notebook brand called Thinkbook. I like black page notebooks. I prefer this notebook because of famous people quotes and black pages. This notebook has a nice quote on the cover. This Albert Einstein quote is '' Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning'' Though it does not include the last sentence. 
Firstly i used Diamine's Magical Forest ink with Scrikss Calligraphy pen. Secondly i used Uni-ball Signo Sparkling Red pen. Finally i used Bigpoint 937 grey glitter pen. 
Dark inks not suitable for black pages even if this pen has got glitters. You should be choose lighter inks such as color of yellow, white or grey.
Dou you have suitable pen that you can suggest for black pages?


5 yorum:

  1. Siyah defterlere her zaman beyaz yazan kalem veya white ink le yazmak lazım diye düşünüyorum. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beyaz renk daha uygun diğer renkler simli bile olsalar gözü çok yoruyorlar.

      Sil
  2. Bu güzel paylaşıma aniden rastladım. Güzel paylaşım için teşekkür ederim.

    Saygılarımla,

    Damla Katuk

    YanıtlaSil
  3. Harika tasarımlar icatlar yeşil okutur olsun

    YanıtlaSil