4 Ağustos 2016 Perşembe

J. HERBIN ANNIVERSARY INK 1670 ROUGE HEMATITE MÜREKKEP

J. HERBIN ANNIVERSARY INK 1670 ROUGE HEMATITE MÜREKKEP




J. Herbin Rouge Hematite


Merhaba bu yazımda uzun zamandır aradığım bulduğumda hemen aldığım mürekkep olan J. Herbin markasının özel serisi olan 1670 serisi mürekkebi Rouge Hematite mürekkebi tanıtacağım.

Rhodia Üzerinde


Bu seriye geçen zaman içinde birkaç tane daha renk katıldı ve tahminimce katılmaya devam edecek. Seride şu an 5 ayrı mürekkep bulunuyor. Bunlar: Rouge Hematite (kırmızı/altın), Bleu Ocean (mavi/altın), Stormy Grey (gri/altın), Emerald of Chivor (Cyan(gökmavi)/altın), and Caroube de Chypre (kahverengi/altın). Mavi olan Bleu Oceanı deneme imkanım olmuştu, kısmet olursa en yeni rengi olan Caraube de Chrpre (kahverengi/altın) almayı düşünüyorum. Serinin diğer renklerine bakmak isterseniz tıklayınız.




Krem renkli sayfada renk geçişi daha belirgin



Bu serideki mürekkepleri seviyorum, çünkü mürekkep ışığın geliş açısına göre renk değiştiriyorlar. J. Herbin Rouge Hematite mürekkepte Cem Yılmaz’ın doritos reklamında dediği gibi ‘’Janjanlı’’, ‘’Kımıl kımıl’’ bir renge sahip.


J. Herbin Rouge Hematite çok güzel bir şişeye sahip fakat bu şişenin bir dezavantajı var, şişenin ağzı çok dar bu nedenle tombul bir dolma kaleminiz varsa mürekkep dolduramıyorsunuz. Aslında Şişenin ağzının dar olmasının sebebi var, mürekkebin sadece dolma kalem için değil aynı zamanda divit kalemlerle de kullanılıyor olması.

Şişenin dar ağızı

Mürekkebin şişesinin tabanında birikmiş simleri görebiliyorsunuz, kaleme mürekkebi çekmeden önce bu dipteki simleri çalkalayarak dağıtmanız gerekiyor. Kalem seçiminde ise damağının kolay çıkarılması, kolay temizlenebiliyor olmasını göz önünde bulundurabilirsiniz. Kesik uçlu dolma kalemlerde altın parçacıkları daha net görebileceğiniz bir yazım elde edebilirsiniz.

Alt tabadaki simler

Mürekkep içerisinden broşür çıkıyor. Broşürde J. Herbin markasının Paris Notre Dame kulelerinin yakınında 1670 yılında kurulduğunu yazıyor. Daha sonra mürekkebin Napolyon Bonaparte tarafından kullanıldığını, Londra sergisi gibi büyük sergilerde yer aldığını, bugünde 340. Yıllarını kutlayan büyük bir marka olduklarından bahsediyor. Şişenin üzerinde kullandıkları balmumunu ve 1670 mührünü kraliyet ailelerine ihtafen yaptıklarını yazmışlar.

Daha önceden tanıtımını yaptığım Diamine magical Forest mürekkep gibi simli bir mürekkep. Fakat suya dayanıklılığı ve akıcılıkları farklı. J. Herbin Rouge hematit suya oldukça dayanıklı bir mürekkep, su altında pembe bir renge dönüşüyor ama yazılar silinmiyor. Oldukça akışkan bir mürekkep bununla birlikte kuruma süresi biraz geç. Yazarken elinizi bir süre yazıya değmemeniz yararınıza olacaktır.

Suya Dayanıklılığı

Aslında mürekkebin rengi kan kırmızısı ama ben daha çok turunculu ışıltılı görünmesini seviyorum. Bu mürekkebi kullandığımda yazmak için sürekli bahaneler arıyorum. Gel gelelim kötü özelliklerine temizlenmesi çok meşakatli olan bir mürekkep, damak kısmı kolay sökülebilen kalemlerde kullanmanızı öneririm. Uzun süre kullanmayacağınız kalemlerde kesinlikle kullanmanızı önermem.

Kalem üzerinde topaklanma oluşturuyor

Mürekkebi İstanbul Beşiktaş Güven Sanattan 54 tl’ye satın aldım. İnternette’de bazı sitelerde mevcut fakat kargo ile mürekkep nasıl gelir bilmiyorum. Kargo şirketlerine güven olmaz internet üzerinden almanızı çok önermem.

Değerlendirme:
Kategori: Özel kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 4/5
Suya Dayanıklılığı: 4/5
Renk Kalitesi: 5/5
Kuruma Süresi: 2/5
Fiyat/Performans: 4/5
Son olarak J. Herbin markasının bu mürekkep için çektiği videoyu izleyelim. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle. 


2 yorum:

  1. Merhabalar. Ben de markakalem den soylemistim aynısından ancak su an hicbir yerde bulamiyorum en azindan Ankara' da. Acaba sinirli sayıda mi uretilmisti bilginiz var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de her yerde yoktu zaten. Şu an getirmemiş olabilirler. J.herbin Türkiye distiribütörü bazı mürekkepleri her kırtasiyeye dağıtmıyor. J.herbin'in başka özel bir mürekkebini moda kırtasiye'den getirmesini istedim 10 haziranda getirteceklerini söylediler, sizde isterseniz söyleyin belki getirebilirler.

      Sil