8 Ağustos 2016 Pazartesi

LAMY CP1 EXTRA FINE BLACK DOLMA KALEM

LAMY CP1 EXTRA FINE BLACK  DOLMA KALEM



Lamy Cp1 Dolma Kalem


Merhaba bu yazımda Lamy markasının daha zarif modeli olduğunu düşündüğüm Lamy Cp1 modelinin Siyah extra fine uçlu dolma kalemini inceleyeceğim.

Ekstra ince uç


Lamy markasının Safari ve Al-star modellerinin dışındaki Logo, Accent ve Cp1 modellerinin daha klasik olduğunu düşünüyorum. Hoş bir kutuya sahip, bu açılardan bakıldığında güzel bir hediye seçimi olabilir.

Öncelikle kalemin öne çıkan özelliği ince ve hafif olması. Siyah renkli gövdesiyle birlikte seçebileceğiniz siyah uç güzel bir bütünlük katıyor. Kapak mekanizması tık sesiyle kapanıyor mürekkep vakumlaması olmasın diye klipsin altında delik bulunmakta. Klipsin arka kısmında Germany yan kısmında ise Lamy yazısı mevcut.

Bu kalemin tasarımı Gerd Müller imzası taşıyor ve renk seçimleriyle de ağırlığını ortaya koyuyor. Bu modelde gümüş ve siyah olmak üzere 2 rengi mevcut. Ekstra fine uç seçeneği küçük boyutta ince yazmanıza imkan sağlıyor. Kutu içerisinde mürekkep pompası da bulunuyor ayrıca Lamy mürekkepler ile kullanabilirsiniz.

Lamy Cp1 Dolma Kalem İnce Yazım


Kalemin fiyatı  Türkiye’de 195-230 TL arasında değişiyor. Yurt dışında ise fiyatı 56$ civarında, yurt dışıyla Türkiye’deki fiyat arasında çok büyük fark yok bu açıdan da güzel.

Değerlendirme:
Kalite: 8/10
Görünüm: 9/10
Yazma: 9/10
Ergonomi: 7/10
Fiyat/Performans: 8/10

4 yorum:

  1. Görsel açıdan çok beğenmedim. Mat bir dokusu mu var?

    YanıtlaSil
  2. saten/pudra arasi bir hissiyati var, metal anca o kadar yumusak hissedilebilir :)

    YanıtlaSil