23 Ağustos 2016 Salı

VISCONTI RAGTIME DOLMA KALEM/ VISCONTI RAGTIME FOUNTAIN PEN

VISCONTI RAGTIME DOLMA KALEM/ VISCONTI RAGTIME FOUNTAIN PEN

Visconti Ragtime Dolma Kalem

Merhaba bu yazımda ülkemizde henüz bulunmayan ama ileride geleceğini düşündüğüm bir dolma kalemi, Visconti markasının Ragtime modelini tanıtmaya çalışacağım. Kaleme ablam sayesinde sahip oldum, tekrar buradan teşekkür ederim.

Visconti Ragtime

Visconti Ragtime dolma kalemi daha önce görmemiştim, yakınımda kullananda olmamıştı bu yüzden benim için değişik bir deneyim oldu. Kaleme sahip olduğum için çok mutluyum fakat daha sonradan diğer renkleri de hoşuma gitti, hepsi benim olmalı diye düşünüyorum.


Visconti Ragtime Diğer Renkleri

Aklımda Kalan Diğer Renk

Visconti Ragtime dolma kalemin teknik özelliklerine gelirsek; öne çıkan özelliği son derecede hafif olması. Bunun sebebi gövdesinde kullanılan materyalin selüloit olması. Uzun süreli yazımlar için ideal, eliniz hiç yorulmuyor. Kapağı çevrilerek açılıyor, Visconti’nin Homo Sapiens gibi sınırlı üretimlerinde geçmeli değişik bir sistem var bu kalemde de olsaydı güzel olabilirdi diye düşünüyorum. Tabi markanın segmentlerinde  bazı farklılıklar olması çok doğal.

Visconti Sınırlı Üretimler

Klips kısmı çok zarif ve üzerinde Firenze (Floransa), Italia, Visconti, Ragtime yazıları işlenmiş. Uç boyutu olarak f (ince) boyutu seçtim, uç performansı tatmin edici. Yazarken adeta sayfada kayıyorsunuz, yazı performansı olarak şu an en iyi kalemim diyebilirim.

Visconti Ragtime Ucu

Visconti markası dolma kalemle birlikte kutusuna da çok önem veriyor. Kutusunda sert plastik, kapanan kısmında mıknatıs ve içerisinde deri kullanmış. İçinde sanki kalem değil hazine var gibi. Kutu içerisinden Visconti markasının broşürü ve kartuş kutusu çıkıyor. Kartuş kutusu dışarıdan salatalığın kesilmiş haline benziyor, içini açtığınızda altıpatlar gibi bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz. Kalemin içerisinden de bir tane kartuş çıkıyor bu kartuş kutu içindekilerden farklı çünkü kalemin içinden çıkan kartuşu siyah, kutudakiler ise yeşil. Kartuşlar avrupa tipi girişe sahip bu yüzden dilediğiniz kartuşla kullanabilirsiniz.

Visconti Yeşil Kartuş Kutusu

Fiyatına gelecek olursak ben Stilograf Corsani mağazasından 95 Euro’ya aldım, Türkiye’ye gelirse fiyatı Visconti Rembrant civarında olur, yani 550 tl civarında.

Visconti Kapak Kısmı


Değerlendirme:
Kalite: 9/10
Görünüm: 9/10
Yazma: 9/10
Ergonomi: 8/10
Fiyat/Performans: 8/10

Hello i will presented brand of  Visconti’s Ragtime fountain pen at this article. I have never seen before this fountain pen so it was different experience for me.  I am very happy because I have a pen, but I liked the later Other colors, I think they should all be mine.

Firstly Visconti’s Ragtime fountain pen is extremely lightweight because of body material. The pen’s body material is celluloid. Ideal for long-term spellings, your hand does not get tired at all. Clip on some very elegant and Firenze (Florence), Italia, Visconti Ragtime post processed. Visconti brand also pays much attention to the pencil box. Hard plastic box, the closing of the magnet and used in leather. Box inside the brochure of the Visconti brand and cartridge box out. The outside looks like cucumbers cut into the cartridge case, you face with a revolver image as you turn to. One cartridge also comes from within the cartridge because of those different items in this cartridge in the pen black box, while those in the green box. Cartridges can use the cartridge you wish so with European-type input. I bought 95 euros from Stilograf Corsani stores.

Rating:
Quality: 9/10
Appearance: 9/10
Writing: 9/10
Ergonomics: 8/10
Price / Performance: 8/10

2 yorum: