4 Eylül 2016 Pazar

BRAUSE BANDZUNG 1.5 MM KALİGRAFİ UCU

BRAUSE BANDZUNG 1.5 MM KALİGRAFİ UCU


BRAUSE&CO  No:180

Merhaba son zamanlarda dolma kalemlerden çok divit ile yazmayı tercih ediyorum. Farklı niteliklerde divit uçlarını deniyorum, en çok beğendiğim uçlardan biri olan Brause Markası’nın Bandzung 1.5 mm. kaligrafi ucunu sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Brause Kaligrafi ucu


Kaligrafi uçları set halinde satıldığı gibi tek tek paketlenmiş ya da açık bir şekilde satılabiliyor. Brause Bandzung ucu idora Markası tek olarak paketlemiş. Aynı ucu açık bir şekilde (paketsiz) satan yerlerde bulunmakta. Aslında Brause markasının 180 modeli olarak geçiyor bu uç, Bandzung ise ucun şekline göre nitelendirdiği durum. Bandzung uçlar kesik (Roman, italik, Gotik) yazabilmek için uygun uçlar. Bu modellerin üzerinde ayrıca mürekkep rezervuarı bulunmakta.


Divit ucu değişik kaligrafi mürekkepleriyle denedim, güzel sonuçlar aldım. Kaligrafi mürekkepleri diğer mürekkeplere nazaran daha yoğun mürekkepler bu nedenle kesinlikle dolma kalemlerde kullanılmaması gerekiyor. Kısa sürede kuruyan bu mürekkepler kalem damaklarına ciddi zararlar verebilir. Daha sonraki yazılarımda bu mürekkepleri daha detaylı inceleyeceğim

Brauze Bandzung Yazı


Brause Bandzung Kaligrafi ucunu Güven Sanat Kırtasiye’den 6.5 TL’ye satın aldım. Yurt dışı fiyatı da hemen hemen aynı 2 $ civarında bulunabiliyor. Divit kalem kullanacaksanız tavsiye ederim. Divit kalemlerde genel olarak kesik ya da kalın uçları tavsiye ederim, ince uçlarda genelde cızırtı oluyor. Tabi bu cızırtı diviti tuttuğunuz açı ile alakalı, diğer yazılarda bundan bahsedeceğim. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder