10 Eylül 2016 Cumartesi

JİNHAO X450 DOLMA KALEM

JİNHAO X450 DOLMA KALEM

Jinhao X450


Merhaba Çin’den gelen kalemlerim arasında ilk önce Jinhao X450 Dolma Kalemi tanıtmak istedim çünkü uzun zamandır kullandığım bir kalem. Farklı rengine sahip olmak için tekrar satın aldım. Daha önceki yazım için tıklayınız.

Jinhao X450 Dolma kalemi yaklaşık 2 yıl önce 55 TL’ye satın almışım, şimdi ise $4 yani 12 TL’ye almış oldum. Buradan gayet iyi anlaşılıyor ki Türkiye’de kalemcilik sektöründen iyi paralar kazanılıyor.

AliExpress Kargolama Şekli


AliExpress’ten alışveriş yapmak aklımdan geçiyordu fakat Çin’den düzgün bir biçimde eşya geleceğini düşünmüyordum. Ucuz dolma kalemleri görünce bir gün dayanamadım ve denemeye karar verdim. 2 aydan öncede gelmesini beklemeden siparişi verdim. Şansıma 15 günde elime ulaştı. Ulaşan kargo için şunu söyleyeyim herhangi bir kutu beklemeyin sadece en uygun biçimde kargo hacmini küçük olacak şekilde yolluyorlar.Her satıcının eşit kalitede hizmeti yok, sistemden daha önce kaç alışveriş yapıldığı ve müşterilerin memnun olup olmadığı gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Bu seferki alışverişimi Jinhaoflagstore’dan yaptım. Daha sonradan bir farklı bir satıcıdan farklı kalemler sipariş ettim, elime ulaştığımda bu kalemlerin durumunu ve satıcı hakkında da bilgilendirme yaparım.




Jinhao X450 Ucu

Çin menşeli kalemler genel olarak iridyum uca sahip iyi performans gösteriyorlar. Kalemleri kullanmasanız bile içindeki pompaları diğer kalemlerde kullanabilirsiniz, zaten kalemlerin fiyatı diğer marka dolma kalemlerin pompa fiyatlarına eşit.

Jinhao X450 için bir önceki yazımda Fiyat/Performansına 10 üzerinden 9 vermişim, o kadar pahalıya almam rağmen böyle düşünmüşüm. Genel olarak Çin menşeli kalemler bu fiyatlarla Fiyat/Performans konusunda 10 üzerinden 10 puanı rahatlıkla hak ediyorlar.

Jinhao X450 İç Aksan

Jinhao X450 Dolma kalemi tekrar tercih etmemin sebebi gök mavisi rengi ve görünüşü, dikkat çeken şık bir görünüşü var. Jinhao X450 Dolma kalemi teknik olarak değerlendirsek, öncelikle materyalinden dolayı ağır. Uzun süreli kullanıma uygun değil. Kalemin tutma yeri plastik ve tırtıklı yüzeye sahip elinizden kaymıyor. Yazım olarak M (orta) boyutta yazıyor, uç seçeneğini satın alırken göremedim. Kalemi Akkerman Orange (16) mürekkep ile kullandım, başlangıç problemi yaşamadım. Yazarken atlama yapmıyor, tıkanma yaşanılmıyor. Pompa uzun süre dayanıyor, sökülüp temizlenmesi rahat. Çoğu dolma kalemde altın renkli kaplama kullanıldığında bu kaplama zamanla soyuluyor, Jinhao X450 dolma kalemde bu sorunu bekliyordum ama 2 yıldan fazladır kullandığım diğer kalemde böyle bir sorunla da karşılaşmadım. Altın renkli prinç kalemleri alırken bunların soyulup soyulmayacağına bakarak almanızı tavsiye ederim. Umarım gözümden kaçan bir şey olmamıştır. Sizin bu kalemle ilgili beğeniniz ya da şikayetiniz olursa yorumlarda belirtirseniz herkes için faydalı olur. Diğer yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

8 yorum:

  1. Aliexpresten alışveriş yapacağım kesinleşmişse benziyor. Hayırlı olsun gerçekten çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  2. bende vardi maalesef kalemi masadan dusurunce kapaginin icindeki plastik catladi ve artik kapak tutmaz oldu cok uzulmustum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemi düşürmek en büyük problem, en son Lamy Al-Star kalemimi düşürdüm ucu yamuldu. Yeni uç almaya kalksam 40 TL. En azından bu kalemleri düşürdüğümde yenisini alırım diyorum.

      Sil
  3. Açık arttırmayla Ebay'dan en çok aldığım kalem. Ortalama 1.5 - 2 dolara gelmiştir. Arada birkaçında mürekkep akıtma oldu ama para iadesi sorunsuzdu. Bazılarını hediye ettim bazılarını bir iki lira kâr ile sattım ;)
    Biraz ıslak yazımı var gibi. Bir süre kullanılmadığında kuruyor ama pompalandığında sorunsuz tekrar yazıyor. Günlük kullanıldığında kuruma yok. Beğendiğim bir kalem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebay'i hiç denemedim bundan sonra orayı da denemeyi düşünüyorum ama paypal'in Türkiye'den kalkması sorun oluyormuş diye duydum fakat kesin emin değilim. Keşke herkes sizin gibi yapabilse, fahiş fiyatla satış yapan yer çok fazla. Bunlardan önemli bir kısmı ise yaygın satış ağı olan yerler maalesef.

      Sil
  4. Öncelikle yazılarınızı çok beğendiğimi söyleyerek başlamak istiyorum. X450 için sizin ile aynı düşüncelere sahip değilim , belki benim aldığım hatalıdır ; kalem resmen kağıdı tırmalıyor yazım kalitesi vasat ve altı diyebilirim. Uygun fiyatlı da olsa alınabilecek bir kalem olduğunu düşünmüyorum :(

    YanıtlaSil
  5. Merhaba x750 ve x450 arasındaki fark nedir

    YanıtlaSil