4 Aralık 2016 Pazar

BAOER DOLMAKALEM / DOLMA KALEM ROLLER (AKICI) KALEM GÖVDE FARKI

BAOER 801 DOLMA KALEM / DOLMA KALEM ROLLER (AKICI) KALEM GÖVDE FARKI


Baoer 801 Dolma Kalem

Merhaba bu yazımda çin menşeli dolma kalem almama cesaret veren, Aliexpress alışverişinden önce küçük bir kırtasiyeden aldığım Baoer 801 dolma kalemi tanıtmaya çalışacağım.
Baoer 801 dolma kalemi Türkiye’de büyük kırtasiye zincirlerinde vaya internet satışlarında göremezsiniz çünkü çok ucuz bir marka yeterince kar marjı olduğunu sanmıyorum. Bende elimde bulunan bu dolma kalemi 16 TL’ye Ankara Balgat’ta küçük bir kırtasiyeden aldım. Aslında tercihim yeşil gövdeli olmasıydı fakat yeşil gövdeli dolma kalemi kalmamıştı. Yeşil gövdeli roller (akıcı) kalemi bulunmaktaydı. Tuhaf bir durum vardı ilk defa bir Roller (akıcı) kalemin fiyatı dolma kalemden daha fazlaydı 20 TL’ydi. Burada çokça merak edilen bir soruya cevap vereyim roller (akıcı) kalem gövdeleri ile dolma kalem gövdeleri birbirleri için uygun mu? Çoğu kalem için hem uygun hem değil. Şöyle daha iyi açıklayayım roller(akıcı) kalem gövdelerini dolma kalemler için kullanabiliyorsunuz fakat dolma kalem gövdelerini roller(akıcı) kalemler için kullanamıyorsunuz. Bunun sebebi roller (akıcı) kalemin kartuşunun arka tarafta bir dar aralık tarafından tutuluyor oluşu. Bu nedenle yeşil gövdeli roller (akıcı) kalemle gövdesini değiştiremedim. Çünkü roller (akıcı) kalem işlevsiz kalıyordu. Roller(akıcı) kaleme de sırf gövde rengi için fazladan para vermek istemedim.
Baoer dolma kalemi kullandığımda ise çok kaliteli olduğunu görünce diğer modellerini bulmak için internette arattığımda Aliexpress’in cazibesine kapılıp aldım. Arada sırada küçük kırtasiyelere uğruyorsanız oralarda da rastlayabiliyorsunuz. Düşük fiyatlarda karşılaşırsanız kesinlikle kaçırmadan alın derim, pişman olmazsınız. En son Ankara kök çarşısının altındaki küçük kırtasiyelerden birinde rastlamıştım birkaç tane, yolunuz düşerse bakabilirsiniz.


Dönüştürücü Kısmı ve Mürekkep Karıştırıcı Top

Kalem kullanım özelliği olarak biraz ağır, elinizi uzun yazımlarda yoracaktır. İçinde mürekkep pompası (dönüştürücüsü) ile birlikte satılıyor. Dilediğiniz şişe mürekkep veya Avrupa tipi kartuşla kullanabilirsiniz. Tutma yeri sert ve bu yüzden çok ergonomik değil. Kalem kapağı tık sesiyle kapanıyor ve rahat kapatılıp açılabiliyor. Kapak kısmı kalemin arka kısmına takılabiliyor fakat çok tavsiye etmem zaten ağır bir kalem, kapağı arkaya takınca dengesi bozuluyor. Kalemin klips kısmı diğer Çin menşeli kalemler gibi çok sert ve kullanışsız, sadece görüntü için yapılmış. Damak kısmı sökülemiyor bu yüzden Diamine Shimmering Sea gibi janjanlı, simli temizlemesi zor mürekkeplerle kullanılmamalı. Yazarken mürekkep akış problemiyle karşılaşmadım gayet akıcı yazıyor. Fiyat/Performans olarak beğendiğim bir kalem, bu yüzden önerebilirim.

Baoer 810 Uç Kısmı

Kalemin gövdesi daha güzel aslında fakat çektiğim fotoğraftan dolayı tam gözükmüyor. Bir de daha güzel renklere sahip hali de var o yüzden renk geçişini görebileceğiniz bir video da koyuyorum iyi seyirler.



Değerlendirme:

Kategori: Başlangıç
Kalite: 7/10
Görünüm: 8/10
Yazma :  8/10
Ergonomi: 7/10
Fiyat Performans: 10/10

6 yorum:

  1. Öncelikle Sevgi Sağlık dolu günler dilerim.Hazırlamış olduğunuz bu bloğu severek okudum kısa sıkmayan bilgi paylaşımlarınız için ayrıca tebrikler günümüz insanı her şeyi bir acelecilikle yaşıyor ve tüketiyor hız dünyası insanı ele geçirmek üzere bu yüzden yazmak özellikle güzel kalemlerle yazı yazmak külfet görünüyor kısacık bir notu kopya etmek bir telefon numarası yazmak yerine akıllı telefonu ile resmini çekmek iş görüyor bu sebeple özellikle dolma kalem mürekkep peşinde koşup yazı yazan kavim (diyorum çünkü sayıca ancak bu kadar) hızla azalıyor tükeniyor işte sizin gibi sizler gibi sosyal medya ile birilerine ulaşmaya çalışan çok az sayıdaki bu işe gönül vermiş insan sayesinde bizlerde hem yalnız olmadığımızı bilip mutlu oluyoruz hem de öğrenmeye devam ediyoruz azimle yazmaya devam etmeniz dileğiyle

    YanıtlaSil
  2. Ben kizilay ata kırtaaiyeden aldim. Ve kaziklandim. O kirtasiyeden bir daha alısveris yapmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bazı kalemlerin fiyatı bilinmediğinden bunu kırtasiyeler fırsata çeviriyor. İnternette yeterince fiyat bilgisi yok, umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız.

      Sil
  3. Bu kalemi hangi kıtasiyeden aldınız acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balgat'da bir kırtasiyeden aldım ismini hatırlamıyorum maalesef.

      Sil