6 Şubat 2017 Pazartesi

WATERMAN VINTAGE DOLMA KALEM

WATERMAN VINTAGE  DOLMA KALEM

Waterman Vintage Dolma Kalem


Merhaba bu yazımda Waterman markasının eski bir model dolma kalemini tanıtmaya çalışacağım. Günlük kullanım olarak en çok tercih ettiğim dolma kalemlerinden biri. Nedeni ise plastik gövdesinden dolayı son derece hafif olması ve yere düştüğünde bu nedenle zarar görmeyiş olmayışı. Maalesef geçenlerde Pilot Metropolitan dolma kalemim ucu üstüne düştü ve zarar gördü, sakınan göze çöp batar dedikleri doğru oluyor. Neyse ki ucu sonradan düzeltebildim. Neyse Waterman Vintage dolma kalemimize dönersek kalemin aslında en güzel özelliği yarı esnek uca sahip olması bu sayede elinizin uyguladığı basınç ve açıya göre yazıya kendinize has imzanızı atabiliyorsunuz. Çok bastırmadığınız zaman ince bir yazım (f kalınlığında) sağlanıyor hafif bastırdığınızda orta kalınlıkta bir yazım elde ediyorsunuz. Ben biraz yazarken bastırdığım için kalemin uç boyutunu m uç olarak nitelendiriyorum.

Waterman 4 farklı renkte

Waterman vintage dolma kalemlerin gövdesi tek renk plastik ve kapağın kapandığı yerde herhangi bir halka yok. Bu yüzden bütün, sade bir görüntüsü var. Kalemin kapağı çok iyi oturuyor mürekkep kuruması olayına çok rastlamadım, zaten mürekkepli ise çok fazla kullanıyorum. Kalemin klipsi metal ve ince ayrıca sert yapmışlar. Arasından sadece 1-2 defter yaprağı geçebilecek şekilde tutturulmuş. Kalem kartuş ile kullanılıyor. Avrupa tipi dönüştürücü tam oturmuyor fakat kartuşları çok iyi oturuyor.


Waterman eski amblemi

Kalemi köklü kırtasiyecilerde bulabilirsiniz, Waterman Vintage dolma kalemleri farklı 3 yerden temin ettim. Her defasında farklı rengi beni cezbetti ve dayanamadan aldım. Fiyat olarak 70 ile 100 TL arasında değişiyor. Son 100 TL sırf renginden dolayı fark etti. Görürseniz almanızı tavsiye ederim. Seride kırmızı, lacivert, sarı, mor ve açık mavi renkler var, farklı renkte bulursanız bana da haber verin.

Waterman uç

Waterman Vintage dolma kalemden elimde 5 tane var. Evde bir çok dolma kalem birden fazla ve ben sadece 1 tanesini kullanıyorum. Bu alışkanlığımdan kurtulmalıyım. Bu yüzden bir sonraki yazımda fazladan olan Senatör 500 Concorde Seti çekilişle vermeyi düşünüyorum. Çekiliş yazısında görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Değerlendirme:


Kategori: Başlangıç
Kalite: 7/10
Görünüm: 8/10
Yazma :  9/10
Ergonomi: 7/10
Fiyat Performans: 8/10

9 yorum:

  1. hocam yine güzel bir tanıtım yazısı olmuş kalemlerin renklerinin gerçekten al benisi var elinize sağlık ben sizden waterman mürekkep denediniz mi ve sonuçları nedir bu konuda bilgi almak istiyorum tıpkı kalemler gibi renk renk mürekkepleri var ve fiyatları oldukça uygun ama performansları nasıl elinizde bilgi varsa lütfen paylaşın.Hoşçakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Çok güzel bir soru sormuşsunuz aslında yazı içerisinde belirtmem gerekirdi, waterman mürekkepler ıslak ve akıcı özelliklere sahip. waterman kalemlerde genelde waterman gibi akışkan gibi mürekkeplerle kullanılması gerekiyor. Örneğin bu yazıdaki kalemler akışkanlığı az olan mürekkeplerle kullanılması çok sıkıntılı. Bu yüzden bazı mürekkeplerde oynamak gerekiyor, bu oynamayı fotoğrafçılıkta kullanılan bir sıvı ile yapıyorlar ve mürekkebe akışkanlık katıyor. Bu fotoğrafçılıkta kullanılan sıvıyı ileri ki yazılarımda anlatmayı düşünüyorum, umarım faydası olur. Şu an elimde inceleme yapabileceğim waterman marka mürekkebim yok ama genel kanı olarak iyi şeyler duydum.

      Sil
    2. Teşekkürler hocam mürekkep incelemelerinizi de bekliyoruz saygılar.

      Sil
  2. çok güzel bir kaleme benziyor, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Bu kalemleri nereden temin edebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, eski kırtasiyecilerde rastlayabilirsiniz, şurada var diyebileceğim bir yer yok maalesef.

      Sil
  4. mehmet özdemir25 Aralık 2017 16:31

    sn kalem merakı,bu kalemler benim tam istediğim gibi,ankarada yaşıyorum,bulabileceğim bir yer var mıdır?vayahut da elinizdekilerden birini satabilir misiniz?teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ankara'dan almıştım bende. Ulus'ta eski kırtasiyelerde belki çıkabilir ama biraz şans işi açıkçası, maalesef şu an Avustralya'dayım o yüzden bendekilerden de veremem.

      Sil
    2. Teşekkür ederim,Ulus'u bi dolaşalım bakalım;ben de Ankaradayım
      saygılarımla..

      Sil