20 Ağustos 2017 Pazar

JİNHAO 9009 DOLMA KALEM FUDE KAVİSLİ UÇ

JİNHAO 9009 DOLMA KALEM  FUDE KAVİSLİ UÇ


Jinhao 9009 Kavisli Uç Dolma Kalem
Merhaba bu yazımda farklı bir uca sahip olan Jinhao 9009 kavisli dolma kalemden bahsedeceğim. İlk başta kalemi görenler, kalemi ucunun üstüne mi düşürdün de böyle oldu diyor. Kalemi kullanıp yazdıklarında çok güzel bir araç olduğunu farkediyorlar. Kavisli dolma kalem uçlarına genelde Scheaffer markasının Fude modelinden dolayı fude uçlu diye de bahsedenler var fakat bu çok yaygınlaşmadan Türkçesi’nin yani kavisli uç denilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü kavisli uç tam olarak özelliğini yansıtıyor ve tam anlaşılıyor.

Çin menşeli kalemlerde görebileceğiniz Kavisli uç, Çin Kaligrafisinde çok kullanılıyor ve yazarken inceden kalına geçişler yapabiliyorsunuz. Tabi bu geçişler biraz yeteneğinize ve kaleme alışmanıza bağlı. Daha önceden Luoshi 909A kavisli uç dolma kalemi yazımda incelemiştim dilerseniz o yazıma tıklayarak bakabilirsiniz. 


Jinhao 9009 fude uç


Jinhao 9009 kavisli uçlu dolma kalem çok ıslak bir yazıma sahip bunu geniş kavisli ucundan dolayı sağlıyor. Ucu tersten kullanırsanız çok ince ve kuru bir yazıma sahip olabilirsiniz. Tersten kullandığınızda inceliği dolma kalemden çok iğne uçlu kalemlere benziyor aklınızda bulunsun. Jinhao 9009 dolma kalem kavisli uç olarak 2 renkte bulunuyor bunlar; Siyah ve donuk kırmızı olarak geçiyor. Ben donuk kırmızıyı tercih ettim ve çok memnunum. Kalemin ağırlığı bence tam uygun ne çok ağır ne çok hafif. Tek beğenmediğim özelliği kalemdeki küçük mavi taş, gereksiz olduğunu düşünüyorum ama beğenenlerde olabilir.

Son olarak Jinhao 9009 fude dolma kalemi Aliexpress sitesinden $3.20 aldım, paketlemesi iyiydi ama biraz geç gelmişti. Sipariş vermek isterseniz tıklayınızKalın uçlarla yazmayı seviyorsanız bu ucu ve kalemi tavsiye ederim. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.


Değerlendirme:

Kategori: Başlangıç
Kalite: 7/10
Görünüm: 9/10
Yazma :  9/10
Ergonomi: 8/10

2 yorum: