22 Ağustos 2017 Salı

VINTAGE WRITER DE LUXE DOLMAKALEM / VINTAGE KALEM ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ÖZELLİKLER

VINTAGE WRITER DE LUXE DOLMAKALEM / VINTAGE KALEM ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ÖZELLİKLER


Writer De Luxe- Kwz Honey Mürekkep

Merhaba yine çok eskilerden bir kalemle karşınızdayım, Writer De Luxe dolmakalem tam bir marka mı yoksa sadece bir markanın ürünü mü tam net değil ama sanırım tek modeli olan bir marka olması muhtemel. Alman menşeli bu kalemi 2.el olarak satın aldım. Writer De Luxe kalemi internet üzerinden satın aldığımdan önemli konularda nasıl olduğuna dair bir fikrim yoktu. Kargo esnasında da bazı deformasyonlara uğramış olabilir. Genel olarak kalemi anlatmanın dışında eski, kullanılmış dolmakalemleri satın alırken dikkat etmeniz gereken bir kaç husustan bahsedeceğim.

Vintage Writer De Luxe dolma kalemi hiç düşünmeden hızlıca almamdaki sebep dolma kalem kullanıcıların severek kullandığı yarı esnek uca sahip olmasıydı. Senator markasınında bazı eski modellerinde de bu özelliği görebilirsiniz. Bendeki dolmakalemin rengi gri bu renk dışında piyasada siyah ve petrol mavisi renkleride mevcut. Petrol mavisi rengi daha çok hoşuma gitmişti ama Türkiye’de bulamadım maalesef.


Vintage kalemlerde dikkat etmeniz gereken özelliklere gelirsek; öncelikle dolmakalem piston mürekkep dolum sistemine sahipse pistonun kolay dönüp dönmediğine ve gevşek olup olmadığına bakmanızı tavsiye ederim. Elimdeki Writer De Luxe dolmakalemde piston kısmının kapağı çatlamış ve burayı çıkarıp dolum yapıyorum ayrıca vida kısmınında yağlanması gerekiyordu. İkinci olarak bakmanız gereken yer ise klipsler buradaki sararma varsa paslanmalar ne düzeyde bir bakmak gerekli, buraya bakarak kalemi az çok ne kadar kullanıldığını çözebilirsiniz. Son olarak diğer vintage kalemlerimde de sıkça rastladığım bir durum tutma kısmının çatlayarak mürekkep sızdırması, mümkünse kalemi almadan mürekkeplemeniz faydanıza olacaktır.


Writer De Luxe dolma kalemi 60’ların kalemleri olarak aratarak bulabilirsiniz. Fiyatı ebay’de siyah renklisi $60 petrol mavisi ise $70 olarak gözüküyor. Ebay fiyatları tam bir gösterge değil maalesef daha farklı sitelerde ilanlarını görürseniz karşılaştırın derim. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder