30 Ocak 2022 Pazar

En iyi uçlu kalem markaları 1

EN İYİ UÇLU KALEM MARKALARI 1

Merhaba sevgili kalem merakı okuyucuları yine bir kalem yazısıyla karşınızdayım. Bu sene içerisinde daha genel ve fazla okucuya hitap etmek istiyorum. Bu yüzden yazılarım daha çok araştırma ve sizlerin düşüncelerini içerecek. Eskiden blogspot adresinde anket özelliği vardı o sayede güzel verilere ulaşılabiliyorduk. Maalesef artık yok bu nedenle facebooktan takipçilerime sordum. Yorumlarda sizde görüşleriniz paylaşabilirsiniz. Başlangıç olarak 18 marka hakkında konuşacağım fakat bu sayı çok daha fazla arttırılabilir. Esasında sizin yorumlarınız daha önemli olacaktır. Bu yazının özellikle gençlere sınavlara derslerine çalışırken daha etkili çalışıp motivasyon kaynaklarının yüksek olması için yazıyorum. Kısa ve öz değinmek istedim daha çok detaylı belki incelemeler daha sonra gelecek. Çok fazla uzun bir yazı olacağı içinde 3 kısma ayırdım.İlk yazıda 6 ikinci yazıda 6 ve üçüncü yazıda 6 marka olacak şekilde sizlerle paylaşacağım. İlk kısımda Tombow, Ohto, Pentel, Faber Castell, Kaweco ve Caran Dache Uçlu (Versatil) kalemlerinden size bahsedeceğim.

1) TOMBOW

Tombow markasını daha çok kaliteli uçlarından tanıyoruz. Eskiden en kaliteli uç olarak tombow markasını tercih ederdik. Şu an faber castell biraz daha piyasaya hakim sanırım. Tombow markasının çok iyi ve benimde favorim olan ince (Tombow Zoom) modeli bence çok zarif. Ülkemizde az modeli olsa da en iyi versatil uçlu kalemlerinden biri. Lisede ise tombul (Tombow Deep) modelini kullanıyordum ve açıkçası plastiği çok kaliteli değildi ve şu an olsam kullanmam. Tombow zoom modelini daha çok tercih edeceğimi düşünmekle birlikte günlük kullanıma uygun bir kalem değil benim için. 


Tombow Zoom Uçlu Kalem

Tombow markasının günlük kullanıma en uygun modeli Tombow Mono Graph Versatil Kalem. Hem boyutları hem ergonomik olarak en sevdiğim Tombow markası uçlu kalem. Tombow Mono Graph uçlu kalem sallanarak çıkarılabilen uç mekanizması ve yanlışıkla daha fazla çıkmaması için klipsinde bununan kilitleme mekanizması ile Pilot shakerın önüne geçiyor. Ayrıca arkasında bulunan silindirik silgi ile büyük kolaylık sağlıyor. Fiyat performans olarak Tombow markasında tercih edeceğim model kesinlikle Tombow Mono Graph Versatil Kalem.

 

 

Tombow Mono Graph Uçlu Kalem

2) OHTO

Ohto markasinin en ağır uçlu kalemi hiç kuşkusuz Ohto Promecha Versatil modelidir. Açıkçası bu modeli ben rotring 600 serisi kalemlere benzetiyorum. Fiyat olarak bir tık daha uygun ve büyük eller için ayrıca uygun.

 

Ohto Promecha Uçlu Kalem

Diğer bir Ohto marka uçlu kalem ise Horizon modeli. Horizon modeli 240 TL (18 dolar civarı) fiyatıyla çok uygun değil fakat bazı özellikleri ile ön plana çıkıyor. Öncelikle Renault Clio 2021 modelini sevenler Ohto Horizon Versatil kalemini de seveceklerdir çünkü aynı renklerde turuncu ve mavi seçeneğine sahipler ayrıca yandaki küçük ve işlevsel bir düğme ile uç kısmını içeri saklayarak kalemin uç haznesini içeriye saklayabiliyorsunuz. Uçlu kalemlerde bu özellik aşırı önemli çünkü bir çok kalemimi yere düşmesi sonucu bu kısmın yamulmasıyla bir daha kullanamaz hale geldim.

 

 

Ohto Horion Uçlu Kalem


3) PENTEL

Pentel benim en sevdiğim ve en çok kulladığım uçlu kalem dersem yalan olmaz. En çok kaybettiğim ve o kadar kalemim olmasına rağmen ısrarla tekrar satın aldığım tek kalemim diyebilirim. 100 TL (8 dolar civarı) fiyatıyla kesinlikle bir fiyat performans kalemi ve renk seçeneği de bol. Daha önceki Pentel Orenz uçlu kalem yazımı okumak için tıklayınız. 

Pentel Graphgear uçlu kalem


Açıkçası en beğendiğim 2 markadan birisi Pentel modelleri. Her modeli ayrı öne çıkıyor. Günlük kullanımda en öne çıkan Pentel Orenz uçlu kalem teknik çizim yapanlar için Pentel Graphgear 500 ve Graph 1000 modelleri. En klas bulduğum Pentel Smash modeli de ayrıca iyi.

 

Pentel Smash Uçlu Kalem

Pentel marka uçlu kalemlerin gövde dengesini çok seviyorum bunu iki türlü yapıyor. Çok kalitesiz plastik kullanmaktan ve gereksiz metal kullanımından kaçınıyorlar. alüminyum hem dayanıklı ve hafiflik sağlıyor. 

Pentel Graph 1000 Uçlu Kalem

4) FABER CASTELL

Uçlu kalem ya da kalem deyince muhtemelen çoğumuzun aklına gelen ilk kalem Faber Castell olacaktır. Evde o kadar modeli var ki büyük ihtiamalle bende model olarak en fazla bulunan marka Faber Castelldir. Sadece bugüne kadar sadece bir kalemimin incelemesini yapmışım o da Faber Castell TK fine Versatil Kalem. Yazıyı okumak için lütfen tıklayınız.  Daha sonradan diğer kalemlerimin tanıtımını da ayrıca yapacağım. Hatta belkide fazla kullanmadığım bir tanesi için çekiliş düzenleyebilirim. 

Çocukluktan beri en fazla kullandığımız için burada özet geçmek istiyorum ve en çok kullandığım Faber Castell Grip uçlu kalemden bahsetmek istiyorum. Hem ergonomik hem de hafif olmasından dolayı günlük hayatta en çok kullandığım versatil uçlu dolma kalemim Faber Castell Grip uçlu kalem.

Faber Castell Grip Uçlu Kalem


5) KAWECO

Kaweco markasının ayrı bir hayran kitlesi var. Ben daha çok dolmakalemlerini kullanıyorum. Kısa gövdeli minimal bir kalem seviyorsanız Kaweco size hitap ediyor olabilir. Şahsen ben çok beğenmiyorum ama çok beğeneni olduğu için bu listeye eklemek istedim. Uzun ve ince gövdeli modellerini daha güzel buluyorum fakat onlarda muadillerine göre neredeyse 2 kat daha pahalılar.

Kaweco Special Uçlu Kalem

Normalde farklı kalemler kullanmayı seviyorsanız Kaweco Frosted Mavi Sport 0.7 Versatil Kalem Turkuaz tam size göre. 



Kaweco Frosted Mavi Sport 0.7 Versatil Kalem Turkuaz


6) CARAN DACHE

Altından daha iyi bir yatırım aracı arıyorsanız Caran Dache markası sizin için biçilmiş kaftan. İlk piyasa fiyatlarına nazaran şu sıralar bir hayli pahalı ama bu başarısını çok kaliteli olmasına borçlu. İyi bir gövdeye ve renge sahip ayrıca mekanik yönden size sıkıntı çıkarmayacak bir kalem arıyorsanız size Caran Dache yi tavsiye edebilirim. Daha önce bir arkadaşım Caran Dahe Markasının kalemini incelemişti okumak için tıklayınız.

Caran Dache Versatil (Uçlu) Kalem


Renk seçeneği olarak çok güzel seçenekleri olsa da bir kaç rengi daha eklese çok daha ön plana çıkar düşüncesindeyim. Özellikle Caran Dache Tropical tükenmez kaleminin rengi çok güzel. 

Caran Dache Tropical Tükenmez Kalem

Serinin diğer yazılarında görüşmek dileğiyle hoşça kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder