5 Ocak 2015 Pazartesi

PİCADOR DOLMA KALEM MÜREKKEBİ ROYAL MAVİ

PİCADOR DOLMA KALEM MÜREKKEBİ ROYAL MAVİ


Merhaba,

Bugünkü yazımda pek hakkında yazılmamış, herhangi bir değerlendirmede bulunulmamış Picador marka mürekkebin royal mavi rengini size tanıtmaya çalışacağım. Öncelikle bu kadar yaygın bulunabilen (mahallenizdeki kırtasiyede) bir mürekkebin incelenmesini daha önce yapılmaması beni hayrete düşürdü. 5 tl gibi çok uygun bir fiyata da bulabilirsiniz. Kullanımına gelirsek, kullandığım zaman kalemin içerisinde hep akıcılığını korudu ve herhangi bir tıkanmaya sebebiyet vermedi. Tesadüfen bu mürekkepte bir şey farkettim, odamda yazı için kullandığımda bu mürekkebin cidden mavi olduğundan şüphe ettim, markanın mor renkte mürekkebi vardı da yanlışlıkla karışmış mıydı? Çünkü maviden çok J.Herbin violette Pensee’ye çok daha fazla benziyordu. Daha sonra mürekkebin ışığa göre değiştiğini, beyaz ışık altında asıl rengi olan mavi, sarı ışık altında menekşe moru olduğunu gördüm. Biraz ışıkla da alakalı olarak bazen soluk gözüküyor ama genel itibariyle iyi bir mürekkep. Suya dayanıklılığı çok kötü en ufak ıslanmada hemen dağılıyor ve yazıların okunmasına imkan yok.  Kutusunun üzerinde yıkanabilir olduğu yazıyor, kumaşa sürüp çıkıp çıkmadığına bakmadım fakat suya çok dayanıksız olması bunu kanıtlar nitelikte. Renginin değişmesi ve akıcılığıyla günlük olarak çok kullandığım bir mürekkep.





Değerlendirme

Kategori: Günlük Kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 4/5
Suya Dayanıklılığı: 1/5
Renk Kalitesi: 3/5
Kuruma Süresi: 3.5/5
Fiyat/Performans: 3/5

4 yorum:

  1. bence çok adi bir mürekkep.suya 10 damla mürekkep damlatıp satışa sunmuşlar.ucuz parker varken bunu almayın sakın.renk yok,kayganlık yok.hiç bu kadar kötü bir mürekkep görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Parker mürekkep yanında cidden çok kalitesiz bir mürekkep kalıyor.Suya ve atmosfer koşullarına hiç dayanıklı değil fakat bazen mürekkep rengi olarak daha soluk renkler arayanlar oluyor, bu nedenle bazı kişiler için uygun bir mürekkep.

      Sil
  2. Bu mürekkebi 4 tane kalemle denedim hiçbiriyle uyum sağlamadı.Sulu boya tarzı birşey.Kapağı açık bırakıp ,yarıya kadarını uçurduğum halde hala suluboyaya benziyor.Saf suyun içine bir kaç damla mürekkep damlatmışlar bence.Parker ve schaffer dan vageçmeyin.diaminedan da uzak durun bence .Çünkü kaydırıcılık özelliği yok gibi birşey(en azından havasu turquaz böyle).Parasının hakkını vermedi .zaten yurt dışında 4-5 dolar bizim ülkemizde 50 tl. ise kaliteden bahsedebilirmiyiz bilmiyorum.diamine kullanan varsa bu kaydırıcılık özelliği hakkında yorum yaparsa aydınlanmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla daha yoğun ve suya dayanıklı mürekkepleri tercih ediyorsunuz. Yorumunuz bu açıdan tamamen doğru, evet diamine markası da genelde suya dayanıksız bir mürekkep, en azından benim kullandığım renkleri öyle. Kaydırıcılık özelliği dediğiniz ucun kağıt üzerinde kayması ise bu daha çok dolmakalemin uç özelliği ve kağıdın yapısına bağlı olarak değişen bir durum. Ama mürekkebin akıcılığından bahsediyorsanız bu mürekkebin içerisindeki pigmentler ile alakalı. Pigmentler ne kadar yoğunsa akıcılık azalıyor ama yazı yoğunluğu artıyor. Yoğunluk arttıkça kaleme bakım yapma sıklığınızında artması gerekli çünkü bu tip mürekkepler bir süre sonra kalemde tıkanma yapabiliyorlar. Picador markasına gelince evet dayanıksız ve dediğiniz gibi suluboya gibi diyebiliriz, haklısınız. Zevkler, renkler kişiden kişiye; zamandan zamana göre değişebiliyor. Bu blogta yapmaya çalıştığım tarafsız bir gözle gördüklerimi yansıtmak, yorumlarda aynı şekilde bana yardımcı oluyor, çünkü bir elin nesi var iki elin sesi var mantığıyla daha çok gözlem her zaman için daha doğru sonuçlar elde etmek. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil