25 Mayıs 2015 Pazartesi

SCRİKSS NOTELOOK KRAFT DEFTER

SCRİKSS NOTELOOK KRAFT DEFTER



Scrikss Notelook Kraft Defter


Merhaba bu yazımda sevdiğim bir defterimi tanıtacağım. Scrikss markasının notelook defter serisinin içerisinde bulunan kraft defterler öncelikle kapaklarındaki değişik yerler ve araçlar ile dikkat çekiyor. Seride tren, araba, vosvos, bisiklet resimli kapaklar bulunduğu gibi kolezyum ve mısır piramidinin resimlerinin bulunduğu kapaklarda mevcut. Defterlerin arka kapak kısımları daha sade yapılmış. Kapakları koruma amacıyla şeffaf plastik geçirilerek kapakların zarar görülmesi engellenmiş.

Kraft defter arka kısmı

Defterin en önemli özelliği yapıldığı malzeme, bu defterler saf selülozdan oluşan geri dönüşümü mümkün esmer kağıttan oluşmakta. Bu esmer renk; gözü yormaması ve değişik renkte yazan kalemlerle hoş bir görüntü oluşturmasıyla diğer kağıtlara göre daha tercih edilir konuma getiriyor. Beyaz signo kalem ile de kullanılması düşünülebilir.




Defterin yazım özelliklerine gelecek olursak, öncelikle kağıt mürekkebi çok hızlı emiyor bu yüzden mürekkebin elinizle dağılma olasılığı düşüyor. Fakat dolmakalem ile kullanıldığında çok kalın uçla kullanılamayacağını gördüm, m uçla yazmam halinde bile daha kalın bir yazı elde ettim. Hızlı yazı yazıyorsanız kağıdın arkasına mürekkep geçmesi ya da gölgelenme gibi bir problemle karşılaşacağınızı düşünmüyorum fakat kağıt son derecede emici ve kalem ucu kağıda değdikçe emiyor, dolayısıyla bir süre sonra kağıdın arkasında kanama yapıyor.

Kağıt arka kısmı


Defterde 2 adet ip ayraç kullanılmış bunun öncelikle hata olabileceğini düşündüm fakat hepsinde aynı şekilde 2 adet ayraç mevcut. Güzel düşünülmüş, kullanışlı olabilir.

Değerlendirme:

Kâğıt kalitesi: 4/5
Kapak: 4/5
Yazılma: 4/5
Dizayn: 4/5
Arka sayfa yazılma: 3.5/5
Fiyat Performans: 5/5

4 yorum:

  1. SCRİKSS NOTE LOOK DEFTERLER OLDUKÇA GÜZEL..BENCE YAZINIZDA DEFTERLE BİRLİKTE SCRİKSS KALEM KULLANSAYDINIZ DAHA GÜZEL OLURDU NE DERSİNİZ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Scrikss defterler genel olarak dolmakaleme uygunlar ve kullanışlılar. Scrikss 85'i kullanmaya başlayacağım bir sonraki hafta. Kalem çok olunca mürekkep bitene kadar kullanıyorum kalemleri, bu sefer Scrikss denk gelmedi.

      Sil
  2. esmer kağıt çok nostaljik geliyor bana, ne güzel defterler tanıtıyorsunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet esmer kağıt öyle bir hava estiriyor, yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil