1 Mayıs 2015 Cuma

ThINKme FUNKY DEFTER

ThINKme FUNKY DEFTER



Deri Kapak


Merhaba, sizlere bu yazımda renkli ve değişik özelliklerle kişileştirebildiğiniz bir defter tanıtımı yapacağım. ThINKme markasının Funky modelinin kapağı soft velvet adı verilen deri gibi bir materyalden yapılmış. Esnek ve hafif olan bu defter çantanıza rahatlıkla sıkıştırılabilir. derisi esneyerek bükülebiliyor, böylelikle çantanızda son kalan yere bir şekilde yerleştirebiliyorsunuz.


Sayfa görünümü


Bu serinin defterleri çeşitli renklere sahip, benim tercihim mor kapak yeşil iç kapak oldu. İçerisindeki yeşil kısımına isim, adres ve iletişim bilgilerinizi yazabiliyorsunuz. Defter aslında günlük ya da ajanda olarak kullanılabilir. İçerisindeki sayfalar çizgili, sağ üst köşesinde tarih (date) ve konu başlığı (topic) kısımları var. Sayfanın en alt köşesinde notlarınızı yazabileceğiniz dikdörtgen bir kutucuk konulmuş. Bu açılardan kullanışlı bir defter olduğunu düşünüyorum.

İlk sayfa kapaktan farklı bir renk

Teknik açıdan incelediğimde defter sayfaları 70g/m^2 olmasına rağmen iyi performans gösterdiler. Yazımda m uçlu Senatör 71 kalem ile ıslak bir japon mürekkebi olan Sailor Jentle ink Grenade mürekkebi kullandım. Mürekkep arka kısma geçmedi ve rahatsız eden bir gölgelenme yapmadı. Bu özellikleriyle dolmakalem kullanımına da uygun bir defter.

gölgelenme az 


Defterin arka kısmında 8 sayfalık çizgisiz bulunuyor, dileyenler notlarını bu kısıma yazabilirler. Defterde beğendiğim en beğendiğim özellik ise dilediğiniz gibi kişileşetirebilmeniz. İstediğiniz özelliği firma ile konuşup kendinize özel bir defter oluşturabiliyorsunuz. Bu özelliklere kısaca bakalım;


1)  Sıcak Baskı (Kabartma Baskı): Yapılan çalışmanın bir kalıp üzerinde ısıtılıp obje üzerine preslenmesiyle oluşan kalıcı baskı türüdür. Logonuz veya çalışmanız ajanda üzerinde preslenmiş olarak etkileyici bir görünüm oluşturur.

Sıcak Baskı (Kabartma Baskı)


2)      Gofre (Folyo Baskı): Sıcak baskı gibi, aluminyum folyonun obje üzerine ısıtılıp preslenmesiyle oluşan kalıcı baskı türüdür. Logonuz veya çalışmanız etkileyici,parlak ve lüks bir görünüm oluşturur. Gümüş ve altın en çok kullanılandır. Diğer folyo renkleride kullanılabilir. Siyah üzerine gümüş gofre veya kırmızı üzerine altın gofre etkileyici görünüm sağlanabilir.


Gofre (Folyo Baskı)

3)      Serigrafi ve Tampon Baskı: Kalemlere ve diğer promosyon ürünlere uygulanan serigrafi ve tampon baskı tekniğini ajandalara da uygulayabiliyorlar. 

Serigrafi ve Tampon Baskı

4)      Transfer Baskı: İstediğiniz resim ve çalışmanın baskısını yapabiliyor, sizin için eşsiz görünümlü bir ajanda basabiliyorlar.

Transfer Baskı

5)      Digital Baskı: Digital baskı makineleriyle zengin görünümlü ve renkli ajandalar basabiliyorlar.

Dijital Baskı


6)      Kalem Tutacağı: Ajandanızın arka kapağına yapıştırılmış bir elastik bant ile kalem tutacağı yapılabiliyor. Elastik bandın rengini istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Kapak renginden zıt yada kapak rengiyle uyumlu, yada logonuzun rengini çağrıştıran bir renk olabilir.
Kalem Tutacağı

7)      Insert (Reklam Sayfası): Ajandanızın içine 2 yada 4 sayfa reklam çalışmanızı koyabilirsiniz. Böylece daha zengin ve hedefini belli edebilen bir ajandanız olabilir.
Reklam Örneği

8)      Takvim: Ajandanızın içine takvim yerleştirebiliyorsunuz.
Takvim

9)      Kılıf: Daha önceki defter yazımda da anlatmıştım.
Defter kılıfı


10)      Kutu: Özel olarak kutu içerisinde defterleri temin edebiliyorsunuz.
Özel Defter Kutusu

Değerlendirme:

Kâğıt kalitesi: 4/5
Kapak: 4/5
Yazılma: 4/5
Dizayn : 4/5  
Arka sayfa yazılma: 4/5

2 yorum:

  1. esnek oluşu ve çantaya rahatlıkla konulması önemli bir özellik, sevdim, teşekkürler..:)

    YanıtlaSil